Blogit
Pihkala

TRENDEJÄ 2015

Palataanpa viime vuoden tunnelmista takaisin nykyhetkeen. Tähän aikaan vuodesta blogeissa ja lehdissä kirjoitellaan taas ahkerasti alkavan vuoden trendiennusteista, esimerkiksi Suvi kirjoitti juuri aiheesta tosi hyvän ja kattavan postauksen. Minäkään en malttanut olla täysin sivuuttamatta asiaa, mutta yleisen trendilistausten sijaan halusin nostaa esille tällä kertaa vain muutaman itseä erityisesti kiinnostavan jutun.
Minusta trendien seuraaminen on äärimmäisen mielenkiintoista, ja onhan tämä oman innostuksen ja bloggailun lisäksi tärkeä osa myös päivätyötäni. Trendien seuraaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että niiden perässä tulee sokeasti juosta – päinvastoin peräänkuulutan ennen kaikkea ajattomuutta ja oman tyylin löytämistä. Trendien myötä sitä omaa kokonaisuutta voi kuitenkin maustaa aina pikkuisen kulloiseenkin aikaan sopivaksi, minä ainakin tykkään hienoisesta vaihtelusta aina silloin tällöin. Ja onhan se ihan näin yleisestikin jännittävää seurata kaikenlaisten villityksien syntyä ja taantumista, vaikka niiden ei antaisikaan juuri vaikuttaa omaan tyyliin.
 Nikari | Linie Design | Ikea | Saana ja Olli
Kasvikuviot ja luonto yleisestikin ovat olleet pinnalla jo pidempään, joten niiden vahva esilläolo myös tulevalla kaudella tulee tuskin kenellekään yllätyksenä. Itse näkisin, että nyt ollaan menossa trendissä entistä syvemmälle, tummempiin ja utuisempiin sävyihin. Veikkaan, että erittäin valkoisen sisustuksen suosio on hiipumassa ja tilalle tulevat vähän lämpimämmät, luonnonläheiset vaaleat sävyt. Puuta tullaan näkemään entistä enemmän valkoisen tilalla ja luonnosta tulevat värit, kuten vihreä ja sininen, ovat erityisen pinnalla. Tämän vuoden trendiväriksi on ennustettu klassista terrakottaa, tämä väri sopii vaalean puun ja luonnonsävyjen seuraksi oikein passelisti. Saas nähdä millaisen suosion tämä väri saavuttaa sisustajien keskuudessa.
raikkaus, pehmeys, kotoisuus, lämpö, vaalea puu, orgaaniset muodot, kasvikuviot, murretut värit, vähäeleisyys, klassisuus, viherkasvit, luonto, suomalaisuus…
 Trendenser/Frida Ramstedt |   Menu | Artek | Elle Decor via Bungalow5
Nyt näyttäisi myös siltä, että pitkän vaalean kauden jälkeen tummat värit alkavat hiljalleen taas nostaa päätään. Maskuliiniset sisustukset kiinnostavat itseä tällä hetkellä aika kovasti, etenkin niiden tummat ja syvät sävyt ja skarpit muodot. Veikkaan, että ruskean sävyt hiipivät takaisin suosioon harmaan rinnalle, väriskaala syvenee ja kevyiden muotojen vastakohtana nähdään raskaampia kalusteita. Tekstiilien käyttö lisääntyy, verhoja suositaan jälleen ja pöytä katetaan runsaaksi kattaustekstiilein. Metallivärit jatkavat edelleen voittokulkuaan, ja kylmiä klassisia metalleja näkyy taas entistä enemmän. Jotenkin povaisin myös tumman puun suosion lisääntymistä, viitteitä siitä on jo näkynyt maailmalla. Saapa nähdä kuinka käy…
syvät sävyt, tummuus, kontrastit, metallit, keveys vs. raskaammat muodot, putkirunkoiset nojatuolit, konjakinvärinen nahka, tumma puu, maskuliinisuus, tekstiilien käyttö, runsaus…
Nämä kaksi suuntausta olivat ehkä omasta mielestä ne kiinnostavimmat, mutta tokihan kevääseen mahtuu paljon muutakin. Brändien kevään lookbook-kuvissa on näkynyt keväälle tyypillisesti paljon pastelleja, tuskinpa niidenkään suosio on vielä hetkeen vähenemään päin. Sininen teki kovasti tuloaan jo viime vuonna, jokohan väri tänä vuonna ottaa kunnolla tulta alleen. Mitäs mieltä te olette trendeistä yleensäkin, ja löytyykö tälle vuodelle povatuista jutuista omaa suosikkia?
At this time of year blogs and magazines are full of all sorts of trend reports. I did´t write them all down but made some collages of things that inspires me most: Organic shapes and soft colours instead of bright white, and cozy interiors with deep shades and masculine shapes. Which do you like the most?

Kommentit (12)

 1. Mirka – Kauniit Neliöt

  Nuo tummat sävyt kiinnostavat kyllä kovasti. Sinisestä innostuin jo viime kesänä ja nyt juurikin nyt tuo ensimmäisen kollaasin tumma harmaanvihreä kolahtaa. En kyllä ihan heti keksi minne sitä meillä saisi, ehkä tekstiilejä lukuunottamatta.

  • maija

   Sama juttu täällä, tummien sävyjen tunnelma tuntuu kyllä nyt aika ihanalta. Väriä voisi testailla justiinsa muutamalla tekstiilillä, pari taitetun tummasävyistä sohvatyynyä kelpaisi mulle just nyt oikein mainiosti.

 2. tunne tilat

  Löytyy totisesti omia suosikkeja. Puusta tykkään kovasti monistakin eri syistä. Siniset ja vihreät ovat kiehtoneet jo pidenpään. Kaunis tuo Linie Designin matto muuten!

  • maija

   Tuo Linien matto on aivan ihana, myös livenä. Ostaisin heti, jos vain olisi uudelle matolle tarvetta… 🙂

 3. Anonyymi

  Hyvä kirjoitus Maija! Ensimmäinen tulevia trendejä "ennustava", eikä vain tällä hetkellä pinnalla olevien juttujen luettelua. Juuri eilen pohdin samaa, että taitavat tummat värit ja puut tulla taas. Trendien suunta muuttuu aina kun joku saavuttaa suuren suosion. Tämä tulevien trendien "haistelu" on minustakin erittäin mielenkiintoista. Usein haluaisinkin käyttää suunnittelukohteissa ja omassa sisustuksessa jo tulevia juttuja, mutta varsinkin tilatuissa kohteissa ne yleensä tuntuvat olevan liian rohkeita.

  Oma koti on tietysti tyylinsä löytänyt ja ne juttunsa poiminut, toki välillä pintamuodilla maustaen. Aikaisemmin olin hyvinkin ehdoton, että kaikki mitä laitetaan ja tehdään, menee loppuelämän. Nyt olen oppinut uskallusta kokeilla rohkeampiakin ratkaisuja, ainahan voi palata entiseenkin, jos ei aikaa kestäkään. Ei sisustaminen olekaan niin vakavaa!

  Sinulla on minusta ihana ja kerroksellinen tyyli, todella kaunis koti! Mukavaa kevään odottelua sinne!

  Pikka

  • maija

   Kiitos, tämäpä kiva kuulla! On kyllä äärettömän mielenkiintoista miettiä ja haistella uusia suuntauksia. Nyt valkoisuus ja kliinisyys on ollut pinnalla jo niin kauan, että taitaa olla aika jo jollekin uudelle. Tästä luonnollinen siirtymä olisi minusta taas takaisin kohta tummempaa, mutta mistäs sitä koskaan tietää. 🙂

   Ja tuo sanomasi on niin totta, ei sisustuksen tarvitse olla niin vakavaa! Itse olen pyrkinyt siihen, että kaikki isompi olisi klassista ja kestävää, mutta pienemmillä jutuilla voi sitten vähän hullutella ja vaihdella niitä kulloisenkin fiiliksen mukaan. Toisaalta, ehkä onnistuneimpia sisustushankintoja on olleet juuri ne vähän kreisit jutut: eteisen punainen lattia ja saunatuvan kukkatapetti. Joskus näemmä kannattaa myös uskaltaa kokeilla jotain hassua 🙂

   Kiitoksia kivoista sanoistasi ja mukavaa talven jatkoa myös sinulle!

 4. Marianne

  Meiltä löytyy paljon puunsävyjä, joten kiva, jos tulisivat taas takaisin. 🙂 Ihana tuo December -tuoli, voisi muuttaa meille.

  • maija

   Jotenkin veikkaisin, että pehmeät puunsävyt tulevat seuraavaksi valtaan valkoisen tilalle – mutta mistäs sitä koskaan tietää. 🙂 Tuo December on kyllä ihana, yksi munkin lemppareista!

 5. inspirations

  Onpa kauniita sävyjä ja materiaaleja, ihana tyyli!

  • maija

   Juu eikös, jotenkin tuollaiset pehmeät puunsävyt ja toisaalta myös vähän tummempi, maskuliininen sisustus puhuttelevat nyt erityisesti.

 6. Anonyymi

  Todella hyvä kirjoitus ja kurkistus trendeihin 🙂 Varsinkin ensimmäisen kuvakollaasin tuotteet hurmasi meikäläisen. Onko tuo kuvan matto Linie Designin? Yritin löytää sitä heidän sivuiltaan, mutta ei tärpännyt.
  Tiedätkö nimen ja myydäänkö ko. mattoa Suomessa?

  – Sirpa

  • maija

   Mukava kuulla, kiitos! Tuo Linien matto on Justin nimeltään ja sitä myydään ainakin työpaikallani Sisustuksen Koodissa, laitapa sinne viestiä jos kaipaat tarkempia tietoja matosta. Saatiin juuri mallimatto esille myymälään ja se on kyllä luonnossa vähintäänkin yhtä kaunis, olen aivan ihastuksissani itsekin siitä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *