REMONTTISUUNNITELMAT: 2. KERROS

Palataanpa taas hetkeksi raksalle. Tällä hetkellä ensimmäisen kerroksen purkutyöt ovat jo hyvässä vauhdissa, mutta vielä en höpise niistä sen enempää. Kurkataan nyt ensin talon muihin kerroksiin ja niiden pohjaratkaisuihin.
Toisessa kerroksessa sijaitsevat talon makkarit sekä aula. Siinä missä ensimmäisessä kerroksessa tilaa ja avaruutta on mukavasti, on kakkoskerros näiden suhteen vähän kitsaampi. Vanhojen vinttien tapaan täälläkään ei mässäillä huonekorkeudella, mutta toisaalta matalassa vinokattoisessa vintissä on myös se oma tunnelmansa. 

Edellisen talomme täysin avoimen yläkerran jälkeen toiveenamme oli saada erilliset suljettavat makuuhuoneet, ja erityisesti oma erillinen työ/vierashuone. Tässä talossa varsinaisia makuuhuoneita on vain kaksi, mutta ne on järkevästi sijoitettu eri puolille kerrosta. Tämän enempää makkareita emme itse asiassa edes tarvitsekaan, varsinkin kun huoneiden välissä oleva aula muuntuu myös tarvittaessa oleskelu/työtilaksi. Neliöiltään tämä on meille juuri sopiva, vielä suhteellisen kompakti paketti.

Suurin muutos yläkerrassa on tiloihin rakennettava kylpyhuone. Tässä talossahan ei ollut pesutiloja entuudestaan lainkaan, joten me rakennamme sellaiset sekä kellariin että yläkertaan. Pelkän kellarin suihkun varassa en halunnut olla, kaksien portaiden ravaaminen edestakaisin ei ajatuksena oikein houkuttanut. Yläkertaan tulee siis pikkuinen kylppäri arkiaamuja helpottamaan, ja kellariin puolestaan ne varsinaiset pesutilat saunoineen.
Kylppärin mahduttaminen yläkertaan ei ollut kuitenkaan se helpoin juttu. Aluksi kaavailimme kylppäriä aulatiloihin parvekkeen viereen. Näin jo silmissäni kylppäriin avautuvan parvekkeen ja kylpyammeen kattolyhdyn alla… Neliöt olisivat sinänsä riittäneet, mutta tila oli lopulta kuitenkin auttamattomasti liian matala tätä tarkoitusta varten, joten moiset haaveet sai unohtaa.
Melko jyrkässä kulmassa madaltuva katto, tilan keskellä sijaitseva muuri ja yleisestikin vähän ahtaammanpuoleiset tilat aiheuttivat rajoituksia kylppärin sijoitteluun, mutta lopulta se löysi paikkansa luontevasta kolosta, muurin vierestä. Toki kylppäri lohkaisee näin palan makkarista, mutta mieluummin otamme kuitenkin vähän pienemmän makkarin ja kylpyhuoneen, kuin isomman makkarin ilman kylppäriä. Olkoonkin, että kylpyhuone on mitoitukseltaan ihan minimissä, eiköhän tuo kuitenkin omaan arkikäyttöön ole ihan riittävä.
Muuten suunnitelmissa on avartaa aulatilaa muutamia seiniä kaatamalla sekä ottaa huonetilaa käyttöön kylmävinttien puolelta. Purettavat seinät on merkitty pohjapiirustukseen pisteviivalla, vanhat paikalleen jäävät seinät mustalla täytteellä ja uudet seinät ilman täytettä. Kokonaan emme kuitenkaan päätyneet kylmävinttejä avaamaan; tila menee niissä jo niin matalaksi, ettei sille oikein saa enää järkevää käyttöä makuuhuoneiden puolella. Samasta syystä alussa kytenyt vaatehuoneajatus sulkeutui pois, selkä kyyryssä ei ole kiva etsiä päällepantavaa. Nyt seinää jää makuuhuoneiden puolelle vielä sen verran, että sitä vasten saa sijoitettua vaatekaappeja tai muita kalusteita vielä ihan näppärästi, kaikki merkilliset romppeet saa puolestaan säilöön kylmävinteille.
Nykyisellään yläkerta ei ole kovin kaunista katseltavaa. Nuhjuiset tapetit, kuluneet lattiamatot ja kasarihenkinen aulan panelointi ei juuri inspiroi. Plussaa ovat kuitenkin alkuperäiset puuovet ja muovimaton alta paljastuva lankkulattia, näiden seuraksi olen kaavaillut aulaan selkeää valkoista pintaa ja makuuhuoneisiin taas vastakohtaisesti vähän runsautta ja väriä. Hyvä siitä tulee, näin uskon vaikka lähtokohdat ovat kieltämättä hieman hmm…mielenkiintoiset. Yläkerta jäänee remonttimme viimeiseksi rutistukseksi, joten ihan hetkeen materiaalivalinnat eivät ole siellä ajankohtaisia. Ihan hyvä kuitenkin kypsytellä materiaaleja jo mielessä, on sitten selvät sävelet remontin edetessä joskus tuonne asti.

Seuraavaksi kurkistetaan vielä kellarin suunnitelmiin, sitten päästäänkin jo seurailemaan itse remontin kulkua. Paljon on jo tapahtunut, ei itse meinaa kameran kanssa pysyä perässä. Niin jänniä aikoja nämä!

Home renovation tour part II. Here´s a starting point of our upstairs: lots of pine panel, floor carpets and shabby old wallpapers. The space will change a lot, we are going to expand the hallway and built a small bathroom there. Wooden floor, beautiful wallpapers and fresh white paint are also a part of our plan.

Kommentit (6)
  1. Essi // Koti rakennetaan tunteella
    16.6.2015, 19:00

    Näyttää hyvältä 🙂 Hei saanko kysyä oletko itse piirtänyt pohjakuvan, jota tässä käytit vai onko suoraan arkkitehdin kynästä? Ja millä ohjelmalla teet ihanat kollaasit (sekä pohjakuvan jos on omasta kynästäsi)? Jännityksellä odotan remonttikuvia, niissä on ihan oma tunnelmansa.

  2. Kiitos! Olen itse piirtänyt pohjapiirustuksen, se on tehty autocadilla. Usein suunnittelutoimistoissa käytetään piirustusten tekoon joko autocad- tai archicad-ohjelmia, minä käytän vaihtelevasti molempia… Kollaasit ja kaikki kuvankäsittelyt teen puolestaan photoshopilla.

    Remonttikuvia on tulossa ja paljon, niissä on tosiaan se oma tunnelmansa. Kovin kauniita ne ei kyllä ole, heh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *