SAUNASTA

Me olemme täällä jo alkaneet fiilistellä tulevaa saunaamme. Saan muutoin sisustuksessa melko vapaat kädet (tietyin reunaehdoin, heh), mutta saunan suunnittelun mies haluaa kontolleen. Mikäköhän taika tuossa saunassa onkaan, kun se tuntuu olevan monelle kaksilahkeiselle niin kovin tärkeä juttu… Minä koen saunan yhtä visuaaliseksi ja inspiroivaksi tilaksi kuin kaikki muutkin tilat, joten en ole ihan valmis sysäämään suunnitteluvastuuta täysin toisaalle. Saunajuttuja ollaankin funtsittu erityisen paljon yhdessä, kaikeksi onneksi tyyli- ja materiaalivalinnoissa ollaan päästy hyvin (ja vieläpä hämmästyttävän helposti) yhteisymmärrykseen.
Yksinkertaiset, palikkamaiset saunat viehättävät Kyly-saunan henkeen. Paneeliksi olemme kaavailleet kuitenkin hieman lämpimämpää keskiruskeaa puuta, kuten tervaleppää tai jättiläistuijaa. Jälkimmäinen viehättäisi elävyydellään ehkä eniten. Tätä samaa paneelia käytämme koko kellarin katossa, joten se tulee olemaan isossa roolissa tilassa. Muuten kylpytilojen ilme tulee olemaan hyvin yksinkertainen, vastaavanlaista kollaasia ja juttua aiheesta löytyy tästä postauksesta.
Kiukaaksi taidamme valikoida Tulikiven, mallistonsa kiukaat ovat minusta kauneimpia markkinoilla olevia. Eikä unohtaa sovi myöskään pieniä tärkeitä detaljeja, kauniit saunatekstiilit ja pesuainepurtilot on jo asiaankuuluvasti katsastettu. 😉

Millaisen saunan te valitsisitte, jos remontti olisi ajankohtaista?

Gathered some inspiration for our sauna. Warm wood, simple shapes and nice details are on our wishlist.

Kommentit (2)
 1. Hyvältä näyttää suunnitelmasi! Meillä alkaa rakennusprojekti olla sillä mallilla, että saunaa juurikin suunnitellaan. Ollaan ideoitu että tervaleppää (suht leveänä paneelina) käytetään niin katossa, seinissä kuin lauteissakin. Tuota samaista kiuasta ja muitakin Tulikiven kiukaita olen kuolannut, mutta tosiaan kun projekti on loppusuoralla ja rahat alkaa olla käytetty, niin pitää tyytyä johonkin edullisempaan! Lohduttaudun sillä, että kiuas ei kuitenkaan ole kodissa kovin näkyvässä roolissa.
  Tsemppiä remonttiin! Mä yritän tsempata itseäni jaksamaan vielä hetken ankeasssa väliaikaiskämpässä…

  1. Kuulostaa hyvältä! Tervaleppä on kaunis ja ajaton valinta, ja toimii leveänä hyvin. Tulee varmasti kiva lopputulos!

   Nuo Tulikiven kiukaat ovat kyllä aika arvokkaita ja samaa pohdin minäkin, kiuas ei ole niin näkyvissä, että siihen kannattaisi välttämättä panostaa ihan älyttömästi. Mutta on se silti niin nätti! Jos me tehtäisiin saunaa vikana, osuisi meidänkin valinta varmaan johonkin edullisempaan, nyt remonttibudjetti ei vielä ole ennättänyt kulua, joten valinnoissa on vielä toistaiseksi vähän enemmän joustovaraa. 😉

   Tsemppiä myös sinne remppailuun! Väliaikaiskodissa asuminen on aina vähän tylsää, mutta odotus niin palkitaan, kun muuttopäivä vihdoin koittaa. Suunnataan ajatukset jo niihin aikoihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *