REMONTTIKUULUMISET VKO 4

Mukavaa sunnuntai-iltaa! Meillä päivä hujahti tuttuun tapaan työmaalla ja palailimme sieltä vasta hetki sitten. Nyt on aika istahtaa alas ja kerrata taas tuttuun tapaan viikon remonttikuulumiset.
Alkuviikko oli kiireinen, sillä ulkoseinien sähkövedot ja vikat koolaukset piti saada valmiiksi lisäeristyksen puhallusta varten. Kaikki tarpeellinen ennätettiin onneksi tehdä ajoissa, ja seinät saatiin puhallettua normaalin aikataulun mukaisesti. Nyt sisällä on taas astetta valmiimman näköistä, seiniä peittää kauttaaltaan tasainen villakerros, jota on myös jo jonkin verran lattiassakin. Varsinaisesti lattioiden eristys puhalletaan kuitenkin vielä erikseen, tätä ennen lattiassa täytyy vielä viedä vähän putkivetoja.
Muutama väliseinään tuleva rasia on vielä asentamatta, mutta muuten sähköhommat alkavat olla jo oikein hyvällä mallilla. Kuvissa keittiötä, alimmassa näkymä keittiöstä seinän läpi ruokasaliin. Tämän seinän molemmille puolille, keittiöön ja ruokasaliin, on tulossa seinävalaisimet, näiden paikat ovat vielä katsomatta. On aina aika jännää määritellä varsinkin seinävalaisimien paikkoja, niiden kun pitäisi mennä kerralla ihan nappiin. Mittailut täytyy siis tehdä erityisen huolella.
Puhallusvillan täytyy kuivua vielä hetken ennen kuin päästään levytyspuuhiin, kuivumista jouduttamassa meillä onkin talossa muutama puhallin ja kosteudenpoistaja. Näillä näkymin pääsemme levyttämään seiniä ensi viikon lopulla, sitten sisätilojen ulkonäkö muuttuukin radikaalisti. Seinien levytyksen jälkeen on vuorossa lattialankut ja sitten sisäkatot, näiden jälkeen ollaankin jo tosi hyvällä mallilla. Mutta tähän pisteeseen pääsyssä menee toki vielä aikaa…
Myös yläkerrassa ollaan samassa vaiheessa, ja käyttövesiputkien vedon jälkeen päästään levytyshommiin sielläkin. Entisten asukkaiden (tai talossa olleiden hoitolasten?) muuriin maalaama taideteos saa jäädä piiloon jonkun toisen joskun löydettäväksi. Vähän rauhallisempaa sävymaailmaa meille, kiitos. 😉
Tämä päivä kului patteriputkia vedellessä, saimme illan päätteeksi koko talon putket vedettyä. Tässä tuli vähän sähläystä, ensin putket loppuivat harmittavasti kesken ja riensimme Bauhausiin hakemaan täydennystä. Takasin palattuamme huomasimme, että kylmävesiputken laadussa oli jotakin outoa, normaalisti supervahva putki katkesi jo pienestäkin taivutuksesta. Eipä siinä muuta kuin uusi reissu samaiseen kauppaan, jonne ennätimme sopivasti puoli minuuttia ennen sulkemisaikaa. Varastosta löytyi yksi ainut kelpo rulla, jonka saimme mukaamme, kaikki muu oli tätä huonompaa tavaraa, jossa jo putken sininen värikin oli selvästi haaleampi. Toivottavasti muutkin putkea ostaneet ovat huomanneet saman laatuvirheen. Noin heikko putki lattiassa olisi nimittäin jo aika iso riski, vaikka erillinen vesijohto vielä sen sisällä kulkeekin.
Paitsi putkivetoja ja levytystä, myös maalaushommia olisi lähiaikoina luvassa. Tässä ajattelemani väri ulko-oveen, hyvin tummaa harmaanvihreää tuomaan kontrastia vaaleaan taloon. Kuistin ikkunoitakaan ei ennätetty vielä muiden puuhien lomassa asentaa, joten tämäkin homma jää vielä seuraaville viikoille. Itse asiassa saatamme ennen asennusta hankkia vielä kipsilevyt ja lattialankutkin, nämä kun ovat huomattavasti helpompi kantaa sisälle, kun kuistissa ei ole ikkunoita. No, hyvää kannattaa odottaa, eivätköhän ikkunat tässä jossakin välissä kuitenkin päädy paikoilleen.
Palaillaan remppakuulumisiin taas ensi viikolla, mukavaa alkavaa viikkoa teille!
Kommentit (4)
 1. Ilonin Anna
  1.2.2016, 06:35

  Näitä sinun postauksia on niin kiva lukea! Olette just sopivasti meitä askeleen edellä 😀 Juuri tilasin villanpuhalluksen ja meillä viimeistellään koolauksia sitä varten. Ja oven väri on IHANA!!

  1. Siellähän ollaan ihan tutunnäköisissä tunnelmissa, tosi mielenkiintoinen proggis teilläkin meneillään! Aikaa tämä ottaa, mutta lopputulos palkitsee vai mitä 🙂 Tsemppiä ja intoa remontointiin!

 2. Edelleen ihania nämä remppajuttusi! Kyllä näytätte etenevän huimaa vauhtia, vaikka helppoahan se on näin kuvia katselemalla todeta, työtähän tuossa on riittänyt..!! Odotan innolla jatkoa, ja ikkunoita tulen yhä uudestaan tänne ihastelemaan… <3

  // Emilie

  1. Kiva kuulla! 🙂 No joo, kyllä tämä tästä edistyy, välillä nopeammin ja välillä puolestaan vähän hitaammin… Onneksi saadaan kohta kipsit seinään, se antaa jo vähän toivoa valmiista lopputuloksesta. Kunpa vain päästäisiin jo pian pintojen kimppuun! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *