SISUSTUKSEN HAAVELISTALLA

haaveet1

Flos | Jotun | Asplund | Flos | &Tradition | Svenskt Tenn

Tässäpä maanantain piristeeksi vähän haaveilua – omalla sisustushaavelistalla on nimittäin tällä hetkellä aikamoista tunkua. Pienempiä sisustushankintoja tulee tehtyä toisinaan extempore-meiningilläkin, mutta vähän isommat ja arvokkaammat sisustusjutut pyrin tietysti miettimään tarkasti ja priorisoimaan hankinnat tärkeimmät ensin -periaatteella. Yllä olevassa kollaasissa on koottuna suuri osa tämän hetken sisustushaaveistani, mutta ensisijaisesti ostoslistalla on kolme seuraavaa, yllättäen melko valaisinpainotteista juttua:

1.Yövalaisimet

mantis2

Schottlander

Makuuhuoneen yövalaisimet taitavat olla seuraava sisustushankintani. Tännehän on varattu paikat seinävalaisimille, ja pikkuhiljaa pitäisi varmaan ottaa nämä ihan käyttöön asti – päästäisiin niistä ylimääräisistä pöytävalaisinten johdoista, kuten alun perin oli suunniteltu. Mantis-valaisimet ovat olleet mielessä jo pitkään ja taidankin kääntyä valinnassani näiden puoleen, malli toki vain pitää olla reilusti pienempi mitä kuvassa. Luulen, että pehmeälinjainen ja yksinkertainen valaisin sopisi tosi kivasti makkariimme. Se tuntuu mukavan selkeältä tilassa, jossa perinteisen mallinen teollisuusvalaisin olisi minusta vähän liian ilmiselvä valinta.

2. Olohuoneen jalkavalaisin

flos

Flos

Kun makkarin valaisimet on hoidettu, odottelisi seuraavana hankintalistassa olkkarin jalkavalaisin. Tästä olenkin kirjoitellut jo aiemmin täällä. Alun perin suunnittelin hankkivani jalkavalaisimen jo aiemmin, mutta tärkeämmät hankinnat kiilasivat sittemmin tämän ohi – tällähän ei ole edelleenkään minkäänlainen huutava tarve. Silti palaan yhä uudelleen tämän Captain Flintin pariin, jotain ihanaa tässä vähän oudon kulmikkaassakin mallissa vain on.

3. Ruokasalin pöytä/valaisin

andtradition

&Tradition

Olen myös vähän tuumaillut ruokasalin tilannetta. Sinälläänhän vanha ruokapöytä ja sen yllä oleva valaisin ovat siellä ihan kivat, mutta jossain vaiheessa haluaisin ehkä hankkia jommankumman tilalle jotakin muuta. Jos pöytä menisi vaihtoon, voisin kuvitella sen tilalle jotakin vähän samankaltaista: tumma puu sopii hyvin tilaan, mutta tämän &Traditionin pöydän muoto on vähän kevyempi eikä värikään taita niin paljon punertavaan. Aika ihana, tarpeeksi yksinkertainen ja tosi käyttökelpoinen malli! Valaisimen suhteenkin kyllä on muutamia ajatuksia, joten saattaa myös olla, että ne kiilaavat kuitenkin lopulta tämän pöydän ohi… Valaisin on kuitenkin se tilan koru, joka nousee esille vielä pöytää enemmän. Yleisestikin suosittelen aina panostamaan ensisijaisesti tuoleihin ja valaisimiin, niillä on usein se suurin merkitys kokonaisuudessa ja näissä myöskin laatuerot tulevat käytössä selkeästi ilmi. Pöydät, säilytyskalusteet ja sen sellaiset voi puolestaan helpommin jättää toissijaisiksi hankinnoiksi.

Tuumasin, että tästä aiheesta saisi myös mukavan pienen haasteen aikaiseksi. Ennen vanhaan näitä kierteli ahkeraan blogeissa, mutta nyttemmin blogihaasteet ovat selkeästi vähentyneet. Haastanpa siis Suvin, Kertun ja vastikään bloggaamisen parin palanneen Maijun kertomaan kolme sisustushankintaa, joista haaveilee juuri nyt. Ja toki kaikki muutkin halukkaat saavat ottaa kopin haasteesta, huikkailepa kommenttiboksiin jos innostut näin tekemään.


Monday is a good day for dreaming so here´s a collage of my dream products at the moment. Also I picked top three things from my shopping list. My next and the most important purchase will be new wall lamps to the bedroom, and I think that black Mantis lamps would fit there perfectly. Also I have a huge crush on Captain Flint floor lamp from Flos – would definitely love to see it in our living room.

Kommentit (5)
  1. Mulle tuli noista pöydistä mieleen kun itse tässä vastikään olin hankkimassa ruokapöytää edellisen huojuvan tilalle, että tosi moni noista kevyemmän näköisistä tuntuu jotenkin huterilta. Siis niin, että pöytä heiluu kun sitä vähän tönäisee tai vaikka leikkaa veitsellä esim. pihviä. Löysin loppujen lopuksi meille käsityönä tehdyn pöydän mustilla massiivisilla rautarajoilla ja umpipuisella pöytälevyllä ja se on kyllä tukeva. Sopii myös täydellisesti meidän industrial-henkiseen sisustukseen. Tällaisia en ole perushuonekaluliikkeissä nähnytkään. Mitä mieltä sä Maija olet noista kevyen näköisistä pöydistä, onko siellä kalliimmassa designer-päässä jo vähän enemmän tukevuutta?

    1. Voi pahoittelut, olen kokonaan unohtanut vastata tämän postauksen kommentteihin!

      No kyllähän hinta yleensä tuo mukanaan myös laatua. Mutta tämä ei mitenkään ole absoluuttinen sääntö, ja pöydän rakenne vaikuttaa tukevuuteen kyllä laadukkaita materiaaleja enemmän. Tokihan jos pöytä on kunnolla suunniteltu, on rakenteet osattu miettiä toimiviksi ja tukeviksi, eikä ole menty pelkästään muoto edellä. Mutta kyllähän se niin on, että pöydän nurkissa olevat tikkumaiset jalat eivät oikein koskaan ole niin tukeva ratkaisu kuin keskemmällä olevat tukevat jalat tai jämäkämpi jalkaprofiili. Eli siinä mielessä suhtautuisin kevyisiin pöytiin pienellä varauksella…

  2. Minun sisustushaasteeni liittyvät siihen, että pitäisi ryhtyä tuumasta toimeen ja alkaa maalata vanhaa lipastoa ja tuolia. Myös vanha kaappi kirjoille olisi kiva löytää!

    1. Maalauspuuhia täälläkin olisi suunnitteilla. Maalaus on hauskaa, mutta mitenkä se aloitus on aina niin hankalaa… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *