Pihkala
Pihkala

RUOKAILUNURKASSA

Minun on pitänyt jo kauan ripustaa meidän ruokailutilaan muutamia tauluja näiden entisten tilalle, ja vihdoin tänään sain aikaiseksi ripustaa vähän täytettä tyhjille seinille. Isojen taulujen sijasta valitsin kuitenkin vain muutaman pienen taulun, joista tehdyn ryhmän asettelin vaihteeksi ikkunan viereen, en perinteisesti pöydän taakse ehjälle seinälle. Näin taulut näyttävät kivammalta olkkarista päin katsottuna, josta tämäkin kuva on napattu. 

Harmi kyllä kuvanottohetkellä kesäinen aurinko teki tepposet ja heitti ikävät heijastukset taulujen pintaan, eikä kehysten pleksilasi varsinaisesti
auttanut asiaa. Pitäisi varmaan hankkia vähän laadukkaammat kehykset, pleksi on kehyksissä aina vähän kompromissi.

Usein pidän pöydän oikealla puolella olevalla senkillä jotain isoa taulua nojailemassa, nyt sivuseinällä oleva pieni tauluryhmä ei rajoita senkin asetelmia. Tämä juliste saa siis jatkossakin hengailla senkillä, eikä tila mene tukkoon massiivisista tauluasetelmista. Ainakin näin kesän ajan on kiva pitää ilme keveänä ja mahdollisimman valoisana, syksyksi taas voi keksiä jotain ihan muuta.

Olen huomannut, että välillä taulut toimivat paremmin ei-niin-ilmiselvissä paikoissa; ei
suoraan vaikkapa sängyn tai sohvan takana, vaan vähän ovelammin sivuun ripustettuna. Kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia sommittelutapoja eikä pelätä reikiä seinässä, pakkelilla ja maalitilkalla saa tarvittaessa helposti peitettyä kiinnikkeen jäljet. Minä käytin ripustukseen ohuita nauloja, niiden jälkiä ei monesti tarvitse edes peitellä. 

Pöydälle unohtui vapaapäivän viihdykkeitä, eli lehtiä, pihalta poimittuja kukkia ja itsetehtyä mehua. Sain taas naapurin mummolta ison kasan raparperia, jonka päätin tällä kertaa pistää mehuiksi. Jääkylmä raparperimehu mintunlehden kera – ihan parasta kesäpäivän juomaa. Tähän vielä kimppu luonnonkukkia ja ulkona porottava aurinko, johan on kesäistä taas.
Some pictures of our dining area. I recently put some paintings on the wall to warm up the space a little bit, but still wanted to keep the look light and airy. I also made some rhubarb juice, perfect for hot summer days like today.

Kommentit (4)

 1. KATJA/ NEOVIA HOUSE

  Hyvältä näyttää! Olemassa oleviin kehyksiin saa muuten teetettyä mattalasit kiiltolasien tilalle – eli ei tartte uusia koko kehystä. Näin olen itse tehnyt, ja ei ole pahan hintaista. Paikallisessa (Porvoo) kehysliikkeessä tilasin kolmeen kehykseen mattalasit mittojen mukaan, ja veloitus oli yht. n. kympin.
  Mattalasilla tulee tosiaan aihekin paremmin esiiin, kun ei jää heijastusten alle piiloon 🙂

  • maija

   Enpäs tiennytkään tuota, kiitos vinkistä! Tosin eivätpä nuo kehyksetkään mitään kovin laadukkaita ole, muovia nekin yhtä puista ribbaa lukuunottamatta, eli sikäli niitäkään ei tarvitsisi erityisesti säästellä. Ehkä kuitenkin kysäisen asiaa jostain paikallisesta kehysliikkeestä, mulla parit muutkin taulut voisivat tykätä tuosta mattalasista. 🙂

 2. Anne-Maria

  Näyttää hyvältä! Sama heijastusongelma ollut joskus itselläkin, kun olen tauluja kuvaillut. Nyt seinät alkavat tyhjentyä putkiremontin alta, mutta syksyllä saa taas hakata reikiä seinään uudella innolla 🙂

  • maija

   Joo, nuo heijastukset on aina niin tylsiä. Edellisellä kommentoijalla oli hyvä vinkki mattalasien tilaamisesta, täytyykin kysellä asiaa tarkemmin. Intoa sinne purkirempan keskelle, kun kesän jaksaa niin syksyllä sitten saat nauttia lopputuloksesta 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *