Blogit
Pihkala

RUOTSALAISTA RUNSAUTTA | VISITING SVENSKT TENN

Yksi Tukholman-matkamme ehdottomia must-kohteita oli Svenskt Tennin liike. Tenniähän ei Suomessa myydä lainkaan, ja maailmallakin sitä löytyy vain muutamilta tarkoin valikoiduilta jälleenmyyjiltä. Olen pitkään ihaillut perinteikkään ruotsalaisen yrityksen tuotteita ja Josef Frankin vanhoja upeita kuoseja, joten oli jo aikakin päästä ihan paikan päälle niitä ihastelemaan. 
Liike oli aika hämärä ja tupaten täynnä ihmisiä, onnistuin sentään nappaamaan edes muutaman kuvan somistuksista. Tässä muutama palanen runsaasta ja rehevästä myymälätilasta:
Tästä nurkasta tuli tosi kotoinen olo. Tykkään erityisesti Svenskt Tennin tapeteista, tämäkin taustalla oleva on oikein upea. Tuo nahkainen daybed ihastutti myös, ja väri oli tietysti ihan nappi tuon tapetin kanssa. Huomatkaa myös rennot kirjaröykkiöt taustalla – tyylikkään boheemia.
Viherkasveja ja rottinkia, ruotsalaistunnelmaa parhaimmillaan. Viherkasvien määrä pisti silmään, niitä oli todella paljon – ja isoja sellaisia. Hienostihan ne kävivät klassiseen ja kodikkaaseen ruotsalaistunnelmaan.
Eräälle pöydälle oli tehty oikein soma, runsas kattaus lasiesineistä ja maljakoissa. Pullovaaseja oli täälläkin näyttävästi esillä, vaaleanpunaiset ja valkoiset tulppaanit näyttivät aika kauniilta niihin aseteltuna. Tässäpä pieni kattausvinkki myös omaan kotiin; nyt sesongissa olevia tulppaaneja voi asetella vaihteeksi myös yksittäin pieniin kippoihin ja koota yksittäiset kupit isoiksi, näyttäviksi ryhmiksi.
Klassinen ja inspiroiva työnurkkaus, jossa tässäkin pääosassa jättimäinen peikonlehti. Rento ja värikäs taulukollaasi seinällä toi sopivasti kontrastia klassisiin kalusteisiin.
Yleisesti ottaen oma sisustustyylini on ehkä lähempänä tanskalaista minimalismia kuin ruotsalaista kuosi-iloittelua, mutta inspiroidun kyllä kovasti tällaisestä vähän rehevämmästäkin tunnelmasta. Kodistani en haluaisi ehkä ihan näin runsasta, mutta pieniä viitteitä siitä voisin kyllä poimia. Paljon viherkasveja, rentoja kollaaseja, runsaita asetelmia ja pilkahdus väriä – kyllä kiitos!
I have admired Svenskt Tenn´s classic patterns for a long time, so it was great to finally pay a visit to their shop in Stockholm. The shop was a great source of inspiration even though my own style is bit more minimalistic, despite of that I´m now definitely going to add more of this Swedish warmth to our home.

Kommentit (2)

  1. Ilonin Anna

    Oi! Mä oon ollu jo vuosia ihan rakastunu svensk tenniin!! <3 Vähän ehkä väljemmin ja skandinaavisemmin yhdisteltynä, mut on niillä vaan tuotesilmää!! Ah ah! Kotiuttaisin koska vaan vaikka mitä niiden valikoimista ^_^

    • maija

      Tennin tuotteet ovat kyllä niin upeita, raikkaita ja klassisia samanaikaisesti. Hullaannuin tuolla ihan täysin, tuolta olisi voinut ostaa todellakin vaikka mitä! Ja sama juttu täällä, mullekin tuollainen kuvien kaltainen runsaus ja kuosien sekoittelu on vähän too much, mutta justiinsa vähän pelkistetympään sisustukseen sekoitettuna toimii loistavasti!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *