SOHVAPÖYTÄTESTAILUA

Meidän huushollissa sohvapöytä jakaa aika paljon mielipiteitä. Minä pidän sen symppiksestä muodosta ja vähän hassuista mittasuhteista, mutta onhan se kieltämättä vähän korkea linjakkaan sohvan kaveriksi. Tykkään pitää pöydällä kukkia tai muuta somistetta, mutta tällöin se  blokkaa näköalan telkkarille – asia, joka on varsinkin miesväelle ehdoton no-no. Tähän asti siis minä olen innokkaasti asetellut esineitä pöydälle, ja mies on yhtä sinnikkäästi kerännyt ne pois edestä. Kätevää, eikös.
 
Nyt kuitenkin päätin testata tilaan uutta sohvapöytää, ihan vain kokeillakseni jotain uutta. Lainasin töistä tämän Swedesen Lime-pöydän testiin – ja taidettiin molemmat vähän ihastua siihen:

Pöytä on ihan täydellisen kokoinen, kapea ja pitkulainen. Sen muotokieli on minusta tosi kaunis, klassinen ja eleetön. Voisin kuvitella, että muoto on aivan yhtä ajankohtainen parinkymmenen vuoden päästä kuin nytkin. 
 
Ehkä parasta on kuitenkin se, että nyt pöydälle mahtuu myös tavaraa. Suorakaiteen malliselle pöydälle on tilaa rakentaa erilaisia asetelmia, ja kukkasetkaan ei ole enää telkkarin edessä. 😉

Lime-pöydässä on valkoinen metallirunko ja laminaattikansi, joka on käännettävä. Toiselta puolelta kansi on valkoinen ja toiselta musta. Testasin ensin tätä valkoista puolta, mutta vaikutelma oli valkoisen sohvan kanssa vähän turhankin vaalea. Niinpä vaihdoin matoksi tuon yläkerran mustan villamaton, ja kokonaisuus alkoi toimia paljon paremmin. Varsinkin kesäaikaan tämä yhdistelmä olisi ihanan raikas, mustasta matosta tulee kivaa kontrastia ja vaihtelua tilassa yleensä olevalle vaalealle villamatolle.
 
Halusin toki kokeilla pöytää myös mustalla kannella. Tämä yhdistelmä toimii minusta paremmin vaalean maton kanssa, jota vasten pöytä nousee ehkä vähän kauniimmin esiin:

Tykästyin aika kovin myös tähän mustaan pintaan. Mustavalkoinen yhdistelmä on aika ovela, ehkä vähän 60-luvun henkinen. Pöytä näyttää mustalla kannella taas ihan uudelta ja muuttaa koko olohuoneen tunnelman taas erilaiseksi. Aika näppärää, että ilmettä saa näin vaihdettua vain pöytälevyä kääntämällä.

Nyt olisi sitten päätöksen aika, kiikutanko sohvapöydän huomenna takaisin vai jääkö se paikkaansa. Hintapuoli vähän kirpaisee, mutta onhan tuo kyllä aika täydellinen. Oi voi sentään näitä houkutuksia…

Mitäs te tuumaatte, entäpä kumpi väri näyttää teistä kivammalta?

Kommentit (41)
 1. Saija /Tasapainoa tavoitellen
  26.1.2014, 15:42

  Tosi kiva, kannattaa pitää. Tuo kannen kääntely on kyllä iso plussa, kun mekin juuri mietimme mustan ja valkoisen välillä, niin tässä saa kummatkin.

  1. Minustakin tuo kaksivärisyys on iso plussa, saa aina vaihdettua värin fiiliksen mukaan 🙂 Kyllä me molemmat ihastuttiin tuohon aika kovin, nyt on edessä vain neuvottelut rahapussin kanssa….:D

 2. Aivan tosi kaunis sohvapöytä. Tuon voisin ottaa meillekin ;). hmm.. molemmat värit kivoja, mut ehkä valkoinen vie voiton.

  1. Minustakin tuossa muodossa on jotain klassisen kaunista ja ajatonta. 🙂

   Valkoinen on kyllä raikas, varsinkin kevät/kesäaikaan tuo puoli olisi varmasti käytössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *