SAMETTIRAHI OLOHUONEESSA

samettirahi1-800

Tällä viikolla kannoin kotiin erään odotetun pienen sisustusjutun. Tilasin jo jokin aika sitten meille pienen samettirahin olohuoneeseen, ja nyt se oli viimein valmistunut. Rahi löysi paikkansa olohuoneen kakluunin edestä; tuossa on rahille juuri sopiva, entuudestaan vähän tyhjä paikka. Kakluunin vierestä se on helppo nostaa sohvan ääreen jalkojen alle, ja se toimii paikassaan myös kätevänä varaistuimena. Oikein näppärä, pieni lisä meidän olohuoneen sisustukseen!

samettirahi2-800 samettirahi4-800

Rahin teki Koodin ompelijanakin toimiva Riikka antamieni mittojen mukaan. Sen sisus on koottu jämäköistä vaahtomuovikiekoista, joiden päälle Riikka ompeli irroitettavan päällisen. Valitsin kankaaksi Bakerin sametin, heidän King´s Velvet -kokoelmissaan on ihan huikeita jalokivimäisiä värejä. Haalea turkoosiin menevä sametti sopii kivasti kakluunin väreihin, mutta on kuitenkin sopivasti vähän vaaleampi; siniturkoosi sävy elää aika hauskasti valon mukaan ja näyttää tietyissä kulmissa miltei hopeiseltakin. Aika ihana pieni väriläiskä minusta.

samettirahi6-800samettirahi5-800 samettirahi7-800

Ylijääneestä kankaasta teetin vielä muutaman tyynynkin. Putkityynyt tuntuvat pitkästä aikaa taas jotenkin aika hauskoilta, kangasta riitti sopivasti vielä kahteen tällaiseenkin. Klassiset putkityynyt tuovat kivaa vaihtelua neliskanttisten tyynyjen joukkoon ja toimivat minusta hyvin niin sohvalla kuin vaikka sängylläkin. Toinen tyynyistä jäi heti majailemaan sohvalle, värit sopivat sen verran hyvin nykyisten tekstiilien pariksi.

samettirahi8-800 samettirahi9-800

Pitipä rahia mallailla vielä vähän konjakinvärisen Menun tuolinkin yhteyteen. Siniturkoosi ja konjakki käyvät minusta aika ihanasti yhteen. Kevyttä rahia on helppo siirrellä sinne tänne, luulenpa siis, että tuo tulee seilaamaan aika vapaasti ympäri olohuonetta. Tällaiset pienet ja kevyet rahit ovat monikäyttöisyydessään minusta tosi näppäriä kalusteita, kiva kun niitä on alkanut näkymään sisustuksissa taas enemmänkin. Itse tykkään sekä nahkaisista marokkolaistyylisistä raheista sekä tällaisista pyöreistä kangasraheista, sametti on kuitenkin materiaalina erityisen herkullinen. Toimii hyvin tällaisessa pienessä tuotteessa, jossa saakin olla verhoiluna jotain vähän jännempää.


Here´s my new pouf I carried home this week. The pouf is custom made and I chose the fabric for it from King´s Velvet collection by G.P & J. Baker, which is full of beautiful, gem like colors. This turquioise velvet is a great pair with our fireplace and changes color depending on light: it´s almost silvery in bright light, and in shadow the color is more like deep blue.

Kommentit (3)
 1. Eeva Kannisto
  28.5.2017, 11:16

  Voi kuinka ihana tuo sinun kotisi on. Olen seurannut blogiasi jo kauan. Sinulla on niin omanlainen koti, etkä hurahda kaikkiin villityksiin, mitä yleensä näkee näissä blogikodeissa.Kerrassaan viehättävä. Saisipa omaan kotiin samanhenkistä tunnelmaa. Täytyypä tulla käymään sisustuksen koodissa, jospa voitaisiin keskustella sisustuksesta. Olen siellä kyllä käynytkin, kun sinne tulen.Olen Porista. Hyvää kesää.

  1. Hei Eeva ja kiitos mukavasta kommentistasi! Tällä alalla kun työskentelee, saa usein tarpeekseen villityksistä jo työn kautta. 🙂 Toki pienissä määrin näitäkin on joskus mukava poimia omaankin kotiin, mutta pääpaino saa olla jossain ihan muualla, ajattomissa ja talon hengen mukaisissa jutuissa. Poikkeapa Koodiin ja tänne jokirannan tienoille vaikka kesälomareissulla, Turku on kyllä parhaimmillaan juuri näin kesäaikaan.

   Mukavaa alkavaa kesää!

 2. PUTKITYYNYT VIERASHUONEESSA - Pihkala
  30.5.2017, 18:52

  […] aivan ihastunut putkityynyihini, jotka syntyivät olohuoneeseen tilaamani samettirahin sivutuotteena. Sohvamme alkoi jo pullistella tyynyistä, niinpä piti mallailla näitä myös […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *