Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 5

Viikko on taas lopussa, ja aika tehdä pieni kierros meidän työmaalla. Siellä näkymät ovatkin muuttuneet hieman sitten viime viikon, aloittelimme nimittäin loppuviikosta seinien levytystä. Nyt alakerta on suunnilleen puoliksi levytetty, ja talolla näyttää tältä:
Ruokasali ja olkkari ovat saaneet levyä pintaan, ja näyttävät jo huomattavasti huonemaisemmilta.  Tästä hommat jatkuvat alakerran ympäri, ensin levytetään ulkoseinät ja sitten jatketaan väliseinien parissa, jahka meikäläinen saa ne ensin villoitettua.
Alkuviikosta vedettiin loput patteri- ja vesiputket, aikamoisen ahdasta on nyt tässä kolkassa lattiaa. Muutama sähköveto pitäisi viedä vielä lattiassa, sitten on vedot tehty ja lattian voi puhaltaa täyteen villaa. Ennen lattian asennusta vuorossa on kuitenkin loppujen seinien lisäksi katotkin, joten ihan hetkeen ei sen kimppuun vielä päästä. Tuloillaan kuitenkin on kovasti jo sekin…
Vaikka levyjä on ihan mukavasti jo seinässä, on sitä hommaa vielä
jäljelläkin… Pelkästään alakerta nielee 72 kipsilevyä, kuten kuvasta
näkeekin, siinä sitä on vielä kiinnitettävää. Olen naureskellut noille muistilistoille, niitä löytyy runkotolpista yksi jos toinenkin ja varsin sekalaisista asioista. Sinnepä ne jäävät seinien taakse talteen jälkipolvien ihmeteltäviksi.
Seinien ja kattojen parissa vierähtää ainakin ensi viikko, mahdollisesti pidempäänkin, sillä muitakin hommia täytyy tehdä tässä levytyksen ohella. Nyt on kuitenkin jo aika huippua nähdä, miten tilat alkavat muodostumaan. Kohtapuoliin pitää kait alkaa valmistautumaan henkisesti myös valtavaan kittaus- hionta- ja maalausurakkaan, joka häämöttää sekin jo horisontissa… 
Ensi viikolla minulla jää kuitenkin remppailut vähän lyhyemmäksi, sillä pyrähdän loppuviikosta pienelle reissulle. Tulossa on varsin jännä matka, tästä lisää juttua tuonnempana. Kivaa alkavaa viikkoa teille!

Kommentit (2)

 1. Villis

  Kokonaisuus alakerrassa alkaa mukavasti hahmottumaan huoneiden näköiseksi. Onhan siinä levy poikineen, huh miten paljon talo nielee kaikkea materiaalia. Nuo muistiinpanot ovat mukavia muistoja, jos kävisi niin, että joku joskus purkaa syystä tai toisesta. Meiltä löytyi yli 100 vuotiaan talon kuistin välikatosta kirvesmiesten terveisiä ja yksi ikivanha sanomalehti keittiön seinästä, sekä kaikista ihanin mummun kirje talon silloiselle emännälle. Kirjeessä hän kertoo lähteneensä naapurikuntaan kylään, kun sai kyydin ja palaa muutaman päivän päästä. Niin, sinne naapurikuntaan on matkaa noin 20km, joten kaukana se oli kävellen, mutta hän oli saanut hevoskyydin.
  Mukavaa, että pääset reissuun, se tekee hyvää kaiken arkikiireen ja rakentamisen keskellä.

  • maija

   Pikkuhiljaa ne huoneet alkavat muodostua, mutta kylläpä vaan ovat nieleneet materiaalia – ja tulevat vielä nielemäänkin miltei samalla mitalla…

   Tuollaiset löydöt ovat todellisia aarteita, ja voi miten ihana kirjekin oli tallella. Meiltä on löytynyt lähinnä vanhoja sanoma- ja aikakauslehtiä, muutama korttikin oli kyllä tallella. Ja isännän suojeluskunnan jäsenkortti vuodelta 1919 – tuntuu hassulta ajatella, kuinka erilaista maailmanaikaa tuolloin elettiinkään. Mutta niin vain ne ajat vierivät ja talo tönöttää edelleen pystyssä, aivan niin kuin siellä teilläkin. 🙂

   Tuleva reissu on aika työntäyteinen, mutta toivottavasti aikataulusta löytyy edes pieni kolo puikahtaa hiukan omille teille. Loppuviikosta luvassa reissukuulumisia. Mukavaa viikkoa sinne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *