SYYSPUUHIA PIHALLA

yhteistyössä Fiskars
Syksyn tullen pihalla on taas monenlaista hommaa, kuten haravointia, harjaamista ja pihan talvikuntoon laittoa. Meillä pihahommat painottuvat usein viikonloppuun, silloin on vähän enemmän aikaa olla pihalla ja samalla ehtii nauttia ulkoilmastakin. Eilinen sunnuntaikin kului leppoisasti pihalla puuhastellessa, välillä istahdettiin aurinkoon nauttimaan ja taas hetken päästä jatkettiin hommia.
Yhteistyömme puitteissa sain Fiskarsilta muutamia syksyisiä puutarhavälineitä testattavaksi, ne tulivatkin meille oikein tarpeeseen. Laadukkailla välineillä työt luistavat huomattavasti mukavammin ja valmistakin tulee nopeasti. Hommia tekeekin tällaisilla välineillä oikein mielellään.
Haravointikausi on taas alkanut, vaahterat pudottelevat jo ensimmäisiä upean punertavia lehtiään. Fiskarsin Solid-lehtiharava* on kivan kevyt käsitellä ja erityisen näppärä isoille vaahteranlehdille. Myös pihapolut saa haravoitua siistiksi tämän kanssa, kivet eivät tartu kovin helposti haravan matkaan. Harava on osoittautunut erityisen käteväksi apuriksi myös ruohonleikkuun jälkeen; leikkurista jääneet ruohopaakut saa leveän ja kevyen muoviharavan avulla nopeasti putsattua. Entuudestaan meillä oli vain yksi vähän raskaampi metalliharava, siihen verrattuna tämä kevyt fiskarsilainen on huomattavasti näppärämpi vaihtoehto etenkin näin kuivilla keleillä.
Jokasyksyisiin askareisiin kuuluu myös räystäskourujen puhdistus. Meillä tämä on ollut aina vähän oma operaationsa, korkean talon räystäisiin ei ole yltänyt kuin isoja tikkaita siirtelemällä. Fiskarsin QuickFit-Räystäskourunpuhdistaja* olikin väline paikallaan, pitkän teleskooppivarren avulla vesikourut ylti putsaamaan ihan maasta käsin. Helppoa ja ennen kaikkea nopeaa! 
Räystäsharjasettiin kuuluu kaksipäinen puhdistaja; kaapimalla ja tämän jälkeen harjaamalla kourut puhdistuivat siististi ja tehokkaasti. Erillistä QuickFit-teleskooppivartta* voi puolestaan hyödyntää myös muihin Fiskarsin QuickFit-pihatuotteisiin, kuten oksasahaan, harjoihin tai leikkureihin.
Pihalla puuhailu on hauskaa, ainakin kun on hyvät välineet ja vieressä mukavaa
jutusteluseuraa. Auringonpaiste ja nämä lämpimät syyskelitkään eivät ole ollenkaan
pahitteeksi, tällaisesta syksystä minä tykkään.
Pihallamme kasvaa muutama iso mänty ja tähän aikaan vuodesta ne
tiputtavat neulasia ihan hulluna, terassia saakin harjata ihan
jatkuvasti. Tähän kun vielä lisätään hieman kauempaa pihalta leijailevat koivunlehdet ja kaikki muu roska, on soppa valmis. Terassiharja on yksi tärkeimmistä ja käytetyimmistä pihavälineistämme, sen on siis syytä olla kestävä ja hyvä. Viime vuosien aikana ollaan huomattu, että harjoissa on huimia eroja; huono harja jää helposti käyttämättä ja pahimmassa tapauksessa hajoaa jo muutaman käyttökerran jälkeen.
Fiskars Solid-monitoimiharja* on paitsi ulkonäöltään kauniin
yksinkertainen, myös käytössä oikein toimiva: harjakset ovat sopivan
puolijäykkiä ja harjaaminen on kevyttä mutta tehokasta. Tämä kaveri tuli
ehdottomasti jäädäkseen terassille ja palvelee käytössään hyvin varmasti kaikkina vuodenaikoina.
Jokos teillä on syksypuuhat aloitettu? Inspiraatiota syyshommiin voi hakea vaikkapa Fiskarsin Syystalkoot-kampanjasta, joka on käynnissä Fiskarsin nettisivuilla ja puutarhamyymälöissä aina lokakuun loppuun saakka.
Puutarhaintoa ja lempeitä syyssäitä!
Autumn in my garden. Again, there is a lot of work to do, but with good tools it´s pleasuse to work in the garden. I tested some garden tools of Fiskars, they are all very handy and easy to use.
*tuote saatu bloginäkyvyyttä vastaan
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *