Blogit
Pihkala

UNELMAKYLPPÄRIN AINEKSIA

kuvat Elisabet Heier
Olen kuluttanut tämän sateisen sunnuntai-illan surffailemalla netissä ja haaveksimalla kaikenlaisia sisustusjuttuja. Törmäsin näihin kylppärikuviin kauniissa Elisabet Heierin blogissa, ja sekös innoitti miettimään kylppärijuttuja enemmänkin.

Aina välillä, kun meidän kolmen neliön kylppäri alkaa nyppimään, löydän itseni haaveilemasta omasta unelmakylppäristäni. Tykkään kyllä edelleen meidän kylppäristä, siinä ei ole muuta vikaa kuin tilan pienuus. No kieltämättä ripaus ylellisyyttäkään ei olisi pahitteeksi, kuitenkin minulle tuo sana tarkottaa kiiltelevien luksuslaattojen sijaan yksinkertaisen kauniita ja laadukkaita ratkaisuja.

 
Oma unelmakylppärini on pelkistetty, lähes askeettinen. Yllä olevat kuvat liippaavat läheltä täydellistä, en kaipaa kylppäriini montaa elementtiä. Minusta kauneimmat kylpyhuoneet ovat yksinkertaisia pohjaltaan, pelkillä peruslaatoillakin pääsee jo pitkälle ja klassiset peruskoot ja -muodot kantavat vuodesta toiseen. Vierastan kaikenlaisia irrallisia tehosteita ja efektejä kylppäreissä(kin), omaan silmääni tyylikkäin lopputulos syntyy selkeinä pintoina – usein jopa käyttämällä yhtä ainokaista laattaa seinissä ja lattiassa. Kaikenlaiset laasti- ja betonipinnat viehättävät myös kylpytiloissa, niiden karheus sopii minusta ihanasti kylpytilojen seesteiseen tunnelmaan. Pikkuvessoissa voisin hyvinkin kikkailla värien ja ovelien materiaalien kanssa, mutta kylpyhuoneeseen kaipaan seesteisyyttä ja harmoniaa. Jonkinlaista zen-henkeä kai.

Tämän ylläolevan kylppärin lisäksi  myös Ulla Koskisen Ladon kylppäri on edelleen kovasti mieleeni. Että jos tässä nyt pitäisi ryhtyä suunnittelemaan itselle uutta kylppäriä, syntyisi varmasti jotain näiden henkistä.
Millaisia aineksia teidän unelmien kylppäri pitäisi sisällään?

I have spent this rainy evening by dreaming of spacious, modern bathrooms. I really love the simplicity and rough materials of this one above, wouldn´t mind switching our tiny 3 sqm bathroom to it.

Kommentit (2)

  1. Retromoderni

    Aikas unelmien kylppäri löytyy jo ja toista pitäs alkaa viemään nyt loppuun. Sama tyyli jatkuu.

    • maija

      Teillä on kyllä kivan persoonallinen kylppäri! 🙂 Jostain syystä mun sormet syyhyy nyt ihan hirveesti kaikkien kylppärimatskujen pariin, omituista…?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *