Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 9

Mukavaa sunnuntaita, tässä tuttuun tapaan taas terveiset meidän työmaalta.
Viikko hujahti (edelleenkin) levytysten merkeissä, ja nyt viikon lopussa seinät alkavat näyttää jo aika hyviltä niin alhaalla kuin yläkerrassakin. Keittiökin alkaa olla jo aika eheän näköinen ja mikä parasta, lopulliset mitat ovat jo selvillä keittiötilausta ajatellen. Keittiö tulee olemaan malliltaan tosi yksinkertainen, tuohon vasemmalle huuvan alle tulee pitkä taso aina oveen asti, oven toiselle puolelle peräseinälle taas tulee korkea kaapisto koko seinän mitalta. No, ei näistä vielä tässä yhteydessä sen enempää, keittiöjutuista ehdin kirjoitella mainiosti vielä useampaankin otteeseen.
Huuvan alla ollut muurattu möhkäle poistettiin viime viikolla, ja kohdasta on nyt otettu valumuotti pois,  saimme näin kaivattuja lisäsenttejä keittiötasoon. Pistorasiat meille tulee reilusti näkyviin tason yläpuolelle seinään, kuten kuvastakin näkyy. Tuumattiin, että mitä sitä kauniita vanhanmallisia rasioita peittelemään. Tasosta nousevat tai siinä kiinni olevat pistorasiat ovat ehkä tämän keittiön tyyliin vähän modernit, enkä oikein muutenkaan ole koskaan ollut tasosta nousevien juttujen ystävä. Yksinkertaista sen olla pitää.
Portaiden takainen seinäkin on saanut jo levyn ylleen, tästä tilasta siis juuri puhuin eilisessä tapettipostauksessani. Vielä on hieman auki, tehdäänkö portaille näkyvä kaide vai levytämmekö myös tuon etummaisen seinän ylös asti. Nyt kohdassa on runkotolpat jälkimmäistä vaihtoehtoa puoltaen, mutta asia ei ole vielä ihan loppuun käsitelty. Tuo vanha mäntykaide ei kuitenkaan missään nimessä jää paikoilleen, siitä ei tarvitse edes keskustella. 😉
Yläkerrassakin seinät alkavat olla jo hyvällä tolalla. Kuvassa näkyy suurin syy, miksi eristimme katon uretaanilla; jo nyt oviaukkojen kulma meinaa ottaa kattoon kiinni, ja villaa käytettäessä eristepaksuus olisi ollut vielä suunnilleen 20 cm paksumpi. Ovet eivät siis olisi millään mahtuneet paikalleen tässä tapauksessa. Muutenkin tiloista olisi tullut melkoisen matalat, eikä keskikorkeus olisi riittänyt sallittuun rajaan. Eli no can do.
Kuvien oton jälkeen tämä meidän makkari sai vielä levykatonkin ylleen, tästä homma jatkuu muiden kattojen kimpussa heti alkuviikosta. Kaikkiin huoneisiin on siis tulossa levykatto, tämän kanssa korkeat kattolistat ja rosetit toimivat paremmin yhteen. Aluksi pohdittiin, josko muutamissa tiloissa katto olisi paneloitu, mutta päätimme sitten noudattaa yhtenäistä linjaa kaikkialla, pääsevätpä listat sitten joka tilassa kunnolla oikeuksiinsa. Yläkerrassa aulassa oleva kattolyhty olisi ollut aika omituinen paneloituna, ja siitä syystä myös makuuhuoneisiin tuli levykatto, ei haluttu poiketa linjasta näidenkään tilojen kohdalla. Kuisti sen sijaan paneloidaan kokonaisuudessaan helmiponttipaneelilla, sinne levyt eivät mielestäni oikein istu. 
Että sellaista tällä viikolla. Toivottavasti ensi viikolla katotkin ovat jo hyvällä mallilla ja pääsemme suunnittelemaan lattia- ja tasoitushommia! Nimimerkillä lankkulähetystä odotellessa…

Kommentit (2)

 1. Anna H.

  Kyllä ne polyuretaanilevyt on ihan paikallaan kun oikein käytetään. Meillä Pirjolassakin käynnissä eristyshommat ja osa talosta tulee olemaan ekovillaista ja osa SPUlla. Plussat ja miinukset puntaroitiin ja tähän ratkaisuun päädyttiin. Kiitos kivoista remppa postauksista. Täällä ollaan enemmän kuin hengessä mukana. Viitaten aiempaan postaukseesi niin tänään Pirjolan ovelle tupsahti Duravit Vero allas kromi jaloilla <3 Lontoon maasta lähti edullisesti. tsemppiä.

  • maija

   Joo näinhän se on, eipä niissä mitään pahaa oikein käytettynä ole. Ja kyllähän uretaanissa on etunsa, vaikkapa juuri matalien tilojen eristyksissä niiden käyttö on ihan perusteltua hyvän eristyskykynsä takia – ja usein ovat myös ainoa mahdollisuus, kuten meillä.

   Teillä on myös tosi kiinnostava remppa meneillään, ihana seurata myös teidän remppajuttuja. Ja oijoi, Vero on kyllä nappivalinta, ja vielä jalat ja kaikki. Vähän jäi kyllä kaivertamaan kun meille ei nyt tätä allasta tullut… 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *