Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 44

Hyvää sunnuntaita! Taas on se päivä viikosta, jolloin on perinteisen remonttikatsauksen vuoro. Edellisen tapaan tämäkin viikko hujahti ulkotiloissa julkisivujen kimpussa, ja tuloksena oli seuraavaa:
Tienpuoleinen julkisivu saatiin kokonaan paneloitua kuistia myöden. Taas yksi pieni, mutta tärkeä askel kohti valmista lopputulosta. Kyllä se tästä pikkuhiljaa, vaikka alkuperäiset haaveet joulusaunasta onkin jo lähes kokonaan kuopattu.
Tuohon uuteen ikkunajakoon olen enemmän kuin tyytyväinen, symmetriset ikkunat muuttivat julkisivun ulkonäköä radikaalisti parempaan suuntaan. Tästä jutusta näette tuon sivun lähtötilanteen, muutos on aika suuri jo nyt keskeneräisenäkin…
Tästä siirryttiinkin sitten jo viimeiseen päätyyn. Sen viimeiset vanhat paneelit saatiin purettua, runko tarkistettua, tuulensuojalevyt asennettua ja niiden päälle tuleva koolauskin aloiteltua. Alkuviikosta jatketaan tästä, toivottavasti ensi sunnuntaina voin raportoida jo täysin valmiista päädystä.
Tuo pääty on ehkä kaikista ärsyttävin tehdä tilanpuutteen vuoksi. Naapurin raja on miltei ihan kiinni päädyssä, tilaa raja-aitaan ei ole ahtaammassa päässä ihan metriäkään. Väliin oli turha toivo mahduttaa metallisia rakennustelineitä, niinpä telineet piti väsätä puusta. Telineiden rakenteet vievätkin sitten jo miltei koko alueen, ja sekaan on vähän hankala mahtua jo itsekseenkin, puhumattakaan tarvikkeiden kanssa… No, kun tuo pääty on tehty ja maalattu, ei väliin tarvitse enää juurikaan koskaan tunkea. Ainakaan toivottavasti.
Kuistin kanssa on vielä pientä viimeisteltävää, räystäslautojen asennusta, maalausta ja sen sellaista. Nyt vielä kuisti näyttää vähän hassulta ja irralliselta, tilanne toivottavasti paranee, kun kuistiin asennetaan ikkuna- ja kulmalistat sekä tietysti itse ikkunat ja ovi. 
Kuistin ikkunat eivät ole vielä tilauksessa, sillä alun perin aikomuksenamme oli säästää tässä asiassa ja kunnostaa siinä entuudestaan olleet 80-luvun ikkunat. Aloimme kuitenkin jälkeenpäin miettiä, että onhan se nyt ihan hullua hankkia muualle taloon hienot ikkunat, mutta pihistää juuri näkyvimpien kuistin ikkunoiden kohdalla, nämä kun ovat  kuitenkin koko talon ja sisääntulon kruunu. Näin ollen päätimme tilata myös nämä Sydänpuusta. Tarkka malli pitäisi vielä lyödä lukkoon, mutta jotakin kodikkaan pieniruutuista on suunnitteilla…
Kuisti paneloitiin nyt kokonaan pystyyn, osittain pienen
kommunikaatiovirheenkin takia. Näitä sattuu välillä, kun on monta rautaa
tulessa. Toisinaan omassa pääkopassa haudutetut suunnitelmat unohtuu
kertoa toiselle, tai sitten puolihuolimattomasti auki jätetyt asiat johtavat
väärinkäsitykseen… Tuttua huttua varmaan yhden jos toisenkin rakentajan tai remontoijan keskuudessa.
Kuistin moderniin taittava ulkonäkö kuitenkin muuttuu, sillä loppujen lopuksi paneloinnista jää näkyviin vain ala- ja yläosat. Kulmalistat ja ikkunasmyygit peittävät ikkuna-aukkojen sivuilla olevat osiot kokonaan. Ja päätykolmio kyllä näyttää minusta ehdottomasti paremmalta pystyyn paneloituna, verrattuna nyt vaikka tähän tilanteeseen. Kovin kohtalokas ei tämä pieni väärinymmärrys siis minusta ollut, vaikka ehkä äkkiseltään ajateltuna luontevinta olisi ollut paneloida kuistin koko yläosa muun talon mukaan vaakasuuntaisesti… Mutta tällä mennään.
Uusi viikko aluillaan ja tästä jatketaan taas innolla eteenpäin, kohti valmistuvaa ulkokuorta. Saattapi olla, että talon ikkunatkin tulevat jo lähiaikoina, odottelemme niitä jo innolla. Ne tulevat muuttamaan talon ilmettä niin huimasti! Tästä kuten muistakin remonttiaiheista on luvassa juttua taas lähiaikoina. Kivaa uutta viikkoa teille!
My sunday tradition continues, here´s my renovation progress report from this week. The exterior is slowly getting ready, but there´s still a lot to do…

Kommentit (6)

 1. Anonyymi

  Tuo panelointi "moka" voidaan ajatella myös 2010-lukulaiseksi twistiksi vanhaan kokonaisuuteen; riippuen vielä kuistin tulevista ikkunoista (jännää!) voi kokonaisuus olla raikkaalla tavalla perinteitä kunnioittava. Kuten aina -kaunista! Kivaa viikkoa sinne!
  terkuin,tuulia

  • maija

   Kiitos! Joo, kyllä tuossa kuistissa on tällä panelointityylillä se tietty moderni twist, mutta en minäkään sanoisi että se olisi ollenkaan huono asia… Perinteinen ja moderni kulkevat muutenkin suunnittelussa käsi kädessä, niin miksei sitten myös tuossa. 🙂 Nyt panelointi tietysti korostuu, kun kuistissa ei ole vielä muuta katseltavaa, mutta uskon että ovi ja ikkunat listoineen muuttavat ilmettä vielä aika lailla…

   Kivaa viikon jatkoa sinulle!

 2. Anonyymi

  No jaa, minusta panelointi näyttää hyvältä joka tapauksessa, minkäänlaista vahinkoa ei ole aiheutunut. Kuisti tulee esille nätisti ja edukseen erottuu taustastaan. Hyvin tehty anyway! -Tira

  • maija

   Kiitos! Ja juu, minustakaan kyse ei ole varsinaisesti mistään mokasta, ajatukset vain menivät meillä tässä vähän ristiin. 🙂 Ylhäältä vaakasuuntainen paneeli olisi ehkä näyttänyt hyvältä sivusta päin katsottuna, mutta suoraan edestä päin vaakasuuntainen päätykolmio olisi taas ollut ehkä vähän hassu. Että molempi parempi…

 3. Irmastiina Ruusukummusta

  Kyllä on suuri muutos vanhaan asuun. Tykkään!

  • maija

   Kiva kuulla, kiitos! Kyllä tuo ulkonäkö alkaa muuttua nyt aika radikaalisti… Täytyy laittaa vielä kunnon ennen ja jälkeen -kuvat eetteriin, jahka siihen asti päästään.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *