TULEVAN KODIN VISUAALINEN ILME

Pari postausta sitten vilautin täällä blogissa kellarin materiaalipalettia, joka on jo pitkälti kasassa. Ylempiin kerroksiin emme ole sen sijaan vielä tehneet mitään konkreettisia valintoja – vielä hetkeen ei ole niiden aikakaan. Ajatukset jylläävät kuitenkin jo kovasti näidenkin tilojen kohdalla, ja kaikenlaisia inspiskuvia on tullut selattua viime aikoina melkoisen ahkerasti. 

Nyt, kun ei ole vielä mitään konkreettista näytettävää, täytyy tilojen tuleva ilme rakentaa erilaisten maalailevien kollaasien varaan. Tässä muutamia ajatuksia suunnittelun pääpointeista ja ylempien kerrosten visuaalisesta ilmeestä:

 Lotta Agaton/Residence Magazine, keskimmäinen oikealla Daniella Witte, kytkimet Berker hana Tapwell

Siinä missä kellarin uudispuoli tulee näyttämään pelkistetyn modernilta, saa talon ikä tulla voimakkaammin esille muissa kerroksissa. Ihan joka huoneeseen en halua vahvoja vanhahtavia tapetteja, mutta näillekin tulee olemaan omat harkitut paikkansa. Muutoin tunnelma kaivetaan esiin korkein katto- ja jalkalistoin, koristepaneloinnein ja lankkulattioiden avulla. Kunnostamme kaikki vanhat peiliovet (jäljellä kokonaista kaksi ehjää) ja yritämme haalia jostakin vastaavia lisää. Väripaletissa tulee olemaan pehmeitä murrettuja sävyjä, mutta tietynlaista raikkautta talossa täytyy kuitenkin olla. Ajatuksissani ei ole niinkään museoitu perinnetalo, vaan enemmänkin tanskalaistyyppinen vanha asunto, jossa vanhan tilan kauneissa raameissa on tilaa myös moderneille asioille. Tai sitä mielikuvaa kohti on ainakin aikomus suunnata.
Kollaasin sisustuskuvat yhtä lukuunottamatta ovat peräisin Residence-lehden viime helmikuun numerosta. Hullaannuin jo tuolloin tuohon numeroon, vaikka tästä talosta ei ollut vielä tietoakaan, ja se on parhaimpia inspiraationlähteitäni edelleenkin. Palaan toistuvasti tuon lehden pariin, jotenkin siinä kolahtaa ihan kaikki. Puhumattakaan siitä, että lehti on tulvillaan justiinsa tähän projektiin sopivia ideoita. Täydellinen paketti juuri tähän hetkeen.
I´m currently seeking inspiration to our new house, here´s a collage I made for 1st and 2nd floor. The basement will be the most modern part of the house, instead the upper floors will look more soft and warm. Old doors, plank flooring, old fashioned molding and nice little details will play an important role in these spaces.
Kommentit (25)
 1. idis & interiööri
  22.9.2015, 17:56

  Ah, katse jäi tuohon "ikkunaseinään" ! Olen nähnyt viime aikoina tuollaisia myös moderneissa taloissa toteutettuna ja täytyy sanoa, että sopivat kyllä monenlaiseen tyyliin. Kivoja juttuja olet muutenkin kerännyt talteen 🙂

  1. Minusta tuollaiset ikkunaseinät ovat tosi viehättäviä, ja sopivat tosiaan monentyylisiin kohteisiin. Olisivat ihan mielettömät myös jossakin modernissa beach housessa tai loft-tyyppisessä asunnossa. Mutta passaavat tosiaan loistavasti vanhaankin kun malli ja sävy on oikea 🙂 En tiedä tuleeko meille ihan tuon tyyppistä ratkaisua, mutta ehkä jonkinlaista sisäikkunaa kuitenkin, että valo saataisiin kulkemaan kauniisti tilojen läpi. Täytyy vielä tuumailla. 🙂

 2. Jutta / Muotopuoli
  22.9.2015, 19:22

  Mää en kestä! Ihanalta näytää! Me käytiin katsomassa veljelle ihanaa taloa, josta mulle tuli aivan jäätävä annoskateus! Oma pää alkaa myös täyttyä talohaaveista <3 Tää sun blogi ja remppa ei auta yhtään! 🙂

  1. Hehe, no mitäs siinä muuta kuin haaveet todeksi! 😉 Remonttikuume on aika kova tarttumaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *