Blogit
Pihkala

TERRAKOTTAA

Terveiset talolta! Minä olen ollut tänään vapaalla ja viettänyt koko päivän raksalla maalaamassa. Nyt on aika ihanat ilmat tehdä ulkotöitä, oikeastaan jo vähän liiankin, sillä kuumassa auringonpaisteessa ei juuri kannata maalata. Onneksi hommaa riittää kuitenkin talon varjoisallakin puolella, näin ulkoseinien maalausurakka saadaan etenemään helteestä huolimatta.
 
Kuvissa vilahtelee terrakottalaattaa, joka taitaa olla uusin suuri ihastukseni. Kaavailen tätä laattaa kuistin lattialle, minusta se käy tyyliltään hyvin paitsi 60- ja 70 -lukujen tyyliin, myös tällaisiin vanhoihin taloihin. Kulahtanut saviruukku oli väri johon tähdättiin, ja pinta puolestaan sai olla karkea ja betoninen, mutta kuitenkin suora ja simppeli. Rustiikkisista tiilimäisistä terrakottalaatoista tulee minulle vahva mielleyhtymä lähinnä Keski-Eurooppalaisiin maataloihin – niin idyllisiä kuin nämä ovatkin, ei siihen tunnelmaan kuitenkaan tähdätä meidän talossa, heh.
Kuistilla on betonilattia, joka tosin täytyy vielä piikata pois ja valaa uusiksi. Alun perin ajatus oli vain maalata tämä lattia Betoluxilla, mutta aloin jälkikäteen tuumata, että tämä saattaa näyttää vähän viimeistelemättömältä. Laatta tuo kuistille viimeistellyn ilmeen, ja tuo väri natsaa ihan täydellisesti eteistilojen muihin sävyihin. Fiilistelen terrakottaa juuri nyt muutenkin aika paljon, se on tosi ihana, klassinen materiaali, jota soisi käytettävän enemmänkin!
Kuvissa vilahtaa ohimennen myös meidän uusi ulko-ovi. Nyt kun sotkuisimmat hommat alkavat olla takanapäin, asensimme oven vihdoin paikalleen. Kyllä on hassua, kun liki vuoden päivät avoinna olleessa kuistissa on nyt kunnollinen, umpinainen ovi! Etukäteen jännitti tietysti, miltä valitsemani väri nyt sitten näyttää julkisivussa, mutta kaikeksi onneksi väri meni ihan nappiin! Talvinen maalailuni ei todellakaan mennyt hukkaan. Ovesta ja muista viikon remppatapahtumista kertoilen lisää tuttuun tapaan sunnuntain remonttikuulumisissa, maltetaan näiden suhteen siis sunnuntaihin asti.
Nyt toivottelen ihanat viikonloput kaikille, monella se taitaakin mennä nyt juhlahumussa. Oikein paljon onnea kaikille juhlakaluille sekä tsemppiä taustajoukoille huomiseen juhlapäivään! Minulla juhlat jäävät tänä vuonna välistä, niiden sijaan ajattelin painua taas maalaushommiin. Ihanan glamoröösiä tämä remppailijan arki… 😉
I have a major crush on terracotta tiles, they would be a perfect choice to our porch. The classic and timeless material matches perfectly to a houses from 60´s or 70´s, but I think it works well in older houses too, just like ours. Combined with our dark green front door, I bet the tiles would look great – classic and timeless with a twist.

Kommentit (9)

 1. Unknown

  Hienot terrakotat ja jaan ihastuksesi! Mielestäni nämä sopivat tosi moneen eri tyyliin romantiikasta modernismiin. Mistä hankit ko laatat?

  • maija

   Juuri näin, taipuvat tosiaan kaikenlaisiin tyyleihin, niin moderniin kuin vaikka vähän rustiikkisempaankin. Klassisesta materiaalista on moneen!

   Nämä laatat ovat Pukkilan Litocer-sarjaa. Ovat lopettamassa tämän laattamallin, ja tätä on saatavilla enää niin kauan kuin varastoa riittää.

 2. Hannele Ruusukummusta

  Tykkään tuosta terrakotan väristä. Meilläkin on teranssi laatoitettu…tumman harmaalla. Ei olisi tuo väri tähän taloon istunutkaan..:)

  • maija

   Terrakotta on minusta tosi klassinen materiaali, mutta taipuu kivasti modernimpaankin suuntaan. Olisi aika ovela jossain modernin valkoisessa keittiössäkin kontrastina. 🙂

 3. Anonyymi

  Meillä on neliön muotoista terrakottalaattaa sekä vessan että pesuhuoneen lattiassa seinällä olevan valkoisen tiililadotun laatan kaverina. Sopii oikein hyvin pari sataa vuotta vanhaan taloon. Tykkään vaikka en ole itse valinnutkaan. En varmaan olisi itse hoksannut valitakaan…Onneksi rempan suunnitteli hyvä arkkitehti 🙂

  • maija

   Kuulostaa ihanalta! Minäkin mallailin tätä laattaa meidän vessaan valkoisten kaakeleiden pariksi, olisi sopinut niidenkin seuraan tosi hyvin. Terrakotta on aika ovela materiaali, sen väri saattaa tuntua äkkiseltään aika rajultakin, mutta kyseessä on kuitenkin minusta ehta klassikko joka on itse asiassa paikassaan tosi neutraali ja luonnollinen, vähän saviruukkumainen. Kuistille meille on tulossa tämän pariksi valkoista helmiponttipaneelia, joka sitten freesaa kokonaisuutta sopivasti.

 4. Annika Vki

  Ihanaa! Niin kaunista: sekä terrakotta että ovikin! Jestas, Maija oot niin huippu!

  • maija

   Jestas Annika, siellä toinen huippu! Mun pitäis joku kerta jutella sulle vähän logobisneksistä. 😉

 5. REMONTTIKUULUMISET VKO 22 – Pihkala

  […] tarkemmin tämän viikon remonttitapahtumiin: Ulko-ovesta mainitsinkin jo aiemmin viikolla tämän laattapostauksen yhteydessä, ja lupasin näyttää siitä nyt viikkokatselmuksen myötä tarkempia kuvia. Tuo ovi […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *