Blogit
Pihkala

SÄILYTYKSEN APURIT

yhteistyössä Zinoti
Säilytys aiheuttaa usein päänvaivaa niin meillä kuin varmasti monessa muussakin huushollissa. Meillä varsinkin kaikenlaiset pienet tavarat tuppaavat ajelehtimaan paikasta toiseen ja synnyttämään sotkua; päivän posti, keittiötarvikkeet tai kaikenlaiset purnukat hyvänä esimerkkinä tästä. Olen huomannut, että kun tavaroilla on oma selvä paikkansa, pysyvät ne järjestyksessä huomattavasti helpommin, tästä syystä suosinkin sisustuksessa usein kaikenlaisia pieniä koreja ja laatikoita. Niihin on näppärä piilottaa ja lajitella erinäiset tavarat, ja yleisvaikutelma näyttää heti siistimmältä.
 
Etenkin Musta 5101 -keittiötuotteistaan tunnetulla Zinotilla on hiljattain ilmestynyt kivoja uusia tuotteita, joista yksi on kaikenlaiseen säilytykseen sopiva yksinkertainen ja pelkistetty Mayn-lankakori. Kuvasin heille jokin aika sitten muutamia fiiliskuvia koreista, ja siinä samalla testailin tuotteita meillä kotona erilaisissa käyttötarkoituksissa. Korit osoittautuivat todella monikäyttöisiksi, ja tykästyin myös niiden simppeliin ja hiukan teollisuushenkiseen muotoiluun.
Koreja tehdään kahdessa koossa, näistä pienempi osoittautui todella näppäräksi apuriksi keittiössä. Öljypullot, myllyt ja muut keittiötarvikkeet säilyvät kauniisti ilmavassa korissa, ja korkealaitaisessa korissa niitä on näppärä siirrellä ympäriinsä; tarvittaessa kori tarvikkeineen on helppo napata mukaan vaikkapa ulos grillin ääreen.
Pieni lankakori taipuu hienosti myös yrttien ja muiden kasvien alustaksi, halutessa suojaruukut voi verhota vaikka kangas- tai paperipussiin. Sitruunamelissa rönsyää kauniisti metallisen korin yli, myös kaikenlaiset runsaat kesäkukat näyttäisivät korissa varmasti kauniilta. Tai mikä ettei siihen voisi istuttaa vähän suuremman huonekasvinkin.
Isompi lankakori on juuri sopiva lehtien säilytykseen, sen koko on mitoitettu aikakauslehteen sopivaksi. Värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen. Vaikka kori on metallia, ei se ole kuitenkaan järin painava, itse yllätyin positiivisesti korien keveydestä. Sitä jaksaa kanniskella täytenäkin, ja kevyt kori ei naarmuta lattiaa. Teräviä kulmia ei korissa ole ollenkaan, joten niidenkään suhteen ei tarvitse turhia varoa.
Kori toimii kivasti myös kylpy- tai kodinhoitohuoneen puolella, niin kauneudenhoitotuotteiden kuin vaikka pyykkihuollonkin parissa. 
Itse testasin isompaa koria myös pyykkikorina, siihen mahtuu juuri sopivasti yksi koneellinen narulle menevää pyykkiä. Parasta on, että korin voi huoleti jättää näkyville käytön jälkeen, sitä ei tarvitse joka kerta piilottaa kaappiin, ja pyykkikertojen välillä sille löytyy varmasti käyttöä muuallakin. Tykkään tällaisista monikäyttöisistä tuotteista, jotka eivät ole sidottuja tiettyyn toimintoon, vaan ovat sovellettavissa lähestulkoon millaiseen käyttöön tahansa.
Näitä näppäriä koreja voi tiedustella Zinotilta. Nettisivuilla on listattuna myös tuotteiden jälleenmyyjät, ja sieltäpä voi käydä kurkkaamassa myös muita Mayn-tuoteperheen uutuuksia, kuten ensimmäisessä kuvassa vilahtavia tarjottimia.
I recently photographed these new metal wire storage baskets for finnish company Zinoti. The multi-functional baskets suits all kind of storage purposes from kitchen to living room and have a nice simple look with slightly industrial feel. I like!

Kommentit (4)

 1. Anna / kotiAni

  On kyllä tosi kivat korit! Etenkin tuo musta viehättää keittiössä. Metallikorivillityksen kun sain tässä keväällä meillekin eksy monenmoisia koreja sieltä sun täältä.. voi että! Saatanpa vielä näihinkin langeta keräilyihini jatkeeksi. Ainiin, tein oikein metallikoripostauksenkin, ei kumma kun tuntu niin tutulta tämä 😀 Sitä voipi käydä kurkkaamassa täältä: http://kotiani.blogspot.fi/2014/05/3-x-metallikori.html
  Mukavaa viikonloppua! (:

  • maija

   No kappas, siellähän niitä kivannäköisiä koreja oli lisää! 🙂 Mulla on myös jonkinlainen pieni korivillitys meneillään, tuollaiset kun on niin käteviä jokapaikan höyliä kun käyttötarkoitusta voi vaihdella aina tarpeen mukaan. Tuo keittiön musta on munkin suosikki, se jäikin sitten paikalleen öljypullojen alustaksi. 😉

   Kiitos, kivaa viikonloppua myös sinulle!

 2. Anonyymi

  Hei saakohan noita elle interior lehtiä täältä Suomesta ostettua? Vai mistä hankit omasi?

  • maija

   Niitä löytyy aika hyvin isompien kauppojen lehtihyllyistä, Prismasta ostan useimmiten omani. Keskustassa niitä on aina takuuvarmasti Stockalla ja Akateemisessa, mutta pienemmistä marketeista löytyy ehkä vähän harvemmin. Lehden nimi muuttui hiljattain Elle Decorationiksi, joten löytyvät nykyään sillä nimellä hyllystä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *