Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 42

Mukavaa sunnuntaita! Tämän viikon perinteiset remonttikuulumiset tulevatkin poikkeuksellisesti jo hyvissä ajoin näin aamupäivästä. Tämä sunnuntai ei nimittäin kulu raksailun merkeissä, sillä lähdimme viikonlopuksi hakemaan loppuja pohjamaalattuja paneeleita, jotka ovat olleet säilössä vanhemmillani. Panelointihommia siis tiedossa, mutta ennen kuin intoilen näistä sen enempää, kerrataanpa ensin tämän viikon tapahtumat:
Tien puoleisen sivun koolaukset valmistuivat, eli seuraavaksi tuota saakin lähteä jo paneloimaan. Päädyn levytys on vielä hiukan kesken, mutta eiköhän pääty tule panelointikuntoon ensi viikon aikana. Sitten saakin jo alkaa naputtelemaan naulapyssyllä valmista pintaa lopuillekin julkisivuille!
Kuten toisellakin puolella, on parhaillaan työn alla olevassa päädyssäkin uudemman paneloinnin alle jätetty vanhempi, luultavasti alkuperäinen panelointi. Tuossa näkyy siis tässäkin talossa käytetty helmiponttipaneeli, ja samaa malliahan me laitamme nyt myös uuteen ulkoverhoukseen. Talo on näemmä joskus ollut tuollainen homeenvihertävä, ihan jännä sävy minusta.
Päällimmäisen ulkoverhouksen listojen alta paljastui puolestaan tuollainen reippaampi vihreä. Tämä menee jo astetta jännittävämmäksi; olisipa hauska nähdä valokuvia noilta ajoilta, kun talossa on tuollainen väri ollut.
Ulkopuolen lisäksi hommia on riittänyt edelleen kellarissakin. Tila saatiin vihdoin siihen malliin, että nyt sen voi hetkeksi unohtaa ja keskittyä pelkästään talon ulkopuoleen. Tekninen tila on valmis tilaa rajaava väliseinä poislukien, ja maalämpölaitteiden asennustyöt ovat parhaillaan menossa. Tila ei ole suuren suuri, mutta kaikki tarvittavat laitteet näyttäisivät kuitenkin onneksi mahtuvan sinne – ja vieläpä niin, että tilaa jää liikkumiseen ja laitteiden huoltoonkin. Maalämpöpumppu on erikoismatalaa remonttimallia, jotta se saatiin mahdutettua tuonne matalaan koloon, vanhassa talossa täytyy nähkääs ottaa kaikki mahdolliset kolot hyötykäyttöön. 😉
Tuohon katossa olevan aukon kohdalle on tulossa portaat yläkertaan – sitten jossain vaiheessa, kun niiden kimppuun ennättää. Vanhaa tiiliseinää on jo kolottu askelmien mukaiseksi. Voin sanoa, että pöllyävä vanha tiili oli melko kettumaista työstettävää, mutta tulipahan tehtyä sekin.
Yhden työpäivän tuloksena kellariin oli ilmestynyt alumiinipaperista tehty katto, ja kaikki seinät on nyt muurattu. Nyt tila on jo kauttaaltaan eristetty, ikkunaankin laitettiin uretaanipala, jottei lämpö karkaa sieltä pihalle. Ihan mukava kirpsakkoina päivinä, kun on joku paikka, jossa lämmitellä. Eikä tiloissa sijaitsevan vesimittarin jäätymisestäkään tarvitse enää huolehtia…
Tässä kellarin suihkujen kotelot, ne on jo muurattu kiinteästi paikkaansa. Meille on siis tulossa tuollaiset seinän sisään asennettavat suihkut, tässä postauksessa vähän jo vilautinkin näkyviä osia. Niiden asennusta joudutaan kyllä odottelemaan vielä kuukausitolkulla…

Jotta kellari saataisiin lämmönpitäväksi, piti sen katto tietysti eristää, muun talon eristys kun on vasta aloteltu. Lattiaan on tulossa puhallusvillaa, mutta koska se ei eristä ääntä kovin hyvin, piti kellarin kohta villoittaa levytavaralla. Sekin on nyt tehty ja alakerran seinienkin villoitus on jo ihan hyvällä mallilla. Pystykuvissa on näkymät ruokasalista olohuoneeseen ja päinvastoin, minä jo kovasti kuvittelen huonekaluja ja valmiita pintoja noihin kuviin. Lankkulattia, iso pöytä tuonne ruokasaliin ja joku komea kruunu sen päälle… Ai jai. Tuollaisia vanhoja tapetinpalojakin jaksan fiilistellä aina vaan. Olen kerännyt näytteitä talosta löytyneistä tapeteista talteen, pitäisi tehdä niistä leikekirja, jos vain jostain löytyisi sitä kuuluisaa aikaa ja innostusta.
Sellaista täällä tällä viikolla. Ensi viikon agenda on selvä: julkisivut niin pitkälle kuin mahdollista. Sen jälkeen saakin jo hiljalleen alkaa odotella uusien ikkunoiden toimitusta, niistä tulee niin hienot! Juttua tästä ja kaikesta muustakin seuraa tietysti vielä myöhemmin lisää.

Renovation progress in week 42.

Kommentit (6)

 1. Irmastiina Ruusukummusta

  Oi ihana tuota uunia!!!

  • maija

   Eikö, se on kyllä mieletön. Iskin siihen silmäni heti ensi näytöllä.

 2. Liina / Villa Ilona

  Joka kerta remonttikuulumisianne lukiessani taivastelen miten muka voi olla taas yksi viikko humpsahtanut ohi! Ihailtavan reippaasti remonttinne etenee ja olen aivan varma että lopputulos on pökerryttävän ihana! 🙂

  • maija

   No sanos muuta, joka kerta sitä itsekin taivastelee, miten taas voi olla sunnuntai… Ei aikaakaan, kun käsillä on jo jouluhulinat! Ihan hullua.

   Kyllähän tässä pienoinen kiire pukkaa päälle, valmista täytyisi saada nopeasti. Tai ainakin talo ulkopuolelta kuntoon ja lämmönpitäväksi. Sitten voikin koko talven rauhassa näperrellä sisähommia… 🙂

 3. Anonyymi

  Voi että, kun tulee hieno! Mistä nuita Tapwellin tuotteita voi tilata…?:-) -anna-

  • maija

   Kiitos, näin toivotaan! 🙂 Valmiiseen lopputulokseen on tosin vielä piiitkä matka…

   Tapwellia voi tilata keittiöliikkeiden kautta, esim. Turun seudulla Kvikistä tai Kitzenistä. Paikallisia jälleenmyyjiä voit tiedustella heiltä suoraankin tapwell.fi -kotisivujen kautta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *