Blogit
Pihkala

Saunatuvan raikastus

Lupailinkin jo aiemmin juttua meidän saunatuvasta, joka oli entuudestaan vähän raikastuksen tarpeessa. Nyt viikonloppuna sain viimoiset hommat tehtyä ja napsittua muutaman kuvan huoneesta, tässä niitä nyt tulee.

Homma lähti liikkeelle Finlaysonin ja Indiedaysin järjestämästä yhteistyökampanjasta, jossa sain ilon olla mukana. Teemaan liittyviä postauksia tulee kaikkiaan kuudelta Indiedays- ja Inspirations-bloggaajalta, ja kampanjaan osallistuvat bloggaajat esittelevät kotinsa muutoksia Finlaysonin tuotteilla toteutettuna. 
Minä valitsin kohteeksi meidän vanhan 40-luvun saunatuvan, joka oli entuudestaan vähän viimeistelyä vailla. Tilaa käytetään pääosin vilvoitteluun sekä vierashuoneena ja on käytössä ympäri vuoden. Viihtyisyyttä ja raikkautta tarvittiin rutkasti lisää, ja niitä lähdin Finlaysonin tekstiileillä ja vähän muillakin jutuilla sinne tuomaan.

Kuten olen varmaan jo ennenkin hehkuttanut, olen juuri nyt aika innoissani erilaisista kasvikuvioista. Vihreä väri olikin muutoksessa se juttu. Bongasin Finlaysonin valikoimista kaunista Kukinto-kangasta, josta ompelin muutaman tyynyn vanhalle levitettävälle hetekalle. Seurakseen ne saivat Kubis-kankaasta ommellun tyynyn ja pehmoisen harmaan Lempi-huovan, johon on hyvä kääriytyä illan viiletessä. Edellisen asukkaan asentamat kipsilevyseinät eivät ole ne kaikkein kauneimmat, mutta koska emme lähteneet nyt sen suurempaan remppaan, koitin häivyttää ilmettä leveillä tauluhyllyillä. Hyllyille tilasin muutaman kasvitaulun ja laittelin sekalaisen setin kirppislöytöjä.

Ikkuna sai uuden laskosverhon, joka on myös Kukinto-kangasta. Ohutta puuvillaa, joka kuitenkin suojaa yövieraita kirkkaimmilta valonsäteiltä.

Koska tuvassa ei ollut juurikaan laskutilaa, kiinnitin yhdelle seinälle muutaman hyllyn. Nyt radiolle, säilytyskoreille ja muille on oma paikkansa. Pyyhkeet ovat Finlaysonin Reilu-mallistosta, hyllyltä löysi paikkansa myös ihana Coronna-kernikori. Geometriset kuviot tuovat sopivaa kontrastia ja vaihtelua herkkien kasvikuvioiden rinnalle.

Pikkuiseen tupaan mahtuu myös pieni ruokapöytä, sille onkin tullut ihan hirmusti käyttöä. Grillatessa syömme silloin tällöin myös tuvassa ja muutenkin pöydän ääressä on mukavampi istuskella. Tein pöydälle kattauksen Finlaysonin uusista  Korulipas-sarjan tuotteista. Kaulaketju-patalaput ja -tabletit ovat muun sarjan tuotteiden ohella tämän kevään uutuuksia, ja ne on suunnitellut Susanna Sivonen. Kuosit ovat raikkaita ja pirteitä, juurikin alkavaan kesään sopivia.

Ehkä suurin homma muutoksessa oli tuon kamiinan käsittely. Se oli entuudestaan ihan ruosteessa ja maalit olivat pahasti lohkeilleet, vanha tummanruskea sävy ei ollut myöskään kovin imarteleva. Hiekkapuhalsimme luukut ja minä suihkin ne kuumankestomaalilla alumiinin värisiksi, hionnan jälkeen myös kamiina sai uuden vaalean maalipinnan. Täytyy kyllä sanoa, että koko tuvan ilme koheni kertaheitolla, kun tuo rumilus saatiin kuosiin. Vanhassa wieniläisnaulakossa roikkuu Töölö-kassi, jossa on näppärä kuljetella saunakamppeita edestakaisin.
Sellainen siitä tuli, tekstiileillä ja pienesineillä saa kyllä kummasti aikaan. Muuten saunatuvan sisustus koostuu aika lailla kirpparilöydöistä, toki muutama ikealainenkin on ujutettu mukaan. Ilme on vähän erilainen kuin sisällä kotona, halusin tuoda tupaan vähän tuollaista kesämökkimäistä fiilistä ja vanhaa henkeä.
Tässä ei ollut kuitenkaan vielä kaikki, yhteistyön myötä teille lukijoillekin avautui nimittäin pieni kilpailu. Klikkaamalla oheista banneria pääset Finlaysonin kampanjasivuille, jossa on käynnissä Kodin muutokset -kilpailu. Siinä voit voittaa 200 euron lahjakortin Finlaysonille. Käykäähän kurkkaamassa sivuilta myös muut muutokset.

Kommentit (11)

 1. Heidi

  Vau, todella kivan näköistä!

  • maija

   Kiitos 🙂

 2. Vekarus

  Ei voi olla totta, voiko Porin matin tosiaankin maalata ja sitten jatkaa käyttöä? Sittenhän meidänkin matilla olisi vielä toivoa…

  • maija

   Voi kyllä maalata 🙂 kannattaa vain muistaa kunnon hionta tai tarvittaessa hiekkapuhallus ennen maalausta, ja valita maaliksi kamiinakäyttöön sopiva kuumuutta kestävä maali.

 3. Tiina

  Hieno siitä tuli! Kiva tuo Kukinto-kangas ja muitakin kivoja yksityiskohtia, kuten vanhat lasipullot tauluhyllyllä sekä radio.

  • maija

   Kiitos! Minäkin tykkään tuosta Kukinnosta, se on sellainen sopivan kesäinen ja vähän jotain vanhanajan fiilistäkin siinä on…:) Noita lasipulloja pitäisi vielä metsästää vähän lisää kirpparilta, varsinkin vihreät pullot ovat vielä etsinnässä.

 4. suvi m

  Tosi ihana tuli! Tykkään tosi paljon tuosta Kukinto-kankaasta! Hyvä ja vähän erilainen valinta. 🙂 En edes tiennyt, että Finlaysonin kokoelmassa on tuollaista.

  • maija

   Kiitti! 🙂 Joo sama juttu, itsekin löysin tuon kankaan vasta nyt, kun tutustuin Finlaysonin valikoimiin vähän tarkemmin… Hyvä että tuli bongattua. 🙂

 5. IMAGE black and white

  Tuosta tuli aivan ihana. 🙂

 6. Sanna InspiredByLove

  Aivan ihana!! 🙂

 7. Anonyymi

  Millä maalilla maalasit Porin Matin? Se näyttäisi mukavan valkoiselta 🙂
  Niinuli

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *