Blogit
Pihkala

SÄNGYNPÄÄTYPENKKI

Hrr, mikä marraskuu. Täällä on nukuttu luvattoman pitkään ja muutenkin vetelehditty koko päivä sisätiloissa, ankean harmaalla säällä taitaa olla vaikutuksensa. Nämä syksyiset makkarikuvat kuvastavat siis oikein hyvin tämän päivän laiskoja sunnuntaitunnelmia.
Roudasin vaihteeksi tuon vanhan penkin yläkertaan, sillä kaipasin laskutilaa päiväpeitolle ja tyynyille. Kyllästyin ties missä pyöriviin vuodevaatteisiin, ehkä penkki tuo niiden säilytykseen hieman tolkkua. Voipa tasolle kasata aamiaistarpeet tai lukemistakin, eli penkki tulee kyllä ihan tarpeeseen kaikenlaisissa tehtävissä.
Käänsin myös päiväpeiton vaihteeksi toisin päin, sen nurja puoli on tuollainen vähän luonnonväristä pellavaa tummempi. Nurja puoli menee melkein täydestä, ainoastaan käänteet peiton reunoissa paljastavat huijauksen. Mutta kuka niitä katselee. 😉 Näillä muutoksilla makkarin tunnelma vaihtui hyvinkin rouheaksi ja syksyiseksi. November, I´m ready.
This is what our bedroom looks like right now: the shades are darker and the mood is slightly rough. November, I´m ready.

Kommentit (19)

 1. KL

  Ihana tunnelma! Mutta mikä on tuo kaunis päiväpeitto?

  • maija

   Kiitos! Tuo päiväpeitto on teetetty Pierre Freyn paksusta pellavakankaasta, jota saa tilattua esim. Koodin kautta.

  • Murkinamasu

   Osaatko arvioida hintahaarukkaa paljonko parivuoteeseen teetetty päiväpeitto noin suunnilleen maksaisi? Tuo päiväpeitto on nimittäin aivan ihana! 🙂

 2. Tarja / Tarjas Snowland

  Kaunis penkki ja just sopivan korkuinen, mukavaa sunnuntai-iltaa 🙂

  • maija

   Kiitos, tuo sattui kyllä olemaan kooltaan sängyn päätyyn oikein passeli. 🙂 Pääsee valkoista lattiaa vasten paljon paremmin edukseen mitä alakerran parketilla…

   Kivaa loppuviikkoa sinne!

 3. piipadoo

  Oi <3 Niin kaunista ja seesteistä! Vanha penkki on upea!

  -piia

  • maija

   Kiitos 🙂 Joo, tuossa näkyy kyllä hienosti ajan patina ja puun rouheus. Penkki oli alun perin räikeän turkoosi, me hiottiin vanha maali pois ja jätettiin luonnonvärinen puu näkyviin.

 4. Kauniit Neliöt blogi

  Hyvä idea kääntää päiväpeitto eripäin, eihän tuosta ollenkaan huomaa että se on nurja puoli. Ja oikein kaunis kokonaisuus kaiken kaikkiaan! Haluaisin itsekin tuollaisen sängynpäätypenkin, jos vaan makuuhuoneessa tila sen sallisi. Ehkä joskus…

  • maija

   Välillä sitä kaipaa vähän vaihtelua, helpoiten se kävi näin 🙂 Vaikka muutos ei kovin iso ollutkaan, niin huoneen tunnelma tuli kuitenkin heti paljon syvemmäksi ja tummemmaksi. Ainoa kohta, mistä nurja puoli paljastuu, on nuo reunat, onneksi ne kuitenkin jäävät vähän tuonne peiton laskoksiin piiloon.

 5. KATJA/ NEOVIA HOUSE

  Kaunis penkki! Minulla on vastaava penkki etsinnässä, kaipaisin juuri samoista syistä penkkiä sängyn eteen. Onhan ne myös kauniita katsella, ja tuovat kivaa ja lämmintä tunnelmaa makkariin

  • maija

   Kiitos! 🙂 Minä tykkään pitää sängyllä paljon tyynyjä, ja pitäisihän se päiväpeittokin saada nakattua johonkin iltaisin. Tähän asti peitto ja tyynyt ovat lojuneet vain jossain epämääräisessä pinossa tuolien päällä, joten on ihan kiva, että ne saa nyt vähän siistimmin aseteltua. Ja onhan tuosta apua pukemisessa ja vaikka aamiaisen tarjoilussakin, jos nyt joskus käy sellainen mäihä että sattuu sellaisen saamaan sänkyyn. 🙂

 6. MS Ordinary

  Kauniit kuvat, taas kerran 🙂

  • maija

   Kiitoksia paljon!

 7. Marru

  Niin kaunista jälleen kerran ♥ Itsekin niin haaveilen tuollaisesta vanhasta penkistä, mutta ei ole missään vielä eteen sattunut tulemaan.

  • maija

   Oi kiitoksia 🙂 Kirppareilla ei kieltämättä kovin usein tule tuollaisia vastaan. Jostakin maaseudun makasiinikirppiksistä voisi löytyä tuon tapaisia talonpoikaispenkkejä, oletko käynyt koskaan sellaisissa kurkkimassa?

 8. Tia Mäkinen

  Kauniin näköstä, voi kun meillekin mahtuisi penkki sängyn päätyyn 🙂

  • maija

   Kiitos! Penkki on kyllä aika kätevä sängyn päässä, ja tulee siitä usein vähän lisää tunnelmaakin makkarin sisustukseen. 🙂

 9. -TIINA-

  Fantastisia kuvia! Ja ihana penkki! Itse haaveilen betonipenkistä makuuhuoneeseen, kunhan saan sen ensin tapetoitua ja maalattua ; )

  • maija

   Kiitos! 🙂 Ja oi, betonipenkki kuulostaa hienolta myös. Rouhea betoni näyttää varmasti upelta pehmoisten ja muhkeiden vuodevaatteiden vierellä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *