TRENDEJÄ 2015

Palataanpa viime vuoden tunnelmista takaisin nykyhetkeen. Tähän aikaan vuodesta blogeissa ja lehdissä kirjoitellaan taas ahkerasti alkavan vuoden trendiennusteista, esimerkiksi Suvi kirjoitti juuri aiheesta tosi hyvän ja kattavan postauksen. Minäkään en malttanut olla täysin sivuuttamatta asiaa, mutta yleisen trendilistausten sijaan halusin nostaa esille tällä kertaa vain muutaman itseä erityisesti kiinnostavan jutun.
Minusta trendien seuraaminen on äärimmäisen mielenkiintoista, ja onhan tämä oman innostuksen ja bloggailun lisäksi tärkeä osa myös päivätyötäni. Trendien seuraaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että niiden perässä tulee sokeasti juosta – päinvastoin peräänkuulutan ennen kaikkea ajattomuutta ja oman tyylin löytämistä. Trendien myötä sitä omaa kokonaisuutta voi kuitenkin maustaa aina pikkuisen kulloiseenkin aikaan sopivaksi, minä ainakin tykkään hienoisesta vaihtelusta aina silloin tällöin. Ja onhan se ihan näin yleisestikin jännittävää seurata kaikenlaisten villityksien syntyä ja taantumista, vaikka niiden ei antaisikaan juuri vaikuttaa omaan tyyliin.

 

Kasvikuviot ja luonto yleisestikin ovat olleet pinnalla jo pidempään, joten niiden vahva esilläolo myös tulevalla kaudella tulee tuskin kenellekään yllätyksenä. Itse näkisin, että nyt ollaan menossa trendissä entistä syvemmälle, tummempiin ja utuisempiin sävyihin. Veikkaan, että erittäin valkoisen sisustuksen suosio on hiipumassa ja tilalle tulevat vähän lämpimämmät, luonnonläheiset vaaleat sävyt. Puuta tullaan näkemään entistä enemmän valkoisen tilalla ja luonnosta tulevat värit, kuten vihreä ja sininen, ovat erityisen pinnalla. Tämän vuoden trendiväriksi on ennustettu klassista terrakottaa, tämä väri sopii vaalean puun ja luonnonsävyjen seuraksi oikein passelisti. Saas nähdä millaisen suosion tämä väri saavuttaa sisustajien keskuudessa.
raikkaus, pehmeys, kotoisuus, lämpö, vaalea puu, orgaaniset muodot, kasvikuviot, murretut värit, vähäeleisyys, klassisuus, viherkasvit, luonto, suomalaisuus…
Nyt näyttäisi myös siltä, että pitkän vaalean kauden jälkeen tummat värit alkavat hiljalleen taas nostaa päätään. Maskuliiniset sisustukset kiinnostavat itseä tällä hetkellä aika kovasti, etenkin niiden tummat ja syvät sävyt ja skarpit muodot. Veikkaan, että ruskean sävyt hiipivät takaisin suosioon harmaan rinnalle, väriskaala syvenee ja kevyiden muotojen vastakohtana nähdään raskaampia kalusteita. Tekstiilien käyttö lisääntyy, verhoja suositaan jälleen ja pöytä katetaan runsaaksi kattaustekstiilein. Metallivärit jatkavat edelleen voittokulkuaan, ja kylmiä klassisia metalleja näkyy taas entistä enemmän. Jotenkin povaisin myös tumman puun suosion lisääntymistä, viitteitä siitä on jo näkynyt maailmalla. Saapa nähdä kuinka käy…
syvät sävyt, tummuus, kontrastit, metallit, keveys vs. raskaammat muodot, putkirunkoiset nojatuolit, konjakinvärinen nahka, tumma puu, maskuliinisuus, tekstiilien käyttö, runsaus…

Nämä kaksi suuntausta olivat ehkä omasta mielestä ne kiinnostavimmat, mutta tokihan kevääseen mahtuu paljon muutakin. Brändien kevään lookbook-kuvissa on näkynyt keväälle tyypillisesti paljon pastelleja, tuskinpa niidenkään suosio on vielä hetkeen vähenemään päin. Sininen teki kovasti tuloaan jo viime vuonna, jokohan väri tänä vuonna ottaa kunnolla tulta alleen. Mitäs mieltä te olette trendeistä yleensäkin, ja löytyykö tälle vuodelle povatuista jutuista omaa suosikkia?
At this time of year blogs and magazines are full of all sorts of trend reports. I did´t write them all down but made some collages of things that inspires me most: Organic shapes and soft colours instead of bright white, and cozy interiors with deep shades and masculine shapes. Which do you like the most?
Kommentit (12)
 1. Mirka - Kauniit Neliöt
  14.1.2015, 21:26

  Nuo tummat sävyt kiinnostavat kyllä kovasti. Sinisestä innostuin jo viime kesänä ja nyt juurikin nyt tuo ensimmäisen kollaasin tumma harmaanvihreä kolahtaa. En kyllä ihan heti keksi minne sitä meillä saisi, ehkä tekstiilejä lukuunottamatta.

  1. Sama juttu täällä, tummien sävyjen tunnelma tuntuu kyllä nyt aika ihanalta. Väriä voisi testailla justiinsa muutamalla tekstiilillä, pari taitetun tummasävyistä sohvatyynyä kelpaisi mulle just nyt oikein mainiosti.

 2. tunne tilat
  15.1.2015, 06:23

  Löytyy totisesti omia suosikkeja. Puusta tykkään kovasti monistakin eri syistä. Siniset ja vihreät ovat kiehtoneet jo pidenpään. Kaunis tuo Linie Designin matto muuten!

  1. Tuo Linien matto on aivan ihana, myös livenä. Ostaisin heti, jos vain olisi uudelle matolle tarvetta… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *