Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 52 JA 53

Palataanpa taas pienen joulutauon jälkeen remonttitunnelmiin. Joulunpyhät pidimme taukoa remontoinnista, mutta loppuvuoden tienoilla talolla ennätti kuitenkin tapahtua yhtä sun toista. Tässäpä taas tuttuun tapaan pieni kertaus viime aikojen kuulumisista, joka pitää tällä kertaa sisällään vuoden kahden viimeisen viikon tapahtumat.
Alakerran seinät on nyt kokonaisuudessaan koolattu 50 mm lisäeristystä varten. Seinien lisäeristys tehdään puhallusvillalla, kunhan sähkövedot on ensin tehty. Sähköhommat ovatkin jo seuraavien viikkojen tehtävälistalla, tarkoitus olisi saada vedot tehtyä ja villat puhallettua vielä tammikuun aikana.
Myös osa alakerran katoista on jo paperoitu ja koolattu, tätäkin hommaa on tarkoitus jatkaa pikapuoliin. Kuivien tilojen sisäkatot tulevat meillä olemaan sileitä levykattoja, näin leveät kattolistat ja rosetit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Kuisti paneloidaan kokonaisuudessaan sitten joskus, kuten myös kylpyhuoneiden katotkin.
Keittiön ja ruokasalin päätyseinään lisäeristys on jo puhallettu, ja tämän päälle seinään on asennettu tuplakipsilevyt. Tämä päätyhän piti tehdä paloseinäksi naapuritalon läheisyydestä johtuen, siispä kipsit asennetaan ensin tähän seinään kokonaisuudessaan, ja muut seinät sekä katon eristeet tulevat tätä seinää päin.
Yläkerran puolella loput seinät on eristetty ekovillalla ja katon eristyskin on jo hyvällä mallilla, siitä puuttuu enää sisimmäinen 50 mm levykerros. Talo on kuitenkin jo nyt lämmönpitävä, ja kellarin lattialämmitys levittää jo pikkuisen lämpöä koko taloon. Tämä oli odotettu etappi; hommia on huomattavasti mukavampi tehdä, kun paksuja talvivarusteita ei enää sisällä tarvitse.
 
Tässä päädyn paloseinää yläkerran osalta. Ikkuna-aukko on vielä leikkaamatta suuremmaksi, ja sen sisäpuolelle pitäisi tilata myös palolasi-ikkuna. Nyt paikassa on vain ulkopoka, joka toki suojaa säältä, mutta ei vielä eristä itsessään mitään, palosuojasta puhumattakaan. Myös yläkertaan on tulossa 50 mm lisäeristys, joka näillä näkymin
myöskin puhalletaan. Vielä tarvitsisi tehdä koolaukset tätä varten, ja
tietysti sähkövedot myöskin.
Ensi viikko alkaa näiden osb-levyjen asennuksella. Niistä tulee yläkerran kylmävinttien lattia, jonka jälkeen ilmastointiputket ja muut jaloissa pyörivät tavarat saa säilöön tiloihin. Ensi viikolla jatketaan myös yläkerran katon eristystä ja saadaan toivottavasti sähköhommiakin jo vähän eteenpäin. 
Hitaasti, mutta varmasti alkavat sisätilat jo hahmottua, nyt alkaakin tuntua jo vähän siltä, että kyllä tästä vielä asuttava koti tulee. Paljon on toki vielä hommaa ennen sitä, mutta eipä tässä onneksi mikään tulipalokiirekään ole. Kevään mittaan ennättää varmasti tapahtua jo yhtä sun toista…

Kommentit (14)

 1. Hanne

  Hyvältä näyttää! Meillä remontti tuvassa jatkuu loppiaisen jälkeen. Olisi tarkoitus lyödä lautalattia paikoilleen mökin keittiöön.
  Mukavaa alkanutta vuotta!

  • maija

   Samoin sinne, ja tsemppiä remonttiin! Lattia tekee jo niin paljon, heti on tuplasti valmiimman näköistä, kun se on paikallaan. Meidänkin pitäisi jo kohta laittaa lattialankut tilaukseen, vaikkakin niiden asennukseen ei kyllä vielä ihan heti päästä…

 2. Anne-Maria

  Aivan hurjan iso remontti teillä on, mutta tulos on varmasti kaiken vaivan arvoinen. Ihana seurata sen edistymistä 🙂

  • maija

   Joo, kyllä tässä haukattiin aikamoinen pala. 🙂 Mutta nyt aletaan olla jo hyvällä mallilla ja veikkaanpa, että homma edistyy jo tosi mukavasti tässä kevättalven aikana. Viimeistelytyöt on sitten asia erikseen, ne ottavat sen minkä ottavat… Kiva, kun seurailet remontissa mukana!

 3. Riikka

  Uskomatonta. Nää kuvat vois olla ihan meidän työmaalta vuosi sitten 🙂 samat työvaiheet, materiaalit ja kaikki! Nyt onnellisesti 8kk takana mansardikattoisessa unelmatalossa. Tsemppiä projektiin!

  • maija

   Kiitos tsempeistä! Ja onpa hauska sattuma. Voit sitten varmaankin vahvistaa sen, että tämä toisinaan loputtomalta tuntuva homma on kaiken sen vaivan arvoista. 🙂 Loppujen lopuksi remonttiaika on vain lyhyt hetki elämästä, mutta sen lopputuloksesta saa nauttia halutessaan nauttia vaikka koko loppuelämän…

 4. Irmastiina Ruusukummusta

  Kovasti olette ahrtaneet….ja kaunista varmasti tulee..:)

  • maija

   No juu, tällä hetkellä näkymät eivät ole kovin kauniit, mutta kyllä ne vielä muuttuvat! 🙂

 5. MS Ordinary

  Ihailtavaa urakointia! Näitä remppapostauksia on kiva seurata. Ei mene kauaakaan, niin pääsette sisustamaan 🙂

  • maija

   Näin toivotaan, minä alan kohta jo hyppiä seinille muuten 🙂 JA kiva kuulla, sunnuntaina seuraa taas päivitystä uusista urakoinneista.

 6. Anonyymi

  Hieno ja iso urakka teillä ! Kiva kun jaksat jakaa remppakuulumiset ja sen lisäksi vielä kaikkea kaunista ja inspiroivaa. Blogisi on lempiblogilistani joukossa. Kiitos sinulle ja iloa uuteen alkaneeseen vuoteen. Johanna

  • maija

   Kiitos mukavasta viestistä, ihana kuulla, että seurailet innokkaana mukana! Onnellisia hetkiä uuteen vuoteen toivottelen myös minä täältä 🙂

 7. Sirpa Mikkonen

  Meillä oli sama tilanne joku aika sitten 🙂 Ja nyt pikku hiljaa kannellaan tavaroita jo uudelle puolelle! Tsemppiä loppurutistukseen!

 8. Sirpa Mikkonen

  Meillä oli sama tilanne joku aika sitten 🙂 Ja nyt pikku hiljaa kannellaan tavaroita jo uudelle puolelle! Tsemppiä loppurutistukseen!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *