Pihkala
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 46

Eilisaamun uutisten myötä kepeistä asioista kirjoittaminen tuntui vähän hassulta, niinpä jätin viikonlopun kuulumiset kerrottavaksi toisella kertaa. Maailman ikävistä tapahtumista huolimatta työmaalla hommat ovat kuitenkin edenneet normaaliin tahtiin – ja näin pitääkin, sillä elämä jatkuu.
Tällä viikolla työt keskittyivät lähinnä ulos ja kaivuupuoleen, ja piha joutuikin aikamoisen myllerryksen keskelle. Tässä muutamia tilannekuvia lähinnä loppuviikon varrelta, tällä kertaa varsin mutaisten raksaterveisten muodossa:
Kaivoimme pihalle uudet vesi- ja viemäriputket, sekä salaojitusta talon
vierustalle. Vajoamisvaaran takia kaikkia talon seinustoja ei
salaojitettu ulkopuolelta, olisi ollut kuulemma liian riskaabelia kaivaa maa auki
koko matkalta luonnonkivisokkelin vierestä. Nyt hulevedet ohjataan
maahan upotettujen styrox-levyjen avulla poispäin talosta ja kerätään
hulevesikaivoihin, josta ne ohjautuvat vanhaan, maan alle upotettuun
öljysäiliöön. Täältä saamme pumpattua kasteluvettä pihan tarpeisiin ja
hulevedet näin hyötykäyttöön.
Kaivuutöissä paljastui ihan mielenkiintoinen yllätyskin, vanha viemäriputki
oli joskus haljennut ja tämän myötä osa pihasta oli täynnä sitä
itseään. Haju oli ihan mielenkiintoinen, ilmankos saniaisetkin
rehottivat niin hehkeinä pihalla.
Tänään piha saatiin jo suurimmaksi osaksi tasattua, vain etupihalle jäi kuoppa odottamaan vesijohdon liitäntää. Takapihalla on tosin melkoinen keko maa-ainesta ja vanhoja kaivonrenkaita, kaivuuyritys lupaili viedä ne alkuviikosta mukanaan. Toivottavasti piha saadaan siistiksi pian, että pääsemme viimeistelemään julkisivuja. Alkuviikosta nimittäin aloitimme jo hiukan kulmalistojen tekoa, mutta se työ jäi heti alkuunsa kaivuutöiden jalkoihin. Ensi viikolla tämä homma jatkuu, ja tiedossa on vihdoin myös ikkuna-asennusta. Niin jännittävää!
Again it´s time to post my traditional sunday raport from our worksite. This week´s job was to dig new water and sewer pipes to the house. Our yard looked like a mess, but it´s already getting better, hopefully the job is completely done at the end of next week.

Kommentit (7)

 1. Muuttuvakotini Päivi S

  Tutun näköistä hommaa. Onneksi tuosta ajasta on aikaa lähemmäs 14 vuotta. Meille sattu niin, ko oltiin suurin osa kaivettu talon ympäri salaojitusta varten, niin tuli kaatamalla vettä varmaan pari päivää. Näky oli jotain toivotonta ja tuntu että itku tulee kun katto ympärille. Fiilis oli vähän niinkuin olis ollut Venetsiassa. Onneksi siitäki selvittiin, vaikka sillä hetkellä tuntu, että saa nähä vajoaako suurinpiirtein kohta koko talo. Hyvältä näyttää talo jo nyt teillä 🙂

  1. maija

   Voi ei, voin niin kuvitella tilanteen. 😀 Meillä onneksi sateet rajoittuivat pieneen satunnaiseen tihkuun, isompaa kuuroa ei sattunut kohdalle.

   Tällaiset hommat ovat minusta niitä remontoimisen/rakentamisen tylsimpiä, mutakuopassa kylmässä ja märässä on ankea tehdä hommia eikä ns. näkyvää tulostakaan tule. Mutta onneksi kaivuutöitä ei tarvitse tehdä kuin kerran! 🙂

  2. M&M FASHION BITES

   Like the second photo 🙂
   BLOG M&MFASHIONBITES : http://mmfashionbites.blogspot.gr/
   Maria V.

   1. maija

    Haha, my Hunters were the only pretty thing in there 🙂

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *