Blogit
Pihkala

TAPETTI TULI VASTAAN

photo Jonas Berg via Elle Decoration
Taannoinen postaukseni eteisen tapettivaihtoehdoista kirvoitti monta kommenttia, kiitos kaikista niistä! Päätöstä ei ole vielä tehty suuntaan tai toiseen, ja molemmat vaihtoehdot houkuttavat yhä omalla tavallaan. Hauskasti myös teidän lukijoiden mielipiteet menivät aika tasan fifty-fifty. Loppua kohden ehkä värikkäämpi Pimpernel sai aavistuksen enemmän kannatusta, mutta kumpikaan vaihtoehto ei noussut suosiossa selvästi toisen ohi.
Päivä pari tämän postauksen jälkeen sattui hauska yhteentörmäys, kun bongasin toisen tapettivaihtoehtoni Ruotsin Elle Decorationin sivuilta. Tässäkin tapauksessa tapettia oli käytetty eteishallissa, ja lopputulos on muuten aika hillityssä sisustuksessa kyllä aika mieletön. Täytyy sanoa, että nyt on ihan pikkuisen sellainen kutina, että taidan olla kääntymässä asiassa värien puoleen…
photo Jonas Berg via Elle Decoration
Olohuoneen puolella asunnon väriskaala onkin jo niukempi. Tykkään tässä kuvassa erityisesti tuosta Elfa-järjestelmästä tehdystä kirjahyllystä, edullisilla Elfa-hyllyillä saa helposti hyvännäköistä aikaan muuallakin kuin vaate- tai varastotiloissa. Myös kulunut konjakinvärinen nojatuoli ihastuttaa, vähän samantyyppinen löytyy ainakin Hayn valikoimista. Kakluunibongarina kiinnitin toki heti huomiota kuvan kaakeliuuniin, valkoinen pyöreä kakluuni on aivan ihana. Huomatkaa myös koristeellinen kattolista, se tekee paljon huoneen tunnelmaan.
photo Jonas Berg via Elle Decoration
Toisesta kulmasta katsottuna olohuone näyttää tältä. Paljon raikasta valkoista ja viherkasveja. Tykkään klassisen mallisesta sohvasta, hieman tuon tyyppinen sohva on minullakin hakusessa. Tekstiilien väriskaala on kauniin pehmeä ja eripariset sohvatyynyt tekevät tunnelmasta rennon. Taustalla olevasta huoneesta pilkottaakin jo eteinen harmaine seinineen ja reippaine tapetteineen, tunnelma on siis siellä jo ihan toisenlainen. Kumpikin puoli tasapainoittaa kuitenkin hienosti toisiaan, värikäs ja niukka väriskaala kulkevat täällä käsi kädessä. Samanlaista vuoropuhelua ja vanhan talon tunnelmaa haen myös omaan kotiin.
Kannattaa käydä kurkkaamassa myös asunnon muut kuvat, ne löytyvät Elle Decorationin sivuilta täältä. Kyllä vanhoissa asunnoissa on vain se oma tunnelmansa!

Kommentit (17)

 1. Anonyymi

  Kiva nähdä noin isona pintana. Ehkä vähän raskas, silti? Eteisen mallista en tiedä, mutta itse pelkäisin hieman sen "tukkoon" menemistä, etenekin jos lattiat / muut huoneet vaaleammat. Laita vain yksi (eteisen tai muun sinne heti näkyvän) seinä tätä? Tai sitten sinisävyisempi (ei se harmaa) kuosi, en muista nimeä? Se tosin ei passaa oveen… Ovi sitten tumman siniseksi?! Sotkenko vain ajatuksiasi |D
  Aurinkoa sinnekin,
  Tuulia

  • maija

   Minä en pidä tuota niinkään raskaana, vaikka toki voimakas tapetti onkin ja vaatii huomiota. Kuvassa olevat mustat yksityiskohdat vaihtaisin kuitenkin vaaleampiin ja pehmeämpiin, sekin voisi tuoda vähän freesimpää ilmettä kokonaisuuteen. Haluan ehdottomasti tapetoida kaikki seinät, mutta portaikossa on vielä vähän pelivaraa, kaiteen alaosassa paneelikin voisi toimia. Sekin keventäisi näkymää ehkä pikkuisen. Hmm, pohtimista vielä riittää! 🙂

   Mukavaa viikonloppua sinne!

 2. Anonyymi

  Minustakin näyttää jotenkin raskaalta.

  • maija

   Minusta taas tuo tapetti on ihanan freesi. Mutta makuasioitahan nämä. 🙂

 3. Anonyymi

  Tykkään kovasti, tosi hieno ja persoonallinen! Harmaakin on kaunis, mutta jotenkin ehkä omaan makuun hieman liian varman päälle -valinta. Tässä on ihan eri tavalla luonnetta. 🙂

  Nirppu

  • maija

   Jostain syystä kommenttisi oli ohjautunut roskapostiksi ja huomasin sen vasta nyt, siksi vastaus viiveellä. Mutta joo, onhan tämä vähän persoonallisempi, ovela valinta. Sykähdyttäisi varmasti joka kerta taloon astuessa. 🙂

 4. Pia Mätikkömäki

  Hei, mitä Hayn tuolia tarkoitat? AAL92? Kiitokset!!

  • maija

   Joo just sitä, tuossa About a Loungessa on konjakinvärisellä nahalla vähän samaa fiilistä, mutta on lepakkotuolia astetta yksinkertaisempi valinta. Tykkään itse tuosta tuolista kovasti juuri nahalla verhoiltuna!

  • Pia Mätikkömäki

   Kiitokset! En tiennytkään että sitä saa nahkaisena…oli vaan hyvä istua ja tykkäsin myös muuten.

  • maija

   Saa joo, siinä on saatavilla muutamia eri nahkalaatuja ja -värejä. Konjakinvärinen Silk-nahka on ihan täydellinen tuossa tuolissa!

 5. Anonyymi

  Eikös tuo ole legendaarinen lepakkotuoli? Vihreä kuviotapetti näyttää toki kovin trendikkäältä, mutta onko ajaton ratkaisu. Ehkä toimii, jos eteinen kylpee luonnonvalossa, jolloin voimakas tapetti ei tee tilaa pimeäksi ja tukkoiseksi.

  • maija

   Joo, ainakin kuvassa vilahtavan kulman perusteella näyttää kovin lepakkotuolilta. Hino klassikkohan se on, itse tykkään ehkä kuitenkin astetta yksinkertaisemmasta, tuossa mainitsemassani Hayn tuolissa on ehkä vähän samaa vibaa mutta muotokieli on vähän simppelimpi. Molemmat kauniita tuoleja ja konjakinvärinen nahka näyttää aina yhtä ihanalta!

   Minusta taas sitten tuo tapetti on nimenomaan ajaton. Kuosi on suunniteltu 1800-luvun lopulla, ja edelleenkin se on todella raikas ja ajanmukainen, tämä jos mikä on ajattomuuden merkki. Ja kun talokin on 1900-luvun alusta, passaa se tyylillisesti hyvin yhteen. Paljon irrallisempi valinta olisi vaikkapa yksinkertainen graafinen tapetti tai nyt niin trendikäs savunharmaa… Runsas ja voimakashan tuo tapetti on, mutta se on minusta tässä tapauksessa vain positiivinen asia.

 6. Anonyymi

  Upea tuo tapetti eteisessä! Tulee heti se tunne, että tässä talossa on sisustettu varmalla tyylillä talon ikä huomioiden eikä aina vain "ajattomasti", joka yleensä tarkoittaa varsin väritöntä ja laimeaa.
  ~kk

  • Anonyymi

   Hyvä kommentti! Tulipa mieleeni, että keitä varten niitä "rohkeampia" tapetteja sitten valmistetaan, jollei niille jotka uskaltavat sellaisilla sisustaa. Käyttöä vartenhan nekin tehdään.

  • maija

   Totta, näinhän se on! Tekee kyllä kieltämättä mieli käyttää tilaisuus hyväksi, kun kerrankin on sellainen kohde, jonka arkkitehtuuri kestää tällaiset rohkeammatkin valinnat.

   Minusta muutenkin kaikenlaiset materiaalivalinnat kannattaa aina suhteuttaa talon tyyliin, usein ne luontevimmat ratkaisut löytyvät sitä kautta. Vanha talo kestää minusta tällaiset voimakkaaammatkin valinnat hyvin, mutta uudemmassa kohteessa miettisin asiaa uudemman kerran. Sellaisessa ympäristössä tällainen tapetti tuntuisi ehkä vain trendikkäältä, kun taas vanhassa ympäristössä se tuntuu ennen kaikkea luontevalta valinnalta…

 7. Villis

  Todella kaunis tapetti juuri teidän taloon! Värit ovat niin sinun omaa ajatusmaailmaa, eivätkä trendeistä hätkähdä, uskaltaisin sinuna !

  • maija

   Onhan tuo kyllä aika ihana tapetti! Tuo kuva on käsitelty aika voimakkaasti, luonnossa sävyt ovat pehmeämmät kuin kuvassa. Vaaleat sävyt ja tapetista poimitut pehmeät vihreät freesaisivat sitä varmasti kivasti. Ehkä pitäisi vaan päräyttää tuo seinälle. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *