Terveisiä uudelta asunnolta

Tässä vihdoin muutamia kuvaterveisiä uudelta asunnoltani, johon sain avaimet tämän viikon lopulla. Kävin loppuviikosta muutaman kerran asunnolla fiilistelemässä ja tänään oli vuoro aloittaa jo ensimmäiset remonttityöt. Instagram-tiliäni seuraavat ovat päässeetkin jo kurkistamaan hieman pidemmälle asuntoon, tämänpäiväiset remonttistoorit ovat näkyvillä Instan puolella vielä huomiseen asti. Mikäli siis aihe kiinnostaa, käykääpä kurkkimassa sitä kautta lisää uusia kulmia ja tämän päivän puuhasteluja – varsinkin olkkariin pääsee kurkistamaan tätä kautta vielä näitä kuvia paremmin.

Asuntoni sijaitsee vuonna 1952 rakennetussa kivitalossa, ja tämän aikakauden tunnelma on säilynyt minusta asunnossa tosi mukavasti. Täällä on monia yksityiskohtia joista pidän, kuten nuo olohuoneeseen vievät pariovet, vanha lautalattia ja valurautapatterit. Vaikka pohjaratkaisu on sinänsä aika tavanomainen eikä neliöitäkään ole tuhlailuksi saakka, on täällä jotenkin minusta tosi hyvä fiilis – sen perusteella tein ostopäätöksenkin. Asunnosta välittyvällä tunnelmalla, ikkunanäkymillä, alkuperäisillä materiaaleilla ja kodin pienillä yksityiskohdilla on minulle iso merkitys – ne ovat juuri niitä seikkoja, jotka tekevät asunnosta kodin.

Tänään remonttityöt saivat alkunsa tapettien poiston myötä. Tämä makuuhuoneen tehostetapetti sai kyytiä, samoin myös olohuoneen yhdellä seinällä ollut vastaava. Suunnitelmissani on maalata molemmat huoneet kauttaaltaan, kuten myös nuo makuuhuoneen alkuperäiset kaapistot, joista myös pidän kovasti. Lattia saa jäädä valkoiseksi, sen ajattelin vain huoltomaalata. Isompi myllerrys onkin sitten kylpyhuoneessa, joka vaatii nykyaikaistamista. Myös keittiötä on tarkoitus fiksata, näitä suunnitelmia täytyy kuitenkin vielä vähän tarkennella ennen varsinaiseen toteutukseen ryhtymistä – taidankin jättää tämän suosiolla muuton jälkeiseen aikaan.

Asunnossa on hulppean leveät, yli 30-senttiset kiviset ikkunalaudat, ne ovat kauniin vihertävänharmaat. Pieni parvekekin täältä löytyy, se ei ole tilalla pilattu, mutta ihan riittävä kuitenkin aamukahvien nauttimiseen tai ilta-auringossa istumiseen. Pieniä juttuja, joita arvostan ehdottomasti.

Seuraavat viikot ja kuukaudet täällä blogissa seurataan taas tuttuun tapaan vähän enemmän remonttijuttuja. On kyllä mahtavaa päästä suunnittelemaan taas uutta, tätä on kieltämättä tullut jo vähän ikävä. Maalaustyöt minun on tarkoitus aloitella jo ensi viikolla, kylpyhuone puolestaan on vähän pidempi prosessi, joka toivottavasti valmistuu parin kuukauden tähtäimellä. Palaillaan näihin taas tuota pikaa – en malta odottaa, että pääsen kertomaan suunnitelmistani enemmän myös täällä.


I got keys to my new apartment this week! Here´s some pictures from it, the house is built in 1950´s and luckily there are many original details left. I love the wooden floors, paired glass doors, old radiators and wide window benches of the apt. The renovation started today as I ripped off some wallpapers, a lot more will follow. More renovation stories coming soon!

Kommentit (8)
 1. Nuo ikkunalaudat ovat vaan niin ihania! Ja pariovet. Onni, että nuo vanhat makuuhuoneen kaapit ovat säilyneet.

  1. Niinpä, nuo ovat juuri niitä yksityiskohtia joihin ihastuin asunnossa. Tuovat vain niin paljon tunnelmaa tuonne.

 2. Ihana päästä seuraamaan tätä <3
  Onhan putkiremontti jo tehty?

  1. Kiva kuulla! 🙂

   On juu, tosin 90-luvulla, joten kylppärin pinnat ovat sen mukaiset. Muovimattoa ja läikkykaakelia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *