Blogit
Pihkala

SAMSUNG CURVED – UUTTA NÄKÖKULMAA TV:N KATSELUUN

 yhteistyössä Samsung

Kuvaan paljon olohuonettamme tänne blogiin, mutta yksi nurkka on jäänyt lähes poikkeuksetta pois kuvista. Tv-seinää ei ole paljon täällä näkynyt, oikeastaan kahdesta syystä. Ensinnäkin tv-taso on meillä hiukan katveessa, luonnollisten kuvakulmien uloittumattomissa. Toinen syy on ollut puhtaasti visuaalinen: vanhaa leveäreunuksista töllöä ei voinut kovin kuvaukselliseksi sanoa, eikä tuossa tasolla oikein mitään muutakaan näyttämisen arvoista ole ollut. Visuaalisesti tuon nurkan anti on siis ollut kovin vähissä, kunnes nyt.
Jokin aika sitten Samsung lähestyi minua tiedustellakseen, haluaisinko testata uutta kaarevaa Samsung Curved UHD -taulutelevisiota. Ja voi kyllä, tätä yhteistyötä ei tarvinnut sen kummemmin harkita. Meillä sekä minä, että (varsinkin) mies heitti kärrynpyörää tämän uutisen kuultuaan, testilaite oli siis enemmän kuin tervetullut kotiimme.

Itse edustan sitä perinteistä naistyyppiä, joka on
epäileväinen kaikkien teknisten laitteiden suhteen, varsinkin jos ne
ovat näyttävän kokoisia tai näköisiä. Mies puolestaan huokuu sitä tiettyä
maskuliinista näkökantaa, jonka mukaan mikään ei ole liikaa.
Tekniikkaostokset ovat aiheuttaneet siis meidän taloudessa aina pientä
kädenvääntöä.
Tähän liittyen myös suhtautumiseni telkkareihin on ollut aikojen saatossa vähän kaksijakoista. Katselen kyllä mielelläni hyviä leffoja ja koukuttavia sarjoja, mutta olen aina vähän vierastanut jättimäisiä, olohuoneet täyttäviä viihdekeskuksia. Siksi minua hieman jännittikin kuullessani, että testattavaksi saamani televisio on 65-tuumainen. Siis 65! Kuva-ala olisi tuplasti suurempi kuin vanhassamme, siihen verrattuna telkkari kuulosti aivan valtavan suurelta. 
Ja kyllä – valtava telkkari olikin, sisäänkannettuna paketissa kerrassaan jättimäinen. Paketista kuoriutui kuitenkin mitä siroin ja kaunein tv, joka seinään kiinnitettynä sulautui ympäristöönsä välittömästi. Silmä tottui isoon telkkariin yllättävänkin nopeasti ja jo nyt tuntuu, että tv olisi ollut paikallaan aina.
Tv:n muotoilu on kauniin kevyttä, sen kehykset ovat todella sirot ja paksuuttakin sillä on vain parin sentin verran. Mistään möhkäleestä ei siis todellakaan voi puhua! Ja itse asiassa, vaikka tuumakoko kasvoikin hurjasti, ei varsinaisissa ulkomitoissa ollutkaan enää niin suurta heittoa vanhaan verrattuna. Vanhempien taulutelkkareiden  kehykset saattavat hyvinkin olla kymmenen sentin luokkaa, tästä tulee loppujen lopuksi aika iso lisä ilmoitettujen tuumamittojen päälle. Tätä kannattaa myös tuumia uutta tv:tä harkitessa.
Lisää keveyttä ulkonäköön tuo myös seinäkiinnitys. Epäilyksistä huolimatta kaarevankin telkkarin voi vallan mainiosti kiinnittää seinälle, ja se ei itse asiassa näytä siinä ollenkaan hullummalta. Oikeastaan tuo tv:n lievä kaarevuus aiheuttaa yksinomaan kauniin efektin, näyttää aivan siltä kuin tv leijuisi ilmassa. Kun johdotkin vielä saatiin siististi piiloon valkoiseen kouruun, oli lopputulos todella siro ja ilmava.
Television alaosassa on samaa kaarevaa muotokieltä jatkava erillinen Soundbar-kaiutin, joka tuo katseluhetkiin muhkean äänimaailman. Tämä on osoittautunut sen verran näppäräksi laitteeksi, että taidanpa omistaa aiheelle kokonaan oman postauksensa. Sanotaan nyt siis vain, että massiivisille kotiteattereille ei ole enää mitään tarvetta, tämä kaareva kaunotar hoitaa homman kotiin tyylikkäästi ja laadukkaasti.
Ja sitten siihen pääasiaan, eli kuvaan. Olin aivan mykistynyt siitä erosta, joka tämän ja vanhan telkkarimme välillä oli. Kuva on kuin eri maailmasta, terävä, värikylläinen ja kaikin puolin laadukas. Television kaarevuus tuo elämyksellisyyttä katseluun, se korostaa kuvan syvyysvaikutelmaa ja vahvistaa katselukokemusta. Olin aika otettu näissäkin kuvissa näkyvistä Samsungin demovideoista, niitä katsellessa tuntui aivan siltä kuin olisi ollut itse siellä kaiken keskellä. 

Televisio on kuvanlaadultaan Ultra HD, eli kuva on neljä kertaa tarkempi kuin Full HD -kuvassa. Tämä mahdollistaa superterävät kuvat, joissa ei yksikään yksityiskohta jää näkymättä. Ihmettelimme esimerkiksi hiekkarannan hiekkaa ja ruohonkorsia – kuinka voikaan kuva olla noin tarkka, ja vielä näin isossa telkkarissa. Uskomatonta. 

Tarkan kuvan ansiosta katseluetäisyyksistäkään ei tarvitse enää huolehtia, vaan tätä tv:tä voi katsella tarpeen tullen hyvinkin läheltä. Meidän melko pienikokoinen olkkari ei siis – omista epäilyksistäni huolimatta – aseta juuri rajoitteita telkkarin koolle, vaan sitä voi katsoa käytännössä ihan mistä tykkää. Kas näin taas yksi harhaluulo jouti romukoppaan.

Koko komeutta ohjataan tällaisilla kapuloilla. Vaihtoehtoisesti käytössä on joko alimman kuvan älykaukosäädin tai ylimpänä oleva vähän tavallisemman näköinen kapula. Soundbarilla on myös oma kaukosäätimensä, jota tosin ei normaalissa telkkarikäytössä tarvitse lainkaan. Eli käytännössä pärjätään yhdellä kaukosäätimellä, tämä kapulakammoinen kiittää! 
Ja ai niin – jos kapula on hukassa, ymmärtää telkkari puhettakin. On se fiksu.
Nyt tv:tä vajaan viikon käyttäneenä olen aivan myyty. Totta puhuen en olisi uskonut lainkaan, että voisin innostua näin paljon valtavankokoisesta tv:stä olohuoneessamme. Oma näkökantani tv:itä kohtaan on muuttunut aivan täysin; iso tv ei ole uhka, vaan mahdollisuus kaikenlaiseen huikeaan tekemiseen ja kokemiseen.
Alku on vielä opettelua, telkkarissa on niin paljon toimintoja, etten vielä edes muista niitä kaikkia. Näin äkkiseltään sanottuna eniten uudessa tv:ssä taitaa kuitenkin kiehtoa sen elämyksellisyys; laadukkaan kuvan ja äänen liitto. Nehän ne pääasiat loppujen lopuksi ovat. 

Luulenpa, että meillä taidetaan viettää leffailtoja tästä lähtien paljon normaalia useammin… Palaan näihin tunnelmiin, jahka televisionkatselultani ennätän.

http://www.samsung.com/fi/home
I got a change to test Samsung´s new Curved UHD tv. Now the new tv is here, standing in the living room. The difference between our old tv and this new one is huge, I am totally amazed by the super sharp Ultra HD picture, brilliant colours and versatile applications of the tv. What can I say – I just love it!

Kommentit (17)

 1. Jaana – At home

  Todella kiva kuulla käyttökokemuksia kun meilläkin varmasti jossain vaiheessa on uuden television hankinta edessä! Tämä yksilö näyttää kyllä ihan mukiinmenevältä 😉

  • maija

   Kiva kuulla, että näille postauksille on tarvetta! Kirjoittelen vielä tässä lähiaikoina telkkarin ominaisuuksista ja käyttökokemuksista tarkemmin, joten kannattaa pysytellä linjoilla.

   Ja juu – tämä yksilö on oikein kaunis, kelpaa oikein hyvin paraatipaikalle olohuoneeseen. 😉

 2. Emilia

  Meillä komeilee seinällä 47 tuumainen Philips, jolla on ikää jo kunnioitettavat viisi vuotta. Olen luvannut miehelle kihlajaislahjaksi uuden telvision (!) vitsinä ja nyt onkin tiukka harkinta ollut edessä jo vuoden päivät mikä tv hommataan. Nämä käyttökokemukset tulevat siis oikein tarpeeseen 🙂

  • maija

   Onpa mukava kuulla, että nämä käyttökokemukset tulevat tarpeeseen. Aiheesta on luvassa paljon juttua vielä myöhemminkin, joita kantsii seurailla jatkossakin. 🙂

   Telkkarin hankinta saattaa olla kyllä aika kinkkinenkin juttu, vaihtoehtoja kun on niin runsaasti. Myös tekniikan ja esteettisyyden välillä voi joskus olla hankala navigoida… 😉 Tämä telkkari vaikuttaa kyllä kaikinpuolin unelmalta, ja tekniikkanörtti mieskin on siitä ihan pähkinöinä. Eli iso peukku ja suositus tälle 🙂

 3. Sandy

  Kaksi sanaa. Vau ja huutomerkki. Katsoin tosiaan heti eka kuvaa, että häh, ilmassako se leijuu. 😀

  • maija

   Mun reaktio oli ihan sama, kun näin tämän ensi kertaa seinälle asennettuna! Täytyi oikein varmistaa, että onko se nyt oikeasti kiinni seinässä vai mitä ihmettä.

 4. Isabella

  Heippa, mistä olet hankkinut tuon laatikostorivin telkkarin alla? Kivan näköinen nurkka ja tykkään muutenkin blogistasi ja kauniista kuvistasi! 🙂

  • maija

   Heippa ja kiitoksia kivoista sanoistasi! Nuo laatikostot ovat Muuramen Makromuppia, niistä saa koottua vaikka minkälaisia kokoonpanoja.

 5. Anonyymi

  Meiltä löytyy kans tällainen telkkari + soundbar.

  Mies kun on sitä mieltä elektroniikan suhteen, että vain paras on kyllin hyvää =)

  • maija

   No tämä yhdistelmä on kyllä aika lähellä täydellisyyttä, eikös vaan 🙂

 6. Mona

  No wau!!!!! Mä oikeastaan inhoan telkkareita ja oon aina ollut vähän negatiivinen uuden telkkarin hankintaa kohtaan, mut tää on jo jopa oikeesti kivan näköinen!!!! 😀 Täytynee näyttää tää postaus tuolle toiselle puoliskolle ja sanoa, et jos joskus meinaa väkisin uuden telkkarin hankkia ni se on sit jotakuinkin tällanen 😀 Tosin edelleen melkein mieluiten heivaisin koko telkkarin kotoa pois, mut se tuntuu jotenkin super radikaalille ratkaisulle vaikka vähän tuleekin telkkaria katsottua 😀

  • maija

   No tiekkö, mulla on ollut aiemmin vähän sama fiilis ja oon myös aina ollut vähän valtavia telkkareita vastaan. Mutta nyt tämän myötä olen kääntänyt kelkkani miltei ihan täysin! Tuolla voi tehdä niin paljon kaikenlaista muutakin kuin sitä perinteistä tv:n töllöttämistä, kaikki netflixit ja spotifyt sun muut elämää viihdyttävät tekijät löytyvät suoraan tosta. 🙂 Ja ulkonäkökin on oikein bueno. Eli jos uusi tv on pakko hankkia, niin suosittelen just jotain tällaista 😀

 7. Minna

  TV on varmasti hieno kaikin puolin, mutta minä pidän enemmän kevyestä peilistä. Sen voisin kotini kantaa.
  -Minna

  • maija

   Isot tv:t ovat varmastikin yksi mielipiteitä eniten jakavista jutuista, toiset rakastavat ja toisiin ei iske ollenkaan. Itsekään en ole aina ollut tv:iden suurin ystävä, mutta nyt tämän testailun myötä olen tykästynyt ihan täysin. Onneksi kaikilla saa kuitenkin olla oma mielipide. 🙂

 8. Aniliini

  Kylläpä muuten näyttää telkkari tosi hyvältä seinällä! Meillä on tuollainen samanlainen yksilö kotona muuramen päällä ja monesti olen miettinyt, pitäisikö se seinälle nostaa. Näiden kuvien jälkeen olen todellakin vakuuttunut siitä!

  • maija

   Joo eikös, minustakin tuo on seinällä aika upea! Eli kantsii koittaa sielläkin. 😉 Eihän tämä jalustallakaan ollenkaan hullumpi ole, mutta ainakin tähän meidän tilaan seinäkiinnitys oli kyllä vielä parempi ratkaisu. Onneksi valittiin se. 🙂

 9. Anonyymi

  Olen kuullut, että jatkuva kolmiuloitteisuus väsyttäisi nopeasti silmiä, onko asiassa mitään perää, vai onko kateellisten panettelua? 😉 Niin haluisin tollasen kurvillisen telkkarin, mutta en tiedä uskaltaako sitä satsata vielä noin hienoon ja kalliiseen. Ehkä vuoden vaihteessa, jos saisi kolmi numeroisena hintana ulos kaupasta. 🙂 UHD lähetyksiä ei kuulemma ole vielä pitkään aikaan tulossa, joten kuvan laatu on FULL HD tasoa niin kauan, kun lähetykset itsessään yltää tuohon UHD 4K tasoon. Samsungin esittelyvideot yltää siihen ja ovat varmasti silmiä hivelevää katsottavaa. Perus tv-lähetyksiä ja leffoja on ymmärtääkseni todella vähän Suomessa saatavilla UHD 4K tasoisena. Eli ehkä hieman huijataan ihmisiä sillä, mutta kun lähetykset alkavat ehkä parin vuoden päästä yleistyä tuosta telkkarista voi olla iloa monia monia vuosia, jos vain kestää muuten.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *