SOUNDIT KOHDILLAAN

yhteistyössä Samsung


Eilinen perjantai vierähti rennon illanvieton merkeissä täällä kotosalla. Onnistuneen illan resepti on meillä aika simppeli, siihen tarvitaan vain hyvää ruokaa ja juomaa, kivoja ihmisiä ja tietysti musiikkia. 
Entuudestaan meillä ei ole ollut minkäänlaista kotiteatteria, joten äänentoistopuoli on ollut aiemmin vähän surkeassa jamassa. Isot kaiuttimet eivät ole oikein passanneet sisustussilmääni ja nätteihin pieniin designkaiuttimiin ei vain ole tullut satsattua. Lähinnä olemme siis kuunnelleet musiikkia pienistä tietokonekaiuttimista tai radion välityksellä – ei kovin tunnelmaa nostattavaa touhua.
Testattavaksi saamani Samsungin Curved UHD-telkkari on kuitenkin ratkaissut ainakin hetkeksi tämän ongelman: tv:ssä on erillinen Soundbar, joka paitsi luo leffoihin muhkean elokuvateatterimaisen äänimaailman, myös toimii erittäin hyvin pelkässä musiikinkuuntelussakin. Lisäksi kaiutin on nätti kuin mikä ja sulautuu siististi tv:n alareunaan sen kaarevia muotoja toistaen. Kuulostaako hyvältä? Niin minustakin.
Mutta first things first, eli illan menu. Kaikenlaiset antipastot ja juustolautaset ovat laiskan kokkaajan parhaita ystäviä. Erilaiset leikkeleet ja juustot maistuvat monelle, ja hyvä leipä ja raikas salaatti toimivat näiden kaverina vallan mainiosti. Toki varsinkin voimakkaat juustot saattavat jakaa mielipiteitä, mutta kun tilalle varaa muutamaa eri laatua ja kylkiäisiksi vähän muutakin naposteltavaa, ei voi mennä kovasti pieleen.
Itse en yleensä jaksa stressata tarjoiluista ihan kamalasti, vaan käytän illan mieluummin vieraiden kanssa seurusteluun. Pöydän saa koreaksi viettämättä tuntikausia keittiössä, vaikka toki joskus tämäkin vaihtoehto on ihan paikoillaan.
Kun ruokapuoli on kunnossa, voikin keskittyä muihin tunnelmaa nostattaviin asioihin. Musiikinkuuntelussa suosin ensisijaisesti Spotifyä, sieltä löytyy ihan kaikki tarvittava jokaiseen makuun. Curved UHD-telkkarissa Spotify on kätevästi valmiina sovelluksena, ja musiikkia voi etsiä ja säätää näppärästi vaikka isolta ruudulta telkkarin kaukosäätimellä. Musiikkia voi kuunnella myös telkkarin ollessa kiinni esimerkiksi omasta puhelimesta. Välillä tuleekin taistelu, kun kumpikin säätää kilpaa omaa mielimusiikkiaan kuuluviin.
Kaiuttimen äänenlaadun tiivistän itse kahteen sanaan: oikein hyvä. Hifi-intoilija tuossa vieressä lisäisi kuitenkin mielellään tähän, että Soundbarissa on 8.1-järjestelmä, joista kaksi kaiutinelementtiä on sijoitettu kaiuttimen sivuille. Soundbar ei tarvitse erillisiä takakaiuttimia, koska sen sivuissa olevilla kaiuttimilla luodaan vaikutelma takakaiuttimista. Ei ylimääräisiä kaiuttimia, ei ylimääräisiä johtoja. Sopii minulle!
Soundbariin kuuluu myös erillinen subwoofer, joka luo äänimaailmaan muhkeat bassot. Me jemmasimme subbarin tv-tason viereen nurkkaan, se mahtuu sinne juuri ja juuri. Tämän seurauksena tv-taso tulee nyt muutaman sentin toisen puolen oviaukosta yli, mutta mieluummin otan nämä pari senttiä kuin tasolla nököttävän subbarin – vaikkakin tämä malli on ulkonäöltään vielä ihan simppelimmästä päästä.
Ja sitten vain Spotify laulamaan. Yksi omakotitalossa asumisen parhaita puolia: musiikkia voi luukuttaa milloin tahtoo ja niin kovaa kuin sattuu huvittamaan.
Minusta on ihanaa, että tekniikka on kehittynyt ja kaiuttimienkaan ei enää tarvitse olla niitä olohuoneen pakollisia isoja rumiluksia. Kuitenkaan hyvän äänenlaadun kanssa ei tarvitse tehdä kompromissia – kaiutin voi olla paitsi pieni ja nätti, myös äänenlaadultaan vaativimpiakin tarpeita vastaava. Itse olen jo niin tottunut Soundbarin muhkeaan äänimaailmaan, että tuntuu ihan hassulta kuunnella musiikkia tai katsella leffoja ilman sitä. Äänimaailma on tosi tärkeässä osassa katselukokemusta, nyt eron vasta huomaa, kun on päässyt muhkeiden soundien makuun. 
Kuinka te olette järjestäneet äänentoistoasiat kotona? Oletteko löytäneet korvan- ja katseenkestävän ratkaisun vai kärvistelettekö meidän entiseen tapaan jonkinlaisessa kompromissiratkaisussa?
Friday night at home: good food and some music on Samsung Curved Soundbar. Not only the speaker looks pretty and compact, but also it gives a qood quality surround sound to the whole room. We love it!
Kommentit (2)
  1. Meiju / Valkoisen talon arkea
    28.2.2015, 17:08

    Ajankohtainen postaus! Meillä on samankaltainen musiikintoistojärjestelmä Sonosilta. Playbar löytyy tv:n alapuolelta ja tällä hetkellä keittiössä on saman sarjan kaiutin. Näin musiikki kuuluu samaan aikaan useammassa paikassa. Tarkoitus olisi sarjaa vielä täydentää. Huippu ihana keksintö nämä langattomat kaiuttimet!

    1. No sanopa muuta, langattomat kaiuttimet ovat tosiaan varsin näppärä keksintö! Ei siitä niin kovin kauaa ole, kun piuhoja vielä vedeltiin pitkin huoneita. Vielä kun saisi sen sähköjohdonkin hävitettyä, mutta se lienee vähän hankalampi toteuttaa, heh.

      Me ollaan oltu kyllä supertyytyväisiä tähän, muunlaista systeemiä ei enää osaa kaivatakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *