Blogit
Pihkala

SOHVANNURKASTA

Terveiset vuokrakodin sohvannurkasta!
Tuumailin tänään, kuinka jännästi sisustuspuhti kulkee kausittain. Toisinaan sitä on täynnä inspiraatiota ja nurkkia voisi pyörittää ja viilata loputtomiin. Toisinaan taas inspis on tipotiessään ja sen tilalle on luikerrellut pieni lamaantuminen ja saamattomuus. Tällöin koti tuntuu päivästä toiseen vähän tunkkaiselta ja huonekalujen siirtely tai kodin somistus ei voisi vähempää kiinnostaa.
Olen huomannut, että ainakin minulla jälkimmäinen on tiiviissä yhteydessä kiireen kanssa. Mitä enemmän pukkaa muuta ajateltavaa, sitä vähemmän – luonnollisestikin – jaksaa ja viitsii keskittyä asumiseen ja sen detaljeihin. Vaikka juuri kiireisinä aikoina tämä olisi erityisen tärkeää, minä ainakin saan valtavasti energiaa ja hyvää mieltä puhtaasta, siististä ja nätistä kodista. Sotkuinen koti taas – arvaattekin, että minulla se vain lietsoo väsymystä ja huonoa fiilistä.
Kaiken tämän remontoinnin ja työkiireiden keskellä väliaikaisasunto on jäänyt arvatenkin vähän vähemmälle huomiolle. Oikeastaan on ihan kivakin, että sisustusinto on tällä hetkellä aika minimissä, voi säästellä rauhassa rahaa ja ideoita uuteen kotiin. Miettiä aikanaan siellä asioita ihan puhtaalta pöydältä, himmailla nyt hetki ja sitten päräyttää taas uudella innolla liikkeelle.
Mutta kyllähän sitä toisinaan kaipaisi jonkinlaista piristystä tännekin kotiin. Yksiötä ei kuitenkaan sisustella loputtomiin, huonekaluilla on ne omat paikkansa, toisin järjestettynä ne eivät edes mahtuisi. Rajoittavaa on myös tämä tavaran määrä, määrä x epämääräistä tavaraa pitäisi jotenkin pystyä säilyttämään järkevästi, eikä ainakaan lisää parane ostaa jo entuudestaan pullisteleviin kaappeihin. Inspiroidu siinä sitten. Mutta kun innon saa taas päälle, ei tarvita paljoa; pienikin muutos freesaa kotia ja mieltä jo mukavasti.
Nykyisessä kodissamme minua on hiukan häirinnyt tietynlainen tukkoisuus; lainassa oleva kukallinen sohva on ihana, mutta melkoisen voimakas elementti, ja kun sen vieressä on tavaraa vanhasta peilipiirongista putkiradioon ja vanhaan sivupöytään, on vaikutelma jo minun makuuni vähän turhan raskas. Kaikki tuntuvat kilpailevan keskenään ja keventävä tyhjä tila puuttuu. Viikonloppuna nappasin tuon sivupöydän päällä olleen vanhan radion pois ja asettelin tilalle simppelin kasvin. Nurkan ylle naputtelin muutaman modernin taulun ja mustavalkoisen valokuvan. Siinäpä se kaikessa yksinkertaisuudessaan, sohva sai ympärilleen vähän keveyttä ja tuo seinämä raikastui kertaheitolla, vain muutamia esineitä vaihtamalla. Vielä on tosin ratkaisematta, mihin tungen radion, mutta tämä on kuitenkin ihan lupaava alku. 😉 Ehkä tästä järkkäilyinto leviää muuallekin ja koti tuntuu taas viihtyisämmältä paikalta olla.
Jännä on tosiaan huomata, kuinka loppujen lopuksi useimmiten kyse on vain muutamista hassuista jutuista. Kun niiden paikkoja vaihtelee tai ne korvaa mieluisammalla, on vaikutus visuaalisesti (ja korvien välissä) jo aika iso. Haastankin kaikki pieneen tai miksei suurempaankin kalusterulettiin, pieni jumppailu tekee ihmeitä eikä kukkaronnyöritkään siitä usein kummemmin rasitu.
Mistä te ammennatte inspiraatiota kodinlaittoon?
A sofa corner from our flat. That crazy flower sofa is borrowed from our landlord, I think it´s really nice but it clearly craves something simple around. Fresh plant and modern art lighten the look just right.

Kommentit (4)

 1. Irmastiina Ruusukummusta

  Kylläpä kerralla muuttuikin ilme. Jotenkin tykkään tuosta sohvasta hirveesti, mutta en tiedä haluaisinko kotiini sitä.

  • maija

   Mulla vähän sama juttu; sohva on kyllä tosi herkullinen ja nätti, mutta ehkä pitkässä juoksussa minuakin alkaisi häiritsemään sen voimakas ilme. Tykkään kuitenkin vaihdella tunnelmia tekstiilien ja värien avulla, tämän kanssa se ei oikein onnistu. Olkkari on yhtä reipasta kukkaa aina vaan, eikä sen kaveriksi oikein minusta passaa muu kuin yksinkertaiset muodot ja raikas valkoinen. 🙂

 2. Hennariikka

  Olen huomannut saman, sisustuspuhti on välillä tipotiessään ja välillä iskee hullunlailla, opiskelijana ei ole varaa hirveästi ostella uutta, mutta toisaalta hyväkin, tietää ainakin mitä todella haluaa, jos se on vielä vuodenkin päästä mielessä. Olen nyt vaihdossa, eli myös väliaikaiskodissa elelen ja just nyt hirveästi mielessä, mitä kaikkea haluaa sisustaa sitten kotona Suomessa, katsotaan kuinka moni asia lopulta jää to do-listalle. 🙂

  Ja kivalta näyttää teidän vuokrakoti, myös täällä tunteet tuota sohvaa kohtaan vaihtelevat, ihana, mutta ottaisinko omaksi.

  • maija

   Näinhän se menee kausittain, mutta ihan positiivinen juttu minusta. Ei siitäkään tulisi mitään, että koko ajan sisustaisi hullun lailla, siinä kärsisi lompakko ja muu elämä. 😀 Hyvä välillä toppuutella ja kerätä intoa, ja tosiaan pohtia hankintoja rauhassa. Jos samat jutut kutkuttelevat vielä pitkänkin ajan päästä, on ne varmaan ihan perusteltua hankkia. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *