Sunnuntain remonttiterveiset

Tämä viikonloppu on kulunut remonttihommien merkeissä kuvien maisemissa. Koska kodin sisustusjutut ovat viime aikoina olleet minimissä ja kaikki tekeminen keskittynyt tänne remonttityömaalle, ajattelin tehdä pientä katsausta puuhailuistani tänne blogiinkin. Edistystä tapahtuu mukavaa tahtia, vaikka ihan vielä en ole päässyt selkeämpien muutosten, kuten seinien maalauksen pariin. Pian sekin homma on kuitenkin jo edessä.

Viime aikoina olen lähinnä poistanut tapetteja seinistä, tehnyt roilotuksia sähköjohdoille ja tasoittanut ja hionut seiniä. Maalaushommat aloitin nyt viikonloppuna ikkunasmyygeistä, kun maalasin puhtaan valkoiset smyygit lämpimän listavalkoisiksi. Näin listavalkoinen (eli vahvasti kellertävä) ikkuna ei pomppaa esiin niin selkeästi, vaan sulautuu kauniimmin osaksi kokonaisuutta. Kun seinät tulevat olemaan selkeästi tummaa sävyä, näyttää tuo kellertävä listavalkoinenkin niiden rinnalla raikkaalta ja ikkuna selkeästi siistimmältä. Kannattaakin aina kiinnittää huomiota valkoisten eri sävyihin; esimerkiksi kuvassa näkyvä listavalkoinen lattialista näyttää sekin aika likaiselta puhtaan valkoista seinää vasten. Maalaukseen menee tuokin.

Sähkömies on päässyt jo töissään hyvään vauhtiin ja uusinut käytännössä kaikki asunnon sähköjohdot. Ne olivatkin alkuperäiset ja jo melko haperossa kunnossa, joten sähkövetojen uusimiselta ei oikein voinut välttyä. Samalla huoneisiin lisättiin pistorasioita ja makkariin roilotettiin paikat seinävalaisimiani varten. Tein itse kaikki roilotukset ja olenkin aika ylpeä siitä, että suoriuduin hommasta kunnialla – piikkausta saatika rälläköintiä en ole koskaan tehnyt, ja varsinkin rälläkän käyttö oli kyllä melkoisen jännittävää. Kaikkeen sitä kuitenkin pystyy kun vain niin päättää!

Samassa urakassa paljastuivat nuo varsin mielenkiintoiset seinien alaosat. Niitä en lähde tasoittamaan, vaan raot saavat jäädä lattialistan alle kuten nykyiselläänkin. Se etu tilanteessa kyllä on, että lisätyt sähköjohdot saa kulkemaan seinän alaosaan jäävässä raossa mukavasti – sen takia ei siis tarvitse uusia lattialistoja johtouralliseen malliin.

Seinien tasoittamisessa menikin sitten tovi, nyt sekin homma alkaa olla paketissa ja seinät maalauskunnossa. Ajattelin aloittaa urakan makuuhuoneesta, johon olen mallaillut kuvissa näkyviä sävyjä. Tällä kertaa murrettu, hivenen kaislaan taittava tummahko harmaa vei voiton, vaikka ylempi vihertävä sävykin on aivan ihana. Kuitenkin halusin makkariin lopulta aavistuksen neutraalimman sävyn ja tummaa, pesämäistä tunnelmaa. Nuo kuvassa näkyvät makuuhuoneen kaapit aion maalata seinän sävyllä, näin ne sulautuvat kauniisti osaksi huonetta. Katsotaan josko saisin homman alkuun jopa jo huomenna, seurailkaapa Instastoryista homman edistymistä. Maalauksesta ja valmistuvasta lopputuloksesta tulee toki varmasti juttua vielä tänne bloginkin puolelle hieman tuonnempana.

Tapaus kylpyhuone näyttää puolestaan tällä hetkellä tältä – tila on tyhjennetty ja seinälaatoitus purettu. Ensi viikolla hommat jatkuu tämänkin parissa ja voisin kuvitella, että kylppäri etenee ensi viikon aikana jo varsin mukavasti. Toki vielä menee useita viikkoja, ennen kuin kylpyhuone on taas kunnossa, mutta onneksi sillä välin on paljon muuta tehtävää…

Tärkeimpänä hommana on saada maalaustyöt etenemään, ensi makuuhuoneen ja sitten kuvan olohuoneen puolella. Luulen, että maalausurakka edistyy mukavasti jo ensi viikon aikana, vaikkakin maalattavaa on toki aika paljon kaikki komeronovet, väliovet ja patterit mukaan lukien. Myös keittiöpuolta pitäisi edistää jossakin välissä, mutta tämä onkin sitten jo ihan oma tarinansa, johon palaan hieman tuonnempana.

Mukavaa uutta viikkoa!


Here´s some pictures from my renovation site where I have spent most of my days lately. Things have proceed well and next week I´ll stary painting the walls. Can´t wait!

Kommentit (6)
 1. Loistava asenne sulla! Hommia voi tosiaan opetella ja oppia, kuten työkalujen ja -koneiden käytön, erilaiset asennukset (joista moniin toki pitää olla erillinen pätevyys, muttei suinkaan kaikkiin). Luin just meilläkotona-sivuilta jutun tyyliin ’nainen valitsi värit, mies teki loput’. Mikäs siinä, mutta yllättäen voi olla elämäntilanteessa, jossa pitäisi osata muutakin kuin valita värit.
  Syystäkin kannattaa olla ylpeä kun itse tekee. Lisää tällaisia remppajuttuja, kiitos!

  1. Niin ja tarkoitukseni ei ollut väheksyä värien valitsemista, sehän on – ainakin omasta mielestäni – yksi kiinnostavimmista asioista rakentamisessa ja remontoinnissa. Omaa elämää vaan helpottaa kummasti kun opettelee muutakin.

   1. Näinhän se on! Oma asenne ratkaisee tosi paljon, kyllä sitä ihminen kaikenlaiseen pystyy kun niin vain päättää. Itselle toki remonttihommat ovat hyvin tuttuja jo edellisten projektien myötä, mutta näissä ex-puoliso hoiti tällaiset ”miesten työt” ja vaativammat hommat. Nyt kun remontista on vastuussa kokonaan itse, pistää se tekemään vähän uudenlaisiakin juttuja. Siitä tulee kyllä niin hyvä fiilis, kun saa jonkin etukäteen vähän haastavalta tuntuneen asian tehtyä ilman, että tarvitsee pyytää apua muualta!

    Ja juu – värien ja muiden materiaalivalintojen tekeminenkin on oma hommansa, joka sekin vie aikaa ja vaivaa. Mutta kiva tosiaan pystyä tekemään itsenäisesti myös muutakin. 🙂

 2. Remppajuttujasi on kyllä kiva lukea ja varsinkin nyt, kun olen rempannut omaa kotiani. 🙂 Voisinko kysyä, millä välineellä aiot maalata komeron- ja väliovet. Itse ryhdyin samaan puuhaan ensimmäistä kertaa elämässäni tämän rempan yhteydessä. Myyjän vahvasta suosituksesta ostin pienen vaahtomuovitelan mutta valon osuessa maalaamiini oviin ne näyttävät raidallisilta, vaikka otteeni oli kevyt. Pistin sitten loppumaalailut jäihin. :/

  1. Kiva kuulla, näitä on tulossa vielä paljon lisää. 🙂

   Sain juuri makuuhuoneen kaapit maalattua, käytin tähän microstreif-telaa, jolla tuli minusta tosi siisti lopputulos. Tela oli aika leveä, jolloin raitojakaan ei päässyt syntymään niin helposti. Päällimmäisen kerroksen maalasin sitten kuitenkin hyvälaatuisella pensselillä, sillä halusin puukaappien pintaan siveltimenvedot. Sopii minusta vanhoihin kaappeihin paremmin näin. Lopputuloksesta tuli hyvä ja tasainen tälläkin tavalla, mutta toki kuviointi on vähän erilainen telalla tai pensselillä maalatessa. Eteisen kaapit taidan maalata tällä samalla taktiikalla, mutta väliovet taidan telata, pinta on tässä jo niin iso ja tasainen, että luulen jäljestä tulevan parempi näin. Jos kyseessä olisi peiliovet, olisi asia eri.

   Lopputuloksen onnistuminen riippuu paljon myös maalista – toiset leviävät ja tasoittuvat paremmin kuivuessaan kuin toiset. Minä käytin Farrow & Ballin kalustemaalia, myös Empire on todettu hyväksi.

  2. Kiitos kovasti vinkeistäsi, otan ne ehdottomasti käyttöön! Olet kyllä ihana, kun jaksat aina vastata meidän kyselijöiden kommentteihin. 🙂

   Tykkään itsekin siitä, että vanhassa pinnassa saa näkyä siveltimenvedot. Telanvedot ovatkin sitten eri juttu. 😀

   Tsemppiä remppaan, seuraan innokkaana sen etenemistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *