SULOISIA UNIA

En malta olla kuvaamatta jatkuvasti meidän yläkertaa, se tila vain tuntuu kaikkein freeseimmältä juuri nyt. Älkää huoliko, lupaan vaihtaa aihetta seuraavaksi, nyt kuitenkin vielä muutama sananen tuosta tilasta.
Olen jo pitkään ihastellut erilaisia pellavalakanoita muiden kuvissa, niitä kuitenkaan itse omistamatta. Muhkeat pellavapetaukset suorastaan kutsuvat hyppäämään uumeniinsa, ja materiaalin fiilis on sopivan rento ja huoleton, silti ylellinen. Eli matsku justiinsa minun makuuni.
Nyt kuitenkin sain pienen blogiyhteistyön myötä minäkin omat pellavalakanani, juurikin nämä kuvissa vilahtelevat J.F. by Finlaysonin lakanat*, joihin ihastuin heti ensi näkemältä. Lakanat ovat J.F. -malliston Emilie-sarjaa, yksiväriset ja väriltään helmenharmaat, ihan täydellinen väri meidän vanhojen puukalusteiden pariksi. Olen käyttänyt ennestään lähinnä valkoisia tai valkopohjaisia lakanoita, ja tämä hitusen tummempi väri on vaihteeksi kivan erilainen, kuitenkin freesi ja raikas näin kesäkaudellakin käytettäväksi.
Materiaali on mitä täydellisin kesään ja meikälaisen huusholliin; rouhea pellava ei juuri oikomista tai päiväpeittoa kaipaa. Melkeinpä pellava onkin parhaimmillaan rennon ryppyisinä kasoina ja valuvina peitteinä, vähän suurpiirteisessä petauksessa hieno materiaali pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Lakanat ovat ihanan jämäkkää, mutta kuitenkin pehmeää pellavaa. Laatu todellakin tuntuu.
Muutoin makkarissa vallitsee samat jutut kuin viime aikoina muutenkin. Senkin päälle asettelin vanhan kirppisvalaisimen ja vähän sekalaista somistetta; tykkään, että heti sängystä noustessa silmiin osuu jotain kaunista katseltavaa (niiden vaatekasojen lisäksi, heh). Nuo muutamat koukut ovat jääneet vielä toistaiseksi seinään, en ole viitsinyt ruuvata niitä poiskaan, ettei seinään jäisi rumia jälkiä. Naulakkokäytössä ne eivät enää oikein toimi, mutta saa niihin sentään edelleen jotain korua tai muuta pienempää. Eivätkä ne tuossa oikeastaan mitään haittaakaan, vaikka olisivatkin tyhjillään.
Kuuman päivän jälkeen on ihana sujahtaa viileän pellavan keskelle, taidanpa siirtyä kuvan maisemiin juurikin kohta. Voisin kuvitella, että näiden ihanuuksien keskellä katsellaan vain suloisia unia, ja povaanpa näistä myös omaa kestosuosikkia lukuisiksi vuosiksi eteenpäin. Tykkään, kovasti.
My brand new linen bed sheets from J.F by Finlayson. Gotta love it!
*tuote/palvelu saatu bloginäkyvyyttä vastaan.
Kommentit (11)
 1. Tiia / Black + White = Grey
  19.5.2014, 05:04

  Itse olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että uskaltaisinko ostaa pellavalakanat vai en.. Paljon niitä kuulee kehuttavan, mutta myös jonkin verran kuulee huonoa palautetta lakanoiden karheudesta ja pöllyävyydestä. Mikä on oma mielipiteesi näistä Finlaysonin pellavista: tuntuuko karhealta ihoa vasten ja lähteekö niistä pölyä? Tuo harmaa on kyllä todella kaunis sävy <3. Taittaako se hieman siniseen? Joissain kuvissa nimittäin näyttää, kuin petauksessa olisi sävyltään aivan eri lakanat :).

  1. Kyllä minä voin ainakin näin lyhyen käytön jälkeen suositella pellavalakanoita! Toki pellava on luonnostaan hiukan karhea materiaali, mutta ainakin nämä Finlaysonin lakanat tuntuvat oikein miellyttäviltä ihoa vasten. Ja käytön myötä tuntu vain paranee… Kuivurissa lakanoista saisi ehkä vieläkin pehmeämmän tuntuiset, mutta minusta ne ovat ihanat ihan ilmankin kuivuria. Minkäänlaista pöllyämistä en ole käytössä huomannut.

   Tuo sävy taittaa ihan aavistuksen siniseen, ja tosiaan joissakin kuvissa valosta riippuen tuo sinisyys näköjään korostuu 🙂 Yleisilme on kuitenkin minusta selvästi vähän kylmään taittava helmenharmaa, oikein kaunis!

 2. S - Beauty of Life
  19.5.2014, 05:25

  Kyllä on kaunis makuuhuone <3

  1. Oi kiitoksia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *