ROSKIEN SÄILYTYKSESTÄ (JA VINKKI ARVONTAAN)

Oletteko huomanneet, että Koodin blogissa käynnistyi juuri huikea arvonta. Yksi onnekas voittaja saa omakseen kuvan Vipp 13-roskiksen, hienon klassikon, joka kelpaisi vallan mainiosti meidänkin uuteen kotiin.  Tämä on minusta malliesimerkki tuotteesta, jossa kohtaa käytännöllisyys ja kauneus; ehdoton funktionaalisuus ja laadukas 30-luvulta peräisin oleva muotoilu. Tykkään kovasti tästä, kuten myös muistakin valmistajan tuotteista. Yksinkertaista, kaunista ja kestävää muotoilua.
Monien muiden tapaan minäkin lukaisin hiljattain supersuositun KonMari-kirjan ja vaikka en kaikkia kirjan oppeja allekirjoittanutkaan, olin yhdestä tismalleen samaa mieltä: säilytä kotona vain niitä asioita, jotka tuottavat sinulle iloa. Neuvo saattaa tuntua yhtäkkiä vähän hankalalta toteuttaa, mutta tarkemmin ajateltuna siinä on kyllä pointtia. Ne arkipäiväisimmätkin asiat voivat nimittäin tuottaa iloa, kunhan esine on taiten valittu. Vaikkapa nyt tämä roskiskin; minä ainakin nauttisin ihan joka kerta lykätessäni roskia tuonne. Tai nuo ihanaiset bambupyyhkeet, joihin olisi varmasti nautinto kietoutua kerta toisensa jälkeen. Mielummin yksi ihana kuin kymmenen yhdentekevää, tycker jag. Tähän aion pyrkiä jatkossa vielä entistä voimakkaammin.

Nappasin nämä kuvat Annen täyskennoisella Canon 5D Mark II:lla ja täytyy sanoa, että järkkäreissä (ja toki linsseissäkin) on kyllä eroa. Olen jo pitkään pohtinut kamerakaluston päivitystä, ja osin muidenkin sattumien ansiosta olen päättänyt vihdoin tehdä asian eteen jotakin nyt loppuvuonna. Kamerakuume sen kun nousee, eikä hyvien kameroiden testailu paljon auta asiaa. Pohdin vielä hiukan eri merkkien kanssa, mutta kohta lainaan saamani Canonin 6D toivottavasti selkiyttää asiaa. Ehkäpä palailen kamerajuttujen tiimoilta asiaan vielä myöhempänä.

ps. Jos jotakuta sattuisi kiinnostamaan nykyinen kamerani (Canon EOS 600D), laittakaapa viestiä. Sen olen valmis myymään huokeaan hintaan, kunhan uusi on ensin hankittu tilalle.

Timeless classics from Vipp. Their bathroom accessories would fit very well to our new home…

Kommentit (2)
  1. Hei onpa näppärä tuo roskis tuossa tason päällä! Meillä on poljinroskis vessan lattialla ja sen on ehkä epäkäytännöllisin kapistus ikinä; ei pysy paikallaan kun polkaisee ja vie tilaa… Pakko laittaa tuo korvan taakse 😉

    1. Niin mikä jottei, tuo pienin malli toimii toki tasollakin, minä nostin sen tuohon vain kivan kuvan saamiseksi. 🙂 Polkimen käyttö saattaa tosin tässä ratkaisussa olla ehkä vähän haastavaa…

      Näissä Vipeissä on kyllä se hyvä puoli, että niiden pohjassa on kumirengas, roskis ei siis lähde livohkaan polkaistessa. Ja muutenkin ovat aika jämäkkää materiaalia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *