TAPAHTUNUT VUONNA 2015

Vuosi 2015 vetelee viimeisiään, ja pian on aika kääntää katseet uutta vuotta kohden. Ennen uuden aloitusta on kuitenkin mukava palata vielä hetkeksi kuluneeseen vuoteen. Enpä olisi vuosi sitten uskonut, mitä kaikkea vuosi 2015 tuo tullessaan: koti vaihtui, uusi iso remonttiprojekti alkoi ja uudet tuulet puhalsivat myös työrintamalla. Selasin arkistoja läpi ja tein pienen yhteenvedon kuluneesta vuodesta, kurkataanpa mitä kaikkea se pitikään sisällään:

TAMMIKUU 

Juhlistimme vuodenvaihdetta Tukholmassa, ja ihastelin paikallisten sisustusliikkeiden Asplundin ja Svenskt Tennin valikoimaa. Jotain pientä tarttui kotiin molemmista. Listasin menneen vuoden parhaita sisustushankintoja, ja tein myös pientä haavelistaa alkaneelle vuodelle. Olohuoneeseen muutti Muuton Cosy-valaisin ja joulun jälkeen kodin ilme raikastui ja selkeytyi. Keväästäkin jo vähän haaveiltiin, vaikka se oli vielä kaukana…
HELMIKUU

Helmikuun muistan pitkistä sarjamaratoneista, uusi Samsungimme oli tehokäytössä. Päätimme hankkia uudet sängyt ja sainkin teiltä lukijoilta hyviä vinkkejä ostopaikkojen suhteen. Ikean sänkyihimme olemme sittemmin olleet hyvin tyytyväisiä, eli liityin näin niiden suosittelijoiden kerhoon. Sänkyhankintojen lomassa järkkäilin keittiötä ja vaihdoin kasveihin uusia multia. Kevät teki vahvasti tuloaan.

MAALISKUU

Maaliskuussa tapahtui. Bongasimme myynti-ilmoituksesta muuan vanhan puutalon, joka ei enää jättänyt meitä rauhaan. Päätimme hetken tuumittuamme laittaa vanhan kotimme myyntiin ja se oli menoa sitten, koti myytiin ensimmäisissä näytöissä ja jäimme suunnittelemaan seuraavaa siirtoa. Sisustin kotia keväisemmäksi ja viimeistelimme saunatupaa, kamiina sai vihdoin alleen teetetyn messinkipellin. Siitäpä emme ennättäneet kauaa nauttia.

HUHTIKUU

Huhtikuussa kilisteltiin. Ensin juhlittiin vanhan asunnon virallisia kauppoja, ja vappuaattona teimme kaupat tästä nykyisestä talostamme. Ja juhlittiin tietysti vappua ja pääsiäistä myös. Kodistamme julkaistiin juttu Deko-lehdessä, näin jo myydystä kodista jäi kiva muisto itselle talteen.

TOUKOKUU
Toukokuu oli kiireistä aikaa. Olin kevään ajan vakitöiden lisäksi keikkatöissä suunnittelutoimistossa ja tein kuusipäiväistä työviikkoa. Illat kuluivat koneella istuen uuden kodin piirustuksia tehden ja lupa-asioita selvittäen, ja kuun lopussa oli vielä edessä melkoinen ponnistus eli muutto. Huh, kesä ja loma tuli kyllä enemmän kuin tarpeeseen!
KESÄKUU

Kesäkuussa asetuimme taloksi väliaikaiseen kotiimme ja starttasimme remontin talossamme. Kirjoittelin remonttisuunnitelmista ja purkutöissä vastaan tulleista löydöistä. Tuo oli jännittävää aikaa, remontti ja kesä oli alkutekijöissään, intoa piisasi eikä kiire vielä niinkään kiusannut.

HEINÄKUU

Heinäkuussa etenimme sisätiloista ulos julkisivujen kimppuun. Urakka eteni ja ulkomaalisävyjäkin päästiin jo testaamaan. Loma kului tiiviisti työmaalla, ennätin sentään jossain välissä piipahtamaan Helsingissä ja visiteeraamaan inspiroivassa Vitra Storessa. Paljon muuta ei sitten tässä kuussa ennättänytkään…

 ELOKUU

Elokuussa pukkasi maalaushommia, kun julkisivupaneelit piti ensin pohjamaalata, ja sitten vielä pintamaalata paikassaan. Aloin kirjoitella blogiin viikottaisia remonttikuulumisia ja katsastin varteenotettavia laattoja ja kylppärinkalusteita. Välillä oli pakko myös pysähtyä, ja pehmoiselle kylpytakille löytyi käyttöä…

SYYSKUU

Syyskuussa remontti oli edennyt puoleenväliin ja pääsin näyttämään jo varttia vaille valmiita julkisivuja. Talon uusi ulkonäkö alkoi hahmottumaan, ja kirjoittelin kattavasti myös sisäpuolen suunnitelmista. Kellarin pintamateriaalejakin jo valittiin. Piipahdin pikaisesti myös Habitaressa ja stailailin erilaisia lookkeja makuuhuoneeseen. Arki oli taas alkanut toden teolla.

LOKAKUU

Lokakuu oli hienoin pitkiin aikoihin. Syksy oli aurinkoinen ja pitkä, ja vaikka päivät pitenivät, sai aurinkoisista päivistä ja upeista auringonlaskuista nauttia koko kuun ajan. Remontti eteni tuttua tahtiaan ja kirjoittelin niin ikkunatilauksestamme kuin ensimmäisistä valaistusajatuksistakin. Myös blogirintamalla tapahtui muutoksia, sillä kuun lopussa blogini liittyi osaksi Suomen Blogimediaa ja sen hienoa bloggaajajoukkoa.
MARRASKUU
Marraskuussa asensimme taloon uudet ikkunat, ja taisinkin intoilla niistä koko kuun ajan. Julkisivurempan väistyttyä keskityimme raksalla kaivuutöihin ja sisäpuolen rakenteisiin. Vielä ei jouluttanut yhtään, ja kateissa olevaa jouluinspistä heräteltiinkin viime vuoden joulukuvista.

JOULUKUU

Joulukuu on vielä melkoisen tuoreessa muistissa. Kuu hujahti omituisen äkkiä, ensimmäisestä adventista tuntuu olevan vain pieni kukonaskel jouluaattoon ja tähän päivään. Kuussa leivottiin, koristeltiin kotia, vietettiin joulua ja tietysti remontointiin, kuinkas muuten. Ja kohta taputellaan tämä kuu ja vuosi lopullisesti pakettiin.
Sellaista lyhykäisyydessään piti vuosi 2015 sisällään, sama meno – eli remontointi – jatkuu myös ensi vuonna. Saas nähdä mitä kaikkea uusi vuosi tuo tullessaan, toivottavasti kirjoittelen vuoden päästä tätä samaa raporttia uuden kodin soffalta. Siihen ainakin tähdätään, ja kyllä saa kovin kummallisia asioita tapahtua, jos tähän ei päästä. Ensi vuonna tutut hommat jatkuvat ja uusi koti rakentuu pala palalta valmiimmaksi, tätä seurataan tuttuun tapaan tiiviisti blogissa monenmoisen muun aiheen ohella. Kiitos kun olette kulkeneet mukana matkassa!
Year 2015 month by month. Oh what a journey it has been!
Kommentit (6)
 1. Irmastiina Ruusukummusta
  30.12.2015, 08:02

  Suuria asioita tapahtui vuodessasi…kodin myynti ja uuden osto..:)

  1. No niinpä, tämä oli kyllä aika jännittävä ja tapahtumarikas vuosi! Josko seuraava mentäisiin vähän iisimmin…

 2. Olipa kiva yhteenveto ja teillä tapahtumarikas vuosi! Muutenkin blogisi seuraaminen on mukavaa puuhaa! Onnea uudelle vuodelle 2016!
  T. ninS

  1. Mukava kuulla, kiitos toivotuksista ja kommentistasi! 🙂 Onnellista uutta vuotta myös sinulle, josko täällä päässä ensi vuosi olisi vähän rauhallisempi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *