REMONTTIKUULUMISET VKO 7

Tämän viikon remonttikuulumiset ovat laihat ja lyhyemmänpuoleiset. Influessa löysi tiensä meille ja kaatoi remppamieheni petiin miltei koko viikoksi. Sisällä hommat ovat siis kutakuinkin samassa vaiheessa kuin viikko sitten, harmittavasti jäivät vielä tuolloin sellaiseen vaiheeseen, etten minäkään pystynyt niitä viikon aikana jatkamaan. Aikatauluun tuli nyt vähän takapakkia, mutta minkäs tälle voi. Täytyy vain toivoa, ettei flunssa pitkity ja hommia päästään jatkamaan taas ensi viikolla.
Yksi uusi juttu ennätettiin kuitenkin alkuviikosta saada paikalleen, kuistin ikkunat nimittäin. Niiden asennusta oli lykätty kipsilevyjen takia, levyt oli huomattavasti helpompi kantaa sisään, kun ympärillä ei ollut ikkunoita joita varoa. Mutta nytpä levyt on sisätiloissa ja kuistilla ikkunat paikallaan, ja talolla näyttää nyt tältä:
Kuistille halusin ehdottomasti pieniruutuiset ikkunat, niinpä piirsin malliksi tällaisen. Malli jatkaa talon isojen T-ikkunoiden henkeä, jatkoin vain niissä ollutta yläosan ruudukkoa hieman pienempänä myös ikkunoiden alareunaan. Minusta ikkunoista tuli oikein onnistuneet, pienet ruudut tuovat sisääntuloon kodikasta, vanhanaikaista tunnelmaa. Kuten muutkin ikkunamme, myös nämä tilasimme Sydänpuulta. Malli ja yksityiskohdat olivat täysin vapaasti valittavissa ja lopputulos tuttuun tapaan täyttä laatua.
Ikkunoiden koko määräytyi pitkälti niitä ympäröivien elementtien mukaan. Meistä oli tärkeää, että ikkunoiden alalista osuu samaan kohtaan taloa kiertävän katkolistan kanssa. Korkeutta puolestaan on sen verran, mitä sisätila antoi myöden. Näistä syistä ikkunoiden koossa ei juuri ollut pelivaraa, vaikka toki näiden rajoituksen puuttuessa hieman korkeammatkin ikkunat olisivat voineet kuistille sopia.
Sisäpuolella ikkunat jatkavat messinkiheloineen samaa tyyliä kuin muuallakin talossa. Jälleen kerran ihastelin näitä yksityiskohtia, ne tuovat kyllä äärettömän paljon ikkunoiden ilmeeseen. Ikkunat tulevat olemaan kuistilla pääosassa, muuten sen ilme tulee olemaan hyvin yksinkertainen; kuistin seinät ja katto paneloidaan helmiponttipaneelilla ja lattiaksi jäänee maalattu betoni. Simppeleitä ja käytännöllisiä valintoja, jotka noudattelevat vanhan talon henkeä.
Kuistista olisi tullut mitä ihanin aamukahvipaikka, mikäli tontilla olisi vain ollut tilaa laajentaa sitä. Tämän kokoisena pikkuruinen kuisti on enemmänkin vain läpikulkutila, jossa tullaan säilyttämään kengät ja sen sellaiset. Jossain välissä mietimme koko kuistin purkamistakin, sillä se ei kuulu talon alkuperäisiin rakenteisiin. Kuisti tuo kuitenkin tarpeellista lisätilaa eteiseen ja toimii hyvänä puskurina ulko- ja sisätilojen välillä, niinpä se sai jäädä paikoilleen. Ihan hyvä näin.
Listoitukset tulevat muuttamaan kuistin ilmettä vielä radikaalisti, nyt vielä ikkunat ovat hieman yksinäisen näköiset paikallaan. Saas nähdä koska pääsemme tekemään ikkunasmyygejä ja kulmalistoja, veikkaan, että sisätyöt ajavat ainakin nyt toistaiseksi näiden hommien ohi. Kunnollista kuvaa julkisivuista laitan toki tulemaan heti, kun viimeistelytyöt ovat valmistuneet. Voi tosin olla, että silloin eletään jo kevättä…
Sellaista lyhykäisyydessään tällä viikolla. Peukut pystyyn, että ensi viikko on parempi ja hommia päästään taas jatkamaan täydellä teholla. Inhottavia tällaiset sairastelut tässä vaiheessa remonttia, mutta minkäs näille voi. Täytyy vain toivoa, että talven influenssakausi olisi nyt meidän osalta tällä kuitattu…
Palataan remonttikuulumisiin taas tuonnempana, energiaa ja intoa uuteen viikkoon!
Kommentit (8)
 1. Ihanat ikkunat ja nuo helat ovat kauniit!
  Meillä mökkiremontti edistyy pikkuhiljaa, mutta ulkokuistin remontti ja uuden katon teko on suosista jätetty tulevaan kesään:)

  1. Kiitos, ikkunoista tuli kyllä minustakin tosi hyvät! Tsemppiä sinnekin remppaan, hiljaa hyvä tulee! 🙂

 2. S.H - HOUSEkoti
  21.2.2016, 18:27

  Ai että miten upea talo. Todella kauniisti istuu ikkunat kokonaisuuteen. Tsemiä remppaan !

  1. Kiitos! Laitan tulemaan kunnon kuvaa julkisivuista, kun saadaan kaikki listat valmiiksi ja rojut pois edestä… Ihmeesti sitä kertyykin koko ajan kaikenlaista epämääräistä remonttiroskaa pihalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *