Blogit
Pihkala

SYYSPÄIVÄÄ JOKIRANNASSA

Jokiranta on yksiä lempipaikkojani Turussa. Kesäisin vietän rannassa usein lounastuntia eväitä syöden ja auringossa paistatellen, syksyllä taas on ihana kulkea rantakatua pitkin ja nauttia puiden väriloistosta. Tänään puikahdin lounasaikaan pienelle kävelylle aurinkoisessa ja ihanan kirpeässä syyssäässä.
Sää oli ihan mieletön: aurinko siivilöityi kauniisti lehtien välistä ja muodosti maahan jänniä varjoja, ruskan sävyt loistivat kilpaa auringossa. Ilmat ovat muuttuneet jo aika kirpeiksi ja villakangastakki on kaivettu käyttöön, silti pärjää vielä lenkkareilla ja vilahtava paljas nilkkakaan ei ole turmioksi. Eli loppujen lopuksi juuri nyt on aika ihanteellinen pukeutumissää, paksuja ja ohuempia juttuja voi vielä sekoitella reilusti keskenään.
Jokiranta on täynnä viehättäviä ravintoloita ja kahviloita, joita on paha laittaa paremmusjärjestykseen. Ehkä suosikkini on kuitenkin Cafe Art, joka on tunnelmaltaan rento ja kivan keskieurooppalainen. Kahvilan sisustus on hyvin perinteinen, mutta se on ehkä osa sen viehätystäkin, huomion saa trendikkään ilmeen sijasta se pääasia, eli törkeän hyvät kakut ja kahvit. Tänään nappasin mukaan Artin kaakaon, joka oli asianmukaisesti baristan tekemä sekin. Aika herkkua.
Oli vielä pakko napata kuva kirjastosillasta, niin upealta se näytti kirkkaassa auringonpaisteessa. Katsokaa, kuinka valo siivilöityy lasikaiteen lävitse. Kaunista.
Olen aika huono käymään kaupungilla, usein tulee mieluummin kökittyä vain kotona. Pitäsi kuitenkin useammin vain ottaa ja lähteä, Turussakin on monta kaunista ja kivaa paikkaa käytävänä. Pari uutta ravintolaakin pitäisi testata, ainakin Ludusta ja Kaskiksesta olen kuullut pelkkää hyvää. Kiinnostaisiko teitä lukea enemmänkin juttuja ja satunnaisia fiilistelyjä kaupungilta?
Another lovely fall day in my hometown Turku. Love the riverside and the trees that have turned to yellow.

Kommentit (8)

 1. Suvi / Omppula

  Tää sai hymyilemään. Käys kurkkaamassa mun blogissa 😉

  • maija

   No mehän ollaan oltu ihan samoilla huudeilla! 😀 Syksyinen jokiranta on kyllä kaunis.

 2. punainen remonttitupa

  Turku vaikuttaa kivalta kaupungilta! Aina kauniita kuvia sulla:) Tänään oli kyllä tosi pirtsakka keli mutta itsekin nautin monen maalaus- ja tapetointipäivän jälkeen ulkoilmasta ja keräilin viimeiset omenat lehtien alta. Aurinko paistoi ihanasti!

  • maija

   Turku on kyllä kiva kaupunki, symppis ja just sopivan kokoinen! Aurinkoiset syyspäivät ovat ihan parhaita, silloin pitäisi vaan ottaa aikaa ja lähteä ulos nauttimaan.

 3. Anu

  Ehdottomasti kannattaa mennä Kaskikseen 🙂
  Ludussa en ole vielä käynyt, mutta pöytä on varattuna marraskuulle 🙂

  • maija

   Kyllä nyt tosiaan pitäisi ryhdistäytyä ja varata pöytä molempiin! 🙂

 4. suvi m / Valkoinen Harmaja

  Kauniita kuvia, tulee ihan ikävä sinne!

  Laitoin sinulle värihaastetta:

  http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/2014/10/17/vihrea-sisustuksessa/

  • maija

   Turku on niin kiva kaupunki! 🙂

   Kiitoksia haasteesta, tämä olikin kiva!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *