SAME SAME BUT DIFFERENT

Jokainen sisustusbloggaaja varmasti tunnistaa tämän ongelman: kodissa ei tunnu tapahtuvan mitään ja samojen kulmien kuvaaminen tuntuu välillä vähän turhalta ja tylsältä. Minä ainakin painiskelen asian kanssa aina silloin tällöin, vaikka tarkemmin ajateltuna kyseessähän on pelkästään positiivinen juttu. Sisustuksen ei tarvitse eikä se edes voi muuttua joka hetki, ja itse asiassa siihen ei minusta pitäisi edes pyrkiäkään. Paljon parempi juttu on, että on löytänyt kauniita, kestäviä ja ajattomia kalusteita, joita ei tarvitse vaihtaa säännöllisin väliajoin kulloisenkin muodin mukaiseksi. Pienesineet ja tekstiilit ovat toki asia erikseen, näitä on kiva vaihdella ja piristää kotia erilaisilla pienillä jutuilla.
Etsin eilen erästä kuvaa blogistani ja selailin siinä samassa vanhoja postauksia. Kuvia katsellessa koin monia ahaa-elämyksiä: en muistanutkaan, että meillä näytti joskus tuolta. Radikaaleja muutoksia ei meille kotiin ole tullut ja suurin osa kalusteista on pysynyt ihan samoilla paikoillaan, mutta yleisilme on vaihdellut kuitenkin aika paljon aikojen saatossa. Kokosin muutamia vanhoja kuvia rinnakkain, näistä näkyy hauskasti, miten ne pienet nyanssit muuttavatkaan ilmettä.
olohuone / living room:

Olohuoneessa on vuosien varrella vaihtunut lähinnä sohvapöytä, matto ja sohvatekstiilit. Matto ja Swedesen sohvapöydän kansi vaihtuu aina fiiliksen mukaan, mutta tuo puinen pöytä on siirtynyt jo melkein lopullisesti yläkertaan. Adean Band oli ensimmäisiä hankintojamme tähän kotiin muutettaessa ja tuo messinkinen kirppislamppukin on törröttänyt samassa paikassa aina löytymisestään saakka. Verhoja ei meillä myöskään vaihdeta, nuo ohuet pellavalaskarit saavat olla paikassaan kesät talvet. Sen sijaan tykkään leikkiä tyynyillä ja vaihdella ilmettä niiden avulla reippaan energisestä pastelliseksi tai graafisen mustavalkoiseksi.

makuuhuone / bedroom:

Makkarissa vaihtuu lähinnä vuodetekstiilit, mutta ne tekevätkin yllättävän paljon huoneen ilmeeseen. Välillä käytän pellavaista päiväpeittoa ja välillä jätän näkyviin pelkät pussilakanat. Alkukesästä kannoimme sängyn sivulle vanhan senkin, sitä ennen paikassa oli lähinnä seinäkoukkuja ja sekalaista säilytystavaraa.
eteinen / hallway:

Eteisessä ei montaa irtonaista osaa olekaan. Välillä tilassa seilaa jakkara, nykyään peili on valloittanut paikan seinustalta. Matto on vaihdellut myös aina vähän vuodenaikojen mukaan, tällä hetkellä paikassa on äitini kutoma rento räsymatto.
ruokailutila / dining room:

Ruokailutilassa suurin muutos on tapahtunut taulujen myötä. Keräsin ensin isoa taulukollaasia ruokapöydän taakse, jossain välissä kuitenkin kyllästyin hallitseviin mustiin kehyksiin ja nyppäsin taulut pois. Tykkään tämänhetkisestä tyhjyydestä, mutta kieltämättä tila näyttää kaikessa valkoisuudessaan nyt hiukan valjulta. Haaveissa olisikin uusi kattovalaisin nykyisen tilalle, jokin näyttävä ja lämpimän sävyinen. Ehkäpä tämä, josta jo kerran kirjoittelinkin.
Mutta sellaista täällä. Kalusteet pysyvät pääosin samana, mutta pyörivät välillä rulettia sinne tänne. Oli hauska huomata, kuinka koti muuttuu hiljalleen vuosien varrella, vaikka selkeää muutosta ei olisikaan havaittavissa. Kait vähän sama juttu kuin ihmisissäkin…

Same places, different looks. Yesterday I browsed my old posts and spotted some old pictures of my home. It´s nice to see how the spaces change with small decorations and arrangements while main furnitures stay the same.
Kommentit (13)
 1. Jenni / 2 x ILO
  26.9.2014, 18:44

  Heei voi kuinka hauska postaus! Näkee todella hyvin miten pienillä muutoksilla voi muuttaa koko tilan yleisilmettä! Tosi kivat kuvat : Hyvää viikonloppua sinne ♥

  1. Kiva jos tykkäsit! Pienillä muutoksilla on kyllä loppujen lopuksi ihmeesti voimaa ja vasta tällä lailla vertaillen sen kunnolla näkee itsekin 🙂 Itse sitä jotenkin helposti leipiintyy omiin nurkkiin ja pitää niitä aina samanlaisina, vaikka tosiasiassa kaikenlaista pientä ja isompaakin muutosta olisi aikojen saatossa tapahtunutkin…

   Ihanaa viikkoa sinne!

 2. Sinulta olen oppinut että sohvapöytä voi vaihtaa ja samalla koko olohuoneen ilmettä.
  Erityisesti ihailen sitä miten kotisi kalusteet käyvät makkarista olohuoneeseen ja
  rohkeuttasi myös heittämällä vaihtaa kalusteiden paikkaa.

  1. Voi kiitos kivasta kommentistasi! Minä olen tässä vuosien varrella oppinut sen, että sisustusta ei kannata ottaa liian vakavasti. Erilaisia, vähän hassujakin kokoonpanoja voi aina testata, kun tavarat saa kuitenkin aina tarvittaessa takaisin vanhoille paikoilleen. Ehkä nämä vuodet sisustusliikkeessä ovat tuoneet vähän lisää ripeyttä ja tekemisen meininkiä, töissä kun ei auta jäädä tuumailemaan paikoilleen liian pitkäksi aikaa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *