Blogit
Pihkala

Sisustuskierroksella Helsingissä 2/2

Tässä vielä muutama poiminto Helsingin sisustusliikkeistä, joissa tuli kierreltyä aiemmin tällä viikolla.
Fredrikinkadun Peroba oli sekoitus industrial-tyyliä ja romuromantiikkaa, omaan silmään osuivat etenkin kulmikkaat maljakot ja hienot betonipöydät. Ensimmäisen kuvan sohvapöytä oli erityisen kiva, siinä oli yksinkertainen musta metallirunko, ja betonilevy oli asetettu tämän päälle. Harmi, etten tullut ottaneeksi pöydästä parempaa kuvaa. Myös liikkeen metalliverkkotuolit olivat kivoja, sopisivat hyvin ulkotuoleiksi simppelin pöydän kaveriksi:
Nougat Bulevardilla oli täynnä rouheita materiaaleja; pellavaa, villaa, taljoja, puuta… Myymälän upea vanha punatiiliseinä jatkoi samaa linjaa tuotteiden kanssa ja toi tilaan oman vahvan tunnelmansa. Pienestä liikkeestä löytyi myös kaikenlaista pientavaraa, kuten keramiikkaa ja keittiötarvikkeita sekä lifestylepuolelta myös huiveja ja koruja:
Ja sitten se Granit. Liike oli pullollaan niin pientä kuin isompaakin tavaraa, ja tuotteiden esillepanoon oli kiinnitetty kivasti huomiota. Erilaisia pieniä asetelmia oli rakennettu ympäri liikettä, ja miljöö itsessään oli hyvin granitmainen, teollisuushenkinen ja rento. Pientavaran sijasta iskin tällä kertaa silmäni houkutteleviin ruoka-aineisiin, ja mukaan tarttuikin muutama kauniisti pakattu pieni purkki latritsia, öljyä ja yrttisuolaa:
Tässä sisustuspuolelta kaikki, mihin päivän aikana ennätin. Muutamia kivoja liikkeitä jäi aikapulan vuoksi käymättä, ainakin Armakseen ja Design Forumiin olisin vielä mieluusti poikennut. Ensi kerralla sitten… Yleisesti ottaen muutamat tietyt tuotemerkit olivat erityisen vahvasti esillä, esimerkiksi Hayta näkyi olevan todella monessa paikassa. Se on ihan ymmärrettävää, onhan merkki nyt kovassa suosiossa ja sen valikoimista löytyy paljon kiinnostavaa tavaraa niin huonekalupuolelta kuin pientavaroistakin. Muuten esillä oli paljolti tuttuja juttuja: aitoja materiaaleja, puisia esineitä, rouheita pintoja ja kaikkea pientä kivaa.
Mitään suurempia hankintoja en reissulta tehnyt, mutta tokihan mukaan tarttui kaikenlaista pientä tavaraa. Sisustuspuolelta löysin mm. yksiä aika kivoja koukkuja, niistä juttua kunhan löytävät tiensä seinälle.

Kommentit (2)

  1. Esmeralda

    Minä tein vasta hyvin samantyyppisen sisustusliikekierroksen Helsinkiin! Kyllä vaan riittää kauppoja, kun ei meinannut yksi päivä riittää edes mielenkiintoisimpien kiertämiseen. 🙂

    • maija

      No niinpä, itselläkin jäi monta ihanuutta vielä kiertämättä. No, onpa syytä alkaa järkkäämään taas uutta Helsingin reissua lähitulevaisuuteen…;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *