Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 49

Hyvää itsenäisyyspäivää sinne olohuoneisiin ja ruutujen äärelle! Meillä tämä päivä kului juhlintojen sijaan arkisesti remonttityömaalla; sunnuntaisin on usein sopivaa luppoaikaa, eikä sitä malttanut jättää käyttämättä hyödyksi tälläkään viikolla. Joten tuttuun tapaan tänäänkin on vuorossa pieni katsaus viikon puuhailuihin:
Ja nehän jatkuivat yläkerrassa. Rakenteet vaativat siellä vielä töitä, ja minä olen hiljalleen aloitellut myös tilojen eristämistä. Huonetilat alkavat jo hahmottua, makuuhuoneiden seinät ja yläkerran kylppärin paikka on jo näkyvissä. Jokaisessa kerroksessa näyttää olevan se oma tiukka paikkansa ja täällä se on ehdottomasti kylppäri; se haukkaa osan viereisestä makuuhuoneesta, ja kumpaankaan ei tule jäämään yhtään ylimääräistä senttiä. Mitoituksen kanssa saa siis olla tarkkana.
Yläkerran lattian runko valmistui jo viime viikolla, ja alkuviikosta lattian teko jatkui koolausten merkeissä. Kuvasta näkyy, kuinka vanhat hirret saivat jäädä tuonne uusien rakenteiden lomaan, uusi ja vanha ovat sulassa sovussa keskenään.
Yläkerran tuleva aula näyttää tällä hetkellä tältä. Kolmionmallinen kattolyhty jätetään näkyviin, ja katto tulee laskemaan voimakkaasti parvekkeen ovea kohden. Tuo tila jää siis aika matalaksi, mutta eiköhän siihen jotakin käyttöä silti keksi. Aula loppuu oikealle tuohon seinänpätkän kohdalle ja jatkuu vielä saman verran oven toisellekin puolen, joten leveyssuunnassa tilaa on kuitenkin ihan mukavasti.
Makuuhuoneiden seinät alkavat hahmottua, kuvan oton jälkeen ennätin vielä tovin villoittaakin niitä. Tästä hommat jatkuvat villoituksen ja katon koolausten merkeissä, josko kohta pääsisimme jo katon eristyksenkin kimppuun. Ensi viikolla tiedossa on myös hieman ovi- ja ilmanvaihtohommia, ja mitäs vielä… Kaikenlaista hommaa sitä pukkaa vuoden viimeisille viikoille.
Nyt taidan jatkaa iltaa Linnan juhlien merkeissä, palataan remonttijuttujen kanssa taas ensi viikolla. Mukavaa illanjatkoa!

Renovation goes on and on…

Kommentit (2)

  1. lanttuleikkuri

    Itse kun en ole mitään vst ikinä tehnyt, korkeintaan yhden huoneen tapetoinut, teillä on taatusti aikataulutus tehtynä.
    Jos kaikki menee aikataulun puitteessa, pääsettekö muuttamaan ennen kesää ?

    • maija

      No itse asiassa meillä on hyvin löyhä aikataulu varsinaisen muuton suhteen… Miehen työ- ja opiskelukuviot sekoittivat nimittäin vähän alkuperäistä pakkaa. Mutta totisesti toivon, että pääsisimme muuttamaan ennen kesää, vaikka sitten osa talosta olisikin vielä vähän vaiheessa. Näillä näkymin yläkerta viimeistellään viimeisenä, alakerrassa ja kellarissakin on jo kaikki tarvittava, joten hetken voi asustella vain näissäkin tiloissa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *