Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 50

Nyt olisi tuttuun tapaan luvassa taas viikon remonttikuulumisia. Viikot vähenee tältä vuodelta, eipä montaa remppapostausta enää tälle vuodelle mahdukaan. Odotan vuodenvaihdetta nyt erityisen kovasti, sillä jokainen kuukausi on askel valmiimpaan taloon, kukaties keväällä uskaltaa alkaa haaveilemaan jo muutostakin… No, tässä on vielä monta muuttujaa edessä, eikä tarkkaa valmistumisaikataulua olla siksi edes tehtykään. Hiljaa hyvä tulee, vai miten ne kärsivälliset sanovatkaan.
Tällä viikolla ei tapahtunut mitään erikoisen päräyttävää, vaan yläkerran kimpussa puuhailtiin edelleen. Itse en oikein edes kerennyt raksalle koko viikkona, niinpä tänään olikin kiva mennä katsomaan mihin urakka oli viikon aikana edennyt. Työn alla ovat olleet kattorakenteiden vahvistus ja koolaus sekä eristyshommat, jälkimmäistä jatketaan myös ensi viikolla.
Katto eristetään meillä uretaanilla, ja ensimmäiset levyt on jo paikallaan. Uretaani on tietysti vanhassa talossa vähän kompromissi, mutta ekovillan käyttö katossa olisi ollut mahdottomuus: tilasta tulee jo nyt aika matala, ja villalla eristettynä eristepaksuus olisi noussut niin reippaasti, että huonekorkeus olisi jäänyt alle määräysten. Nyt selvitään huomattavasti ohuemmalla rakenteella, eikä erillistä tuulensuojaa tarvita. Tämä tarkoittaa rutkasti lisäsenttejä huonekorkeuteen.
Yläkertaan on vedetty jo muutamia ilmastointiputkiakin. Ne täytyy olla paikassaan, ennen kuin kattoa päästään eristämään loppuun saakka. Aika hyvällä mallilla putkivedot onneksi jo ovatkin.
Tänne kylmävintin puolelle on tulossa aika paljonkin talotekniikkaa, ilmastointikonetta, putkia ja sellaista. Toivottavasti tilaa jää tarpeeksi vielä säilytykseenkin… 
Alkuviikosta laittelin paikalleen sivuseinien villoja. Seinän yläosan saa tehtyä valmiiksi vasta, kun katto on eristetty. Näin villa saadaan loppumaan oikeaan kohtaan päin katon eristettä. Hetken saa vielä huhkia tuon homman kanssa, sitten saadaankin jo talo lämmönpitäväksi. Olisikohan tässä sopiva etappi tämän vuoden lopuksi.
Ensi viikolla suunnitellaan jo vähän sähkövetojakin. Olen luonnostellut kytkimien, pistorasioiden ja valaisimien paikat sähkärille valmiiksi, toivottavasti saamme valmiit pistekuvat jo piakkoin. Päästään sitten näissäkin hommissa eteenpäin. Olen niin innoissani näistä sähköjutuista(kin), kytkimistä ja pistorasioista tulee aika ihanat, jos näin nyt voi ylipäänsä sähkökalusteista sanoa. Ja toki valaistustakin on ollut jo aika kutkuttava miettiä…
Palataan näihin tunnelmiin taas ensi viikolla, lokoisaa sunnuntaita!

Our upstairs is progressing, at the moment we are insulating the space. Hopefully we get the job done and house will be warm soon.

Kommentit (6)

 1. Anonyymi

  Näitä on mukava lukea. Onhan siellä paljon tapahtunut. Luulen että helmi-maaliskuussa ollaan jo tosi pitkällä. Onnea kohta lämpimästä talosta. Onko talo muuten lähiössä vai saako se kaunistaa maisemaa jotenkin muuten?

  • maija

   Kiitos, tällaiset pienetkin etapit ilostuttavat kummasti remontoijaa. 🙂 Ja joo ihan totta, kunhan näistä rakennejutuista päästään, alkaa valmista pintaa tulemaan nopeasti. Viimeistely on sitten taas ihan omanlaista nakertelua ja siihen on varmaan syytä varata rutkasti aikaa.

   Talo sijaitsee vanhalla, tiiviisti rakennetulla asuinalueella ihan keskustan kupeessa. Ympäristössä on pääosin 1900-luvun alussa rakennettuja taloja, tosin osassa niistä on remontoitu aikojen saatossa nämä piirteet piiloon. Mutta puutaloalueen idylliä on silti hyvin aistittavissa. 🙂

 2. Irmastiina Ruusukummusta

  Taas olette päässeet harppauksen eteenpäin. .:)

  • maija

   Askel se on pienikin askel. 🙂

 3. Anonyymi

  Paljon paljon tsemppiä projektiinne! Olen niin monesti ollut kirjoittamassa tätä, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi. Nimittäin meidän vanhan 20 luvulla talon remppa valmistui kesällä ja nyt vietämme ensimmäistä joulua täällä, joka viime jouluna näytti vielä aika lohduttomalle. Purimme talon paljaalle hirsirungolle. Ja niin kuin teilläkin, muutamia hirsiä jouduimme vaihtamaan. Aivan samat työvaiheet kävimme läpi ja niinpä kun luen sinun blogiasi voin niiden kuvien kautta muistaa omaa raksa-vaihettamme. Ihailen, että kaiken sen vaativan rakentamisen ohella jaksat dokumentoida eri vaiheita. Ihanaa joulua!

 4. maija

  Kiitos tsempeistä ja kiva kun nyt kommentoit! Ja mukavaa, kun löytyi ns. kohtalontoveri, nämä ovat sitten hyvin tuttuja juttuja sielläkin. Tällaisen kohteen remontointi on kyllä vaativaa, mutta uskon, että lopputulos palkitsee kaiken vaivan. Vanhoissa taloissa on vaan se oma charminsa ja kun sen kaivaa esille, on lopputulos jotain ainutlaatuista. Varsinkin, kun on vielä itse nähnyt ja aikaansaanut muutoksen lohduttomasta mörskästä tunnelmalliseksi kodiksi.

  Ensimmäinen joulu uudessa kodissa on ikimuistoinen kokemus, nauttikaahan kaikin rinnoin siitä. Toivottavasti mekin pääsemme vuoden päästä jo omaan valmiiseen kotiin. Ihanaa tunnelmallista joulua sinne hirsien suojiin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *