Blogit
Pihkala

TERASSILLA KESÄILLASSA

Kesän tullen ei sisällä viitsisi viettää ollenkaan aikaa, meillä saunarakennuksen kyljessä sijaitseva terassi onkin ehdottomasti – ja niin kliseisesti – se toinen olohuoneemme. Lämpimällä säällä siellä tulee helposti istuttua koko ilta grillaten ja muuten vaan hengaten. Välillä raahaan läppärinikin ulos, hommat luistavat paljon mukavammin vilpoisessa kesäillassa kuin pakahduttavan kuumissa sisätiloissa. 

Terassipurjeet hankimme viime vuonna, ne varjostavat mukavasti ja antavat suojaa sateeltakin. Purjeet on kiinnitetty toisesta päästään talon seinään, toiset päät saatiin kätevästi kiinnitettyä läheiseen puuhun. Ei siis tarvinnut lähteä pystyttelemään erillisiä tolppia tai muita tukia purjeille, kiinnitykset maastoutuvat hyvin ympäristöön.

Terassikalusteina meillä on sekalainen kokoelma kaikenlaista. Nuo harmaat kalusteet ovat ikuisuuden vanhoja, joskus aikojen saatossa olen käsitellyt ne harmaiksi ja paremmin silmään sopiviksi. Masters-tuolit ovat hiukan tuoreempi hankinta, mutta palvelleet nekin jo vuosia. Tulevaisuudessa tarvittaisiin vähän isompi ja korkeampi pöytä, myös raskaat puutuolit heivaisin mielellään jo muuhun käyttön. Mutta katsellaan…

Terassin eteen olen istuttanut ruusuja, ne alkavat juuri nyt availla nuppujaan ja tuoksu on sanoinkuvaamaton. Kaiteessa roikkuvat Clas Olsonin juhlavalot, jotka tuovat vähän tunnelmaa kesäiltaan. Viime vuonna nuo roikkuivat meillä terassipurjeissa ja toivat kivaa kesäjuhlafiilistä, ehkäpä täytyy siirtää lamput takaisin paikalleen ylös.
Tänä vuonna hullaannuin laventeleihin ja ostin niitä terassille isot kasat. Haluaisin niitä kukkapenkkiinkin, mutta ymmärtääkseni taitavat olla aika haastavia kasvatettavia täällä Suomen oloissa. Pelargoniat kuuluvat kestosuosikkeihini, niitä on pakko saada joka kesä. Yleensä ostan valkoisia, mutta välillä joukkoon saattaa eksyä muutama hennon vaaleanpunainenkin yksilö. Ihania mummokukkia, kuitenkin moderneja kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Lempinäkymäni nykyisin: vaaleanpunertavat juhannusmorsiamet valtoimenaan terassin edessä. Ruusut ovat nyt kasvaneet paikallaan pari vuotta, vielä muutama lisää niin edessä on sopivan tuuhea aidanne. Sitä odotellessa.

In summertime, we love to spend time in our garden. Such a cliche but true, our terrace really is the second livingroom, I use to sit there all evening long barbecuing and just hanging aroung, sometimes I even carry my laptop there. This summer I planted a lot of lavenders and geraniums to the terrace, love the delicate yet simple look of them.

Kommentit (8)

 1. Suvi / Omppula

  Samat fiilikset täällä 🙂 Piha on parasta! Minäkin olen tutkaillut laventeleja. Niitä taitaa olla monenlaisia: osa kesäkukkamaisia ja osa perennoja, jotka talvehtivat myös Suomessa. Joten älä luovuta laventeliunelmien suhteen.

  • maija

   Piha on niin ihana juttu 🙂

   Ai niinkö, täytyykin tutkailla asiaa tarkemmin. Olisipas huippua, jos joku laventelilajike pärjäisi täällä Suomessa ilman valtavia suojausoperaatioita ja varotoimenpiteitä. Kiitos vinkistä, täytyy kysellä seuraavalla kerralla puutarhamyymälässä tarkemmin!

 2. MS Ordinary

  Kyllä tuolla terassilla kelpaa nautiskella kesästä 🙂

  • maija

   Kiitos, juu kyllähän tuolla ihan lekottelee 🙂 Vielä kun saisi nuo puukalusteet vaihtoon, varsinkin tuoleissa on sen verran terävät kulmat, että jostain syystä onnistun aina tökkäämään reiteni tai takalistoni niihin. 😀

 3. Piupau

  Ihanalta näyttää!

  • maija

   Kiitos! 🙂

 4. JohannaL

  Kauniilta näyttää!

  • maija

   Kiitoksia!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *