TV:N PARHAAT

yhteistyössä Samsung

Tv-sarjojen ystävien pitkä odotus päättyi, kun Game of Thronesin viides kausi starttasi HBO:lla muutama päivä sitten. Me ollaan koukuttauduttu täysin tuohon sarjaan, joten luonnollisesti tuo päivä oli merkattu jo hyvissä ajoin punaisella kalenteriin. No, loppujen lopuksi katsottiin tämä kauden eka jakso sitten kuitenkin päivä jälkikäteen, mutta ensi-iltahuumaa oli silti havaittavissa yllin kyllin.

Sarjakauden startista tuli mieleeni kirjoitella vielä muutama sananen itse telkkaristakin. Samsungin upea Curved UHD-telkkari on nyt ollut meillä testissä loppuvuodesta lähtien, ja kylläpä sitä onkin tullut testattua tuon ajan edestä. 
Tänä aikana meillä molemmilla on noussut esiin muutamia erityisiä (ja myöskin hieman erilaisia) lempiasioita, joista ajattelin nyt seuraavaksi vinkata teillekin. Koemme ja käytämme tv:tä ehkä hieman eri kantilta, liekö nämä sitten niitä sukupuolten ja mieltymysten välisiä eroja. Minusta käytännön kokemusten ja lempiasioiden listaaminen on aina mielenkiintoista, ehkäpä ne saattaisivat auttaa jotakuta ostopäätöksen tekemisessäkin. Tässäpä siis top 5 -muodossa meidän kummankin lempparitoiminnot.

Aloitetaanpa omasta top-listastani. Ankaran testauksen lopputulemana olen todennut telkkarin parhaimmaksi anniksi:

1. Kuva. Eipä siitä mihinkään pääse, kuva on tässä telkkarissa enemmän kuin kohdillaan ja ansaitsee listallani selkeän ykköspaikan. Tv:n myötä katselukokemus on noussut ihan uudelle tasolle, ja television kaareva muoto tuo varsinkin maisemakuviin hienoa syvyyttä. Jään odottelemaan ainoastaan sitä, että teräväpiirtolähetykset yleistyisivät joka kanavalla…
2. Timeshift. Pieni toiminto, mutta niin älyttömän kätevä. Timeshift mahdollistaa sen, että kesken tv:n katselun voi painaa paussia, mennä keittämään kahvia ja tämän jälkeen jatkaa ohjelmaa siitä mihin jäi. Enää ei tarvitse kärvistellä mainoskatkoon asti ja juosta sitten pää kolmantena jalkana jääkaapille tai vessaan. Mindblowing.
3. Ääni. Soundbar tuo muhkeat soundit sekä leffojen että musiikin tueksi, nykyään tuntuu ihan hassulta katsella tv:tä ilman tuota. Tv:n myötä myös musiinkinkuunteluni on triplaantunut, kuuntelen nykyisin todella usein Spotifyä tv:n kautta, se kun käy niin näppärästi kännykän avulla. Tv on tosiaankin tuonut lisää musiikkia ja tunnelmaa meidän kotiin – myös ollessaan suljettuna.
4. Internet. Nettiselain on useasti käytössä vieraiden kesken, kun pitää katsoa tai näyttää nopeasti joku juttu kaikille. Nyt viime aikoina olemme katselleet isolta ruudulta paljon myös myynnissä olevia koteja… Arvostan nettiselaimen lisäksi myös telkkarin laajaa sovellusvalikoimaa, josta löytyy kaikenlaista Yle Areenasta You Tubeen ja sen jumppavideoihin. (Jälkimmäistä olen muuten harrastanut tv:n edessä paljonkin, isosta ruudusta liikkeiden seuraaminen on helppoa ja tv:n edessä on tilaa heilutella. Kuka sanoo, että tv ainoastaan passivoi ihmisiä. 😉 )
5. Muotoilu. Minkäs sitä esteetikko itselleen voi, laitteen ulkonäkö on itselle jos ei nyt tärkein, niin ainakin yksi huomattava seikka. Se on tässä laitteessa kohdallaan, kaunis kaareva muotoilu pääsee edukseen etenkin näin seinälle kiinnitettynä. Tätä tv:tä ei sisustajan tarvitse piilotella.

Miehen top vitonen näyttää puolestaan tältä:
1. Ulkonäkö ja koko. Voiko televisio olla liian iso, ei ilmeisesti. 😉 Siro ja sulava ulkonäkö kerää pisteet kotiin myös toiselta puoliskolta.
2. Kuvan laatu. Ei juuri kaipaa perusteluja, teräväpiirtokuva on huikea ja erittäin tarkka.
3. Hyvät liitettävyysmahdollisuudet: älypuhelin, wifi, langattomat kotiteatterit, ulkoinen kiintolevy, kamera… Kaikenlaiset ulkoiset laitteet saa liitettyä näppärästi ja nopeasti televisioon, ja ne toimivat jouhevasti telkkarin parina.
4. Tallennus. Kahta kanavaa voi tallentaa samanaikaisesti, tallennus ja toisen kanavan katselu toimivat myös samanaikaisesti. Kätevää ja joustavaa.
5. Smart Hub -käyttöliittymä, ja sen monipuolinen sisältö. Smart Hubin kautta pääsee käsiksi tv:n kaikkeen viihdetarjontaan, kuten sovelluksiin, someen tai videovuokraamoon. Myös pilvipalvelut ja ulkoiset laitteet ovat käytettävissä tämän kautta. Erityismaininta tv:n monipuolisista sovelluksista, kaikki tarvittava löytyy kätevästi hubista.

Oli hauska nähdä, että listoista löytyi melko paljon yhtäläisyyksiä, vaikka listasimme lempparit ihan itseksemme. Jännää oli myös, että kaikista tv:n hienoista teknisistä spekseistä huolimatta mies arvotti ulkonäön ykköseksi, kun taas itsellä se keikkui vasta top vitosen lopussa. Että kukas se esteetikko olikaan…

Yleisesti ottaen ollaan tykätty kyllä telkkarista tosi paljon, mahtaisikohan sitä enää osata muunlaista käyttääkään. Lisää tv:n käyttökokemuksia ja aiheeseen liittyviä tunnelmia löytyy aiemmista postauksistani täältä, täältä, täältä ja täältä
Lokoisia leffailtoja!

http://www.samsung.com/fi/home
Kommentit (6)
 1. Vanha Jäärä
  16.4.2015, 05:29

  Nykyisin teksti-tv taitaa löytyä kaikista telkkareista, mutta >10 vuotta sitten näin ei ollut. Silloin teksti-tv olisi varmaan ollut teidänkin isännän top 5 listalla. Mulla meni telkkari aikoinaan vaihtoon kun nykyinen ex-mies muutti samaan huusholliin, koska siinä ei ollut teksti-tv:tä ja mies ei voinut kuvitella elämää ilman sitä.

  En tunne ketään naista joka käyttäisi teksti-tv:tä juuri koskaan tai mihinkään, mutta miehet tuntuvat olevan siitä riippuvaisia. Eräs ystäväni uhkasi jopa ilmoittaa ex-poikaystävänsä Tupla tai kuittiin aiheena teksti-tv:n sivunumerot 😉

  1. Hehe, aivan oikeassa olet! Nyt viime vuosina sentään tuo teksti-tv -innostus on meillä hiipunut kaikenlaisten muiden toimintojen vallatessa tv:t. Mistä lie johtuukaan tuo miesten into teksti-tv:tä kohtaan…. Itse en ole koskaan moista käyttänyt, enkä kyllä minäkään tunne ainuttakaan naista joka näin olisi tehnyt. Tässä on nyt joku sukupuolien välinen kuilu ihan selvästi. 😀

 2. Tuo telkkari on kyllä niin kaunis!! On ollut kiva lukea käytännön kokemuksia siitä. Pelkät tekniset tiedot eivät sellaisenaan oikein aukea minulle, "tavallisen" käyttäjän näkökulmasta saa paljon enemmän irti. Ehkä jokupäivä tuollainen on omallakin hankintalistalla! 😉 -Leena

  1. Mukava kuulla, että olet kokeillut vinkkailuni hyödyllisiksi! Minäkään en aina oikein tahdo saada mitään irti hienoista teknisistä spekseistä, ja olenkin tästä syystä koittanut tehdä näitä postauksia mahdollisimman käytännönläheisesti ja omasta vinkkelistäni katsottuna. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *