TAULUT JA TAVARAT PAIKOILLAAN – VÄLIAIKAISKOTIMME SISUSTUSTA

yhteistyössä Desenio

Kesäkuu lähenee loppuaan ja takana on nyt ensimmäinen kuukausi tässä väliaikaiskämpässä. Muutto omakotitalosta yksiöön, vaikkakin aika suureen sellaiseen, ei ole käynyt ihan kivuttomasti. Vaikka muuton yhteydessä myimmekin osan tavaroistamme, iso osa kamppeistamme on kuitenkin tällä hetkellä varastoituna vähän sinne sun tänne. Asuntomme säilytystilat ovat kahden hengen tarpeisiin aika rajalliset, ja niinpä kotona on ajelehtinut hallitsemattomia tavarakasoja niin tasojen kuin tuolienkin päällä. Tästä syystä täällä blogissakin on ollut tyytyminen vain muutamaan kämppäkuvaan, jotka nekin ovat olleet sattuneista syistä johtuen aika tiukasti cropattuja.
Eilen sain kuitenkin piilotettua (suurimmat) tavarakasat pois näkyvistä ja lupailinkin jo vähän laajempaa kurkistusta meidän tämänhetkiseen asuntoon. Kimmokkeen tälle järkkäilylle sain Deseniolta, jonka valikoimista sain blogiyhteistyön merkeissä valita muutaman julisteen sisustusta viimeistelemään. Nyt tavarat ovat löytäneet paikkansa ja posterit on nakutettu seinälle – vihdoin täällä alkaa näyttää meidän kodilta!

Tila on studiomainen ja avara, yhteen isoon huoneeseen on yhdistetty keittiö, olohuone ja makuusoppi. Huoneen ehdoton keskipiste on tämä asunnon omistajan hurmaava kukkasohva, jota me saimme luvan lainata. Tämän seurana valkoiset modernit kalusteemme näyttävät taas ihan uudenlaiselta, moderni ja runsas tyyli täydentävät aika kivasti toisiaan.

Sohva kuitenkin kaipasi ylleen jotain täytettä, tämä ehjä valkoinen seinä olikin aika luonteva valinta pienelle taulukollaasille. Tällä kertaa en halunnut seinälle mitään kovin graafista, vaan valintani osui vaihteeksi vähän erilaisiin juttuihin asunnon naisellista henkeä noudatellen. Kaikenlaiset kasviaiheet ihastuttavat kovasti julisteissakin, ja hullaannuin täysin Desenion kasvikuviin. Klikkailin lopulta ostoskoriin tuon oksaprintin, joka noudattelee vanhojen kalusteiden henkeä aika kivasti. Jotta kokonaisuus ei menisi liian vintageksi, sai se kaverikseen vähän asennetta mustavalkoisen valokuvan merkeissä. Kultainen tammenlehvä on puolestaan jotakin näiden väliltä ja toimii linkkinä graafisemman valokuvan ja herkemmän kasvikuvion välillä.


Sohvan vieressä oleva vanha radio pöytineen on myös omistajan peruja, ne sopivatkin kivasti sohvan pariksi. Vieressä onkin jo astiakaappi ja keittiön puoli, eli aika kompakti paketti tämä. Keltainen Kilta-tuolimme on sekin aika hyvä pari sohvalle, värejä täältä löytyy kyllä huomattavasti edellistä asuntoa enemmän.


Tässä kuvassa näkyykin jo makuutilan puolta. Sänky sijaitsee sohvan vasemmalla puolella taustanaan tuo hivenen romanttinen, kullanvivahteinen tapetti. Tapetin liiallista romanttisuutta saa kuitenkin karistettua skarpein mustavalkoisin sävyin, yksinkertainen petaus ja mustat Jieldé-valaisimemme passaavatkin sen kaveriksi aika kivasti. Myös tuolle seinälle halusin jotakin ”katsottavaa” ja siihen löytyi myös aika ihana valokuvajuliste, tarpeeksi pelkistetty ja ilmava runsaan tapetin pariksi.

Montagne-julisteen vuorenhuiput olivat minusta ihanan rauhoittavat juuri sängyn viereen. Pitkään katselin myös saman sarjan metsäaiheista julistetta, mutta tämän valitsemani kuvan ilmavuus ja tyhjä tila tuntuivat kuitenkin tähän paikkaan sopivimmalta. Ihania kyllä kumpainenkin, jokin näissä seesteisissä maisemakuvissa vaan viehättää.

Yöpöydällä majailee juhannuskimpusta selvinneet huitulat, ne toimivat muuten ihan kivasti yksinäänkin. Seuraavaksi voisikin hakea kukkakaupasta vain sekalaisen lajitelman näitä ”lisukkeita” ja unohtaa varsinaiset kukat vallan. Vaikka parhaillaanhan luonnosta saa niin paljon ihanuuksia, ettei kukkakauppaan ole juurikaan asiaa.

Sängyn toiselta puolelta on käynti eteiseen ja vaatehuoneeseen. Eteistä me käytetään aniharvoin, sillä asunnon toisessa päässä on erillinen ulko-ovi suoraan sisäpihalle. Vanhan talon tyylisesti asunnossa on kaarevaa seinänpätkää, joka on ihan viehättävä yksityiskohta. Sikäli kyllä epäkäytännöllinenkin, ettei sitä saa oikein hyödynnettyä mitenkään. Julisteet näyttävät kuitenkin aika kivalta tuossa seinänpätkään nojailevinakin, tietty keskeneräinen look näyttää minusta vain hyvälle. Kaiken ei aina tarvitse olla ihan tiptop.
Mitäs te tuumaatte kämpästä, se on tunnelmaltaan aika erilainen edelliseen verrattuna. Minusta on kuitenkin vain ihan mukava kokeilla välillä vähän erilaisiakin tyylejä, vähän runsaammankin lookin saa kuitenkin muokattua omannäköisekseen tyylejä sekoittelemalla ja kiinnittämällä huomiota yksityiskohtiin, kuten juuri erilaisiin taulukollaaseihin – näillä saa tunnelmaa muutettua suuntaan jos toiseenkin. 
Kollaaseista puheenollen, Desenion julisteihin liittyen kannattaakin pysyä kuulolla, sillä blogiin on tulossa aika mukava arvonta näihin liittyen. Palaillaan siihen vielä ensi viikon aikana. Nyt mukavat viikonloput kaikille!
 
http://desenio.fi/
Pictures from our temporary home styled with lovely posters from Desenio. This apartment is more feminine and plentiful than our earlier home, but I think that it´s only refreshing to try new things and live in slighly different homes. With details like textiles, small furnitures and posters it is easy to convert the feminine apartment to look like more scandinavian and simple.
Kommentit (13)
 1. Iina - Life in order
  27.6.2015, 19:24

  Ihanalta näyttää, ihailen taitoasi yhdistellä uutta ja vanhaa kauniiksi kokonaisuuksiksi!

  1. Kiitos kaunis, Iina! 🙂

 2. Irmastiina Ruusukummusta
  28.6.2015, 06:34

  Oi mikä ihana sohva! Kaunis koti on tämäkin. Kelpaa siinä rakennusajan asua..:)

  1. Juuh, kyllähän täällä kelpaa asua. Vaikka kerrostaloasumiseen ja pienempiin neliöihin onkin totuttelemista. 🙂 Tuo sohva on kyllä herkullinen, siitä tuli himo löytää vanha nojatuoli uuteenkin taloon, jonka voisi verhoilla jollakin yhtä reippaalla kankaalla…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *