SINIVALKOISTA

Juhannusviikko kuluu kovaa vauhtia, kohta ollaan jo loppuviikossa ja itse juhlassa. Viikonlopuksi meillä ei ole kummoisiakaan juhannussuunnitelmia, saatetaanpa viettää aikaa talollakin tai poiketa mökkeilemään. Ilma ja fiilis määrännevät tapahtumien kulun, turhia paineita ei juhlasta nyt jaksa ottaa.
Juhannukseen liittyen yksi suunnitelma näyttää nyt kuitenkin menevän mönkään. Rakennuslupapäätöksemme ei ennättänyt tulla vielä tällä(kään) viikolla, ja nyt projektia hoitanut kaupunginarkkitehti jäi lomalle. Lupahakemus siirtyi nyt jonkun toisen käsiteltäväksi, joten vielä elää pieni toive siitä, että koko homma ei jää heinäkuun ajaksi seisomaan. Saas nähdä miten meidän käy, kieltämättä hieman epäilyttävältä alkaa tilanne kyllä jo vaikuttaa…
Odottavan aika on pitkä, mutta eipä tässä oikein muukaan auta. Purkutöitä saa toki tehdä jo nyt, kunhan rakenteet jäävät paikoilleen, tässä onneksi riittää vielä hetkeksi hommaa. Olisi mukava kuitenkin polkaista homma jo kunnolla käyntiin ja startata julkisivuremontti, jotta se joskus valmistuisikin. No, nämä ovat näitä, projektin ja hermojen venytystä.
Mutta onpahan ainakin aikaa kahvitella rauhassa. Kaivoin sinivalkoiset astiani muuttolaatikon perukoilta, tämä väriyhdistelmä jos mikä on kesää täynnä. Syreeni tuoksuu pöydällä, nämä taitavat jo hiljalleen lopetella kukintaansa. Huumaavasta tuoksusta täytyy nauttia niin kauan kuin voi.
ps. Yksi tämän kellariasunnon harvoja huonoja puolia: keskikesälläkin töistä tullessa saa melkeinpä kääntää valot päälle. Näissä olosuhteissa kuvaaminen on jo nyt vähän työlästä, ja talvellapa vasta olosuhteet mielenkiintoisiksi muuttuvatkin. Tai sitten olen täräyttänyt kamerani pahemman kerran raksatohinoissani…
Coffee break with my unofficial summer dishes: the combination of blue and white feels always so fresh in summertime.
Kommentit (8)
  1. Irmastiina Ruusukummusta
    18.6.2015, 07:11

    Toivotaan, että saatte sen luvan pian…muistan, kun rakennettiin joskus vuosia sitten talon ja silloinkin lupia sai kysellä vaikka miten kauan. Talo oli vielä haja-asutus alueella, eli joutui hakemaan poikkeus luva…kyllä silloin meinasi hermo mennä..:)

  2. Täytyy toivoa… Ja heh, voin hyvin kuvitella, meillä ei onneksi ole tuota poikkeuslupaa haettavana, mutta monenmoista muuta paperia kyllä. Miksiköhän kaikki on tehty niin kimurantiksi ja byrokraattiseksi, välillä tuntuu, että nämä Turun säädökset ovat ihan omaa luokkaansa.

    Mukavaa juhannusta sinne, toivottavasti sää tästä edes vähän paranisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *