Pihkala
Pihkala

Sunnuntaijuttuja

Olen viettänyt tänään aika laiskaa sunnuntaita – hommia olisi toki vino pino tehtävänä, mutta katsoin paremmaksi järkkäillä pikkutavaroita, haahuilla ympäri taloa kameran kanssa ja fiilistellä aurinkoista ilmaa. Intoilin kirsikankukista, kevätkengistä ja kylvämistäni yrteistä – vielä ei tosin näkynyt merkkiäkään itämisestä. Tarvitsikohan ruukut ylleen kelmua tai vastavaa?
Nyt parhaillaan on pitsapohja nousemassa, pitäisikin kohtapuoliin siirtyä tästä takaisin keittiöön. Hetken päästä herkutellaan, hyvä pitsa on kyllä yksiä parhaimpia juttuja, mitä tiedän. Kivaa sunnuntaita!

Kommentit (8)

 1. Julia LK

  Näyttäkin ihan sunnuntailta 🙂 Ja mitkä ihanat kenkulat!!
  Mä kävin joululomalla Turussa ja Tintåssa pitsalla, se oli kyllä paras pitsa aikoihin!

  • maija

   Tintån pitsa on kyllä niin parhautta! Se taitaakin olla Turun virallinen blogiravintola 😉

 2. Sanna InspiredByLove

  Vitsi miten ihania kuvia. Erityisesti tuo missä on bourgie, etch ja marmorinen leikkuulauta <3 Millä kameralla kuvaat? Onko jotain mitä voisit suositella aloittelijalle?

  • maija

   Voi kiitoksia 🙂 Kuvaan Canonin 600D:llä, jossa nykyään melkeinpä aina on käytössä Sigman 30 mm f1.4 linssi. Tuo kamera on kyllä sellainen, mitä voin suositella aloittelijoille, se on helppokäyttöinen, kuitenkin monipuolinen eikä maksa ihan maltaita. Canonin 1000-sarjalaiset ja Nikonin vastaavat jättäisin ostamatta; kun taidot kehittyvät, ne saattavat alkaa tuntua riittämättömiltä ja kameran vaihto on taas edessä. Minusta nämä uudet 100-sarjalaiset on ihan riittäviä tälläiseen käyttöön, ja superkalliin rungon sijasta panostaisin mieluummin hyviin objektiiveihin, niitä voi sitten taitojen kartuttua hankkia pikkuhiljaa lisää.

 3. KATJA/ NEOVIA HOUSE

  Ihanan keväinen oksa hennoilla nupuillaan!

  • maija

   Eikös olekin, olen nyt ihan hullaantunut noihin oksiin!

 4. manteli

  Hei, kelmu kylvöruukkujen päällä pitää mullan tasaisen kosteana joka taasen edistää siementen itämistä. Nuo tuollaiset paperimaiset turve-ruukut ovat kyllä mielestäni huonoimpia taimikasvatuksessa, kuivahtavat todella helposti ja välillä kuivumaan päässyt siemen ei enää idä. Kauniitahan turveruukut on, mutta minä en ole ikinä onnistunut saamaan niissä hyviä taimia. Muoviruukku rumuudesta huolimatta on se paras. Onnea kylvöihin, ne on parasta keväässä!

  • maija

   Jaahas, no katsotaan kuinka käy näiden kanssa 🙂 Näin vähän ajattelinkin, että kelmu saattaisi pitää kosteuden mullassa, täytyypi kelmuttaa ruukut ja toivoa parasta. Kiitos vinkeistä! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *