REMONTTIKUULUMISET VKO 51

Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja hyvää neljättä adventtia! Sunnuntaiseen tapaan on taas aika päivittää viikottaiset remppakuulumiset. Raksalla ollaan menty viikon aikana taas mukava harppaus eteenpäin, hommia on tehty niin yläkerrassa kuin alakerrassakin. Kurkataanpa viikon aikaansaannoksiin vähän tarkemmin:
Aloitetaanpa alakerrasta. Siellä päätyseinä on koolattu 50 mm lisäeristystä varten, ja se odotteleekin seuraavaksi puhallusvillaa. Naapuritalo sijaitsee vain muutaman metrin päässä tästä seinästä, näin ollen palosuojamääräysten mukaan tämä seinä tulee olla palosuojattu. Tämä toteutetaan asentamalla seinään tuplakipsit, joita päin muut seinät tehdään. Olemme tilanneet seinään ensi viikoksi puhalluksen, sen jälkeen siihen asennetaan kipsilevyt. Muiden seinien lisäeristys ja lattioiden villa täytyy puhaltaa toisella kertaa tämän seinän valmistuttua.
Tässä näkymää keittiön ovelta, hirsinen puoli on ruokasalia ja villoitettu keittiötä. Keittiöön on tulossa tuohon kohdalle korkeat kaapistot kylmälaitteineen ja aamiaiskaappeineen. Paloseinään ei saa upottaa sähkövetoja, joten keittiökaapiston osalta ne asennetaan pintavetoina, ne jäävät kuitenkin piiloon kaappien sisään. Ruokasalin osalta laitamme pistorasiat todennäköisesti päätyseinän sivuille. Lattiapistorasia olisi tietysti yksi vaihtoehto, mikäli sähköä tarvitsisi ehdottomasti keskelle seinää. Luulen, että meillä ei tällaista tarvetta kuitenkaan ole…
Tällä viikolla koolattiin myös koko alakerran lattia. Tuohon päälle tuleekin jo lattialankku, mutta tämä tapahtuu vasta, kun seinät, sisäkatot ja kylpyhuoneet alkavat olla valmiina. Eli matkaa on vielä tovi jos toinenkin.
Eriste- ja koolaustyöt jatkuivat myöskin yläkerran osalta. Tämä kuva on samasta paloseinästä, se on nyt ylhäälläkin eristetty ja koolattu. Yläkerran ikkunaan täytyy tilata sisäpokaksi erillinen palolasi, ulkopoka sai määräysten mukaan olla normaalia lasia ja samanlainen talon muiden ikkunoiden kanssa. Alakerrassa ei tällä seinällä ikkunoita ihan tarkoituksella olekaan, eli kallista palolasia täytyy onneksi hankkia vain tähän yläkerran ikkunaan.
Myös yläkerran lattia on nyt kokonaisuudessaan koolattu. Pitäisi hommata tuonne lisää vanerilevyjä, tuolla liikkuessa saa olla nyt aika tarkkana…
Katon eristys on edelleen vähän vaiheessa, mutta edistyi kuitenkin tänään ihan mukavasti vielä näiden kuvien oton jälkeen. Hommaa on hiukan hidastanut ilmastointimies, jolla on jostain syystä kestänyt vähän turhankin kauan ilmastointiputkien kanssa… Nyt putket on kuitenkin kokonaisuudessaan asennettu ja eristetty, ja me pääsemme eristämään katon loppuun.
Ensi viikolla hommat jatkuvat taas, loppuviikosta joulu tekee kuitenkin ihan mukavan breikin remppailuun. Saattaa olla, että ensi sunnuntain remonttikuulumiset jäävät joulun takia välistä, mutta tuskinpa kukaan teistäkään jouluna koneen ääressä kökkii. Palataan kuitenkin taas mahdollisuuksien mukaan remonttijuttujen pariin, mukavaa alkavaa jouluviikkoa teille!
Kommentit (7)
  1. Tuleeko teille patterit maalämmön kanssa tuonne alakertaan, eli ei lattialämpöä?

    1. Joo, kuiviin tiloihin tulee patterit. Meille tulee lattiaksi lankkua, ja mies ei halunnut lattialämmitystä tämän pariksi, riskinä kun on puulattian liiallinen eläminen ja vääntyminen. Nyt koitetaan etsiä jostakin vanhanmallisia edullisia pattereita, mutta tämä on osoittautunut aika haastavaksi…

  2. Irmastiina Ruusukummusta
    21.12.2015, 09:34

    Lankkulattiat ovat ihanat!

    1. Niin ovat! Ja niistä tulee kivaa vanhan ajan tunnelmaa, vaikka uutta lankkua ovatkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *