Blogit
Pihkala

Terassia

Vieläkö jaksatte lukea yhden postauksen kesäkukista ja ulkojutuista? Nyt olisi vielä vuorossa vähän terassia, tämän jälkeen tuleekin sitten jo jotain ihan muuta kuin kukkia.
 
Terassi alkaa olla nyt kesäkunnossa, Masters-tuolit ovat taas päässeet saunatuvasta varsinaiseen käyttötarkoitukseensa ja muutkin kalusteet kannettu paikoilleen. Laitoimme tänä vuonna myös kaksi terassipurjetta katokseksi, nyt terassilla voi istua pienellä sateellakin. Ne myös rajaavat tilaa aika kivasti, ja tekevät istuinryhmästä jotenkin intiimimmän. Aurinkoa ottaessa ne on helppo napsaista pois edestä, kaikin puolin toimivia ovat siis.
 
Kukkapuolelle valikoitui tällä(kin) kertaa lähes ainoastaan vihreää ja valkoista, mutta koitin valita vähän vaihtelevia lajikkeita. Terassilta löytyy mm. hortensiaa, petuniaa ja daaliaa, jälkimmäiset asetin ruukkuineen vanhan puulaatikon päälle. Olen vasta nyt ”löytänyt” tuon daalian, se onkin itseasiassa aika kiva kukka. Näyttävä, mutta kuitenkin suht yksinkertainen, tuota voisi vaikka istuttaa johonkin penkkiinkin.
Terassin perällä olevasta kukkalaatikosta löytyy sentään vähän sinistäkin ihanan laventelin muodossa. Muuten laatikossa on murattia – ja niitä pelargoneja. Tuo laatikko on peräisin vanhasta kämpästä ja isketty vain tuohon vähän näkösuojaa antamaan, jossain välissä pitäisi nikkaroida vähän matalampi laatikko vaikka koko kaiteen mitalle. Muutakin kunnostusta tuo saunarakennus vähän vaatisi, ainakin ulko-ovet pitäisi maalata ja itseasiassa kaikki seinätkin vielä toiseen kertaan, valaistuskin puuttuu vielä kokonaan. No, onneksi kesää on vielä jäljellä. 🙂

(osa kukista saatu yhteistyössä Huiskulan kanssa)

Kommentit (10)

 1. Anonyymi

  ihanan tyylikästä – meillä terassiremppa meneillään ja kaikki ideat tervetulleita:)

  • maija

   Oi kiitos, ja kiva jos tästä on apua 🙂

 2. Jossu

  Todella kauniin näköistä!

  • maija

   Kiitoksia paljon!

 3. Päivi Lemström

  Terassi näyttää okein kauniilta ja kutsuvalta…
  xx

  • maija

   Kiitos! kyllähän tuolla kesäpäiviä viettelee, kunhan vaan niitä nyt tulisi. 🙂

 4. Anonyymi

  tosi kaunista- ihanat nuo ruukut!
  meillä myös suunnitelmissa laittaa terassille purjekangas-aurinkovarjoksi, mistä olette nuo purjekankaat hankkineet?

  • maija

   Nuo purjekankaat on Hong Kongista, ovat kivat ja edulliset, mutta pienenä miinuksena väri ei ole ihan puhtaan valkoinen, vaan pikkuisen kellertävä luonnonvalkoinen. Ikeasta saa puhtaamman valkoisia purjeita, mutta me hätäiset napattiin nuo mukaan muun kauppareissun yhteydessä. 🙂

 5. Anonyymi

  Todella kaunista! Samaa kysyn mistä on purjeet ostettu? Mihin ne on kiinnitetty talon seinään ja minne? L

  • maija

   Kiitos 🙂 Purjeet on Honkkarista, ne on kiinnitetty räystään alle rakennuksen seinään ja toinen pää puuhun, joka on terassin edustalla. Niissä on sellaiset klipsut, joista ne saa irrotettua nopeasti.

   Mutta kuten edellisellekin sanoin, kannattaa huomioida että kyseiset purjeet eivät ole ihan puhtaan valkoiset, vaan sellaiset pikkuisen kellertävät 🙂 Kauempaa toki näyttävät ihan perus valkoisilta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *