Blogit
Pihkala

SOME FAVOURITES

tuotekuvat Vitra | Tom Dixon
Sisustusintoilijat on tunnetusti jaettu kahteen kastiin: ihmisiin, jotka innostuvat tuoleista ja taas toisiin, joiden sydän läpättää erityisesti lamppujen perään. Minä taidan kuulua jälkimmäisiin, vaikkakin koko kastijako on minusta vähän hataralla pohjalla. Minä ainakin innostun kaikesta kauniista ja toimivasta käyttötarkoitukseen katsomatta. Mutta kun asiaa tarkemmin ajattelee, ovat valaisimet kuitenkin useimmiten niitä, jotka tarttuvat ensimmäisenä silmään – ja joista hartaimmin myös haaveilen. Eli jotakin perää tuossa jaossa saattaa sitten kuitenkin olla.
Tällä hetkellä markkinoilla on kutkuttavat määrät erilaisia ihania valaisimia. On vanhoja klassikoita ja toisaalta uusia  tulokkaita, jotka saattavat hyvinkin päästä samaan asemaan muutaman vuosikymmenen päästä. Hankalaa olisi valita näistä vain yhtä suosikkia. Onneksi juuri nyt ei tarvitsekaan valita itselle mitään, vaan voi rauhassa keskittyä fiilistelemään kauniita tuotteita ihan muuten vain. Se on aina yhtä kivaa!
Olen viime aikoina ihastellut erityisen paljon Isamu Noguchin 50-luvulla Vitralle suunnittelemaa Akari-riisipaperivalaisinsarjaa. Tuossa on jotain todella ajatonta ja eleganttia. Klassikkosarjan haastaa pari hienonhienoa uutta tulokasta; Michael Anastassiadesin Flosille suunnittelema IC Lights -sarja sekä Tom Dixonin Bell. Yksinkertaisia valaisimia, joissa molemmissa pieni ovela jujunsa ja pieni tuulahdus menneille vuosikymmenille. Tykkään kansainvälisestä tunnelmasta, joka noista muodoista ja koko kollaasista välittyy, klassista, ajatonta – eikä ehkä ihan niin nähtyäkään.
Onko teillä jotakin erityistä tuotesuosikkia sisustuksen saralta?

Some of my favourite lamps, so timeless and beautiful forms.

Kommentit (10)

 1. marjamailla

  Akari-riisipaperivalaisimet Näyttävät erittäin ihastuttavilta Vitran liikkeen ikkunalaudalla, sopivat niin kivasti vanhan liiketilaan. Ihana, että meillä on myös pimeä vuodenaika niin saamme nauttia kauniista valaisimista. Tunnelmallisia syysiltoja teille!

  • maija

   Siellä minäkin niitä ihailin, ovat kyllä ihanan herkkiä ja kuitenkin tosi yksinkertaisia. Ja juu, kyllä pimeässä vuodenajassakin on puolensa ja tunnelmansa, ja tuleepahan kauniille valaisimille myös oikeasti käyttöä. Vaikka mielummin silti taitaisin ottaa kesän ja valon… 😉

 2. idis & interiööri

  Kyllä se ikuinen haave on Egg-tuoli, jota varten säästän koko ajan. Mutta pakko myöntää, että tuolien lisäksi valaisimet kiehtovat kovasti.

  • maija

   Egg-tuoli on kyllä upeus, oikea klassikkojen klassikko. Siitä tuskin onnekkaat omistajat koskaan luopuvat.

 3. Suvi Kesäläinen

  Minun haavelistallani ovat Vico Magistrettin Atollo (valkoisena) ja Norman Chernerin käsinojallinen Cherner-tuoli. Molempien muodot ja ikonisuus kiinnostavat, ja tietyllä tapaa myös se, että niitä ei näe valtavirrassa hintojensa takia ihan niin paljoa.

  • maija

   Atollo on myös yksi omista suurista suosikeista, meinasin ympätä sen tähän kollaasiinkin. Siinä on häivähdys jotain ihanan tuoretta ysärihenkeä, ja kuitenkin malli on niin ajaton ja yksinkertainen että. Ja kaunis kyllä tuo Chernerin tuolikin on! Jestas sentään, mitä kaikkea ihanuuksia onkaan vuosien varrella suunniteltu.

   Klassikot ja ajattomuus kiehtovat minuakin, ja juurikin ne liian itsestään selvät valinnat ja ne räikeimmät valtavirtatuotteet ovat pistäneet hiukan kyllästyttämään. Ovelat väriyhdistelmät, ei niin nähdyt klassikkotuotteet ja ylipäänsä vähän kansainvälisempi, kerroksellinen meininki innostaa nyt kovasti.

 4. Anne-Maria

  Kyllä ne minullakin valaisimet ovat, jotka eniten viehättävät ja tuolit tulevat hyvänä kakkosena. Molempia mahtuu kotiin vielä muutama 🙂 Mm työhuoneen kattoon Yki Nummen plafondi

  • maija

   Olen vähän sitä mieltä, että kauniita valaisimia ja tuoleja ei voi olla liikaa. 😉

 5. Anonyymi

  Akari tai Atollo täälläkin suosikkeja. Uusista Marsetin Follow Me on ihastuttanut vaikkakaan ei ehkä ole ihan samassa sarjassa…

  • maija

   Tuo Marsetin uutuus on aika veikeä, sitä pitäisi päästä hypistelemään jossakin. Kivoja valaisimia kaikki nuo!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *