REMONTTIKUULUMISET VKO 39

Nyt vuorossa ovat viime viikon remonttikuulumiset, jotka päivittyvät hieman aikataulustaan myöhässä vasta tänään. Remontti pistää välillä aikataulut uusiksi, joten ihan kellontarkasti näitä postauksia ei kannata odottaa. Yritän kuitenkin pitää perinteestä kiinni ja julkaista viikon remppailut summaavat postaukset edes jotakuinkin ajallaan, joskus ne saattavat lipsahtaa alkuviikonkin puolelle, mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä.
Toissaviikko päättyi katon valmistumiseen ja pieneen piippuongelmaan, viime viikon ensimmäinen homma olikin muurata savupiippu kuntoon. Tätä varten katolle pykäistiin väliaikaiset telineet, ja homma oli valmis alkamaan.
Muurauksessa saatiin hyödynnettyä kellarista purettuja vanhoja tiiliä, joten uusitun kohdan voi erottaa oikeastaan vain märästä laastista. Saipahan osan vanhoista tiilistä hyötykäyttöön, vaikka ulkonäöllä ei niinkään olisi ollut väliä; pellin alle tuo tulee kuitenkin jäämään. 
Katolta on komeat maisemat, vehreä puutaloalue aukeaa joka suuntaan. Naapuritalotkin näyttävät uudesta vinkkelistä ihan erilaiselta. Tykkään tuosta alueesta kovin jo nyt, se tuntuu tosi kotoisalta vaikka siellä ei vielä asutakaan.

Hommia tehtiin vaihteeksi myös ensimmäisessä kerroksessa. Kellarin portaat sijaitsevat yläkerran portaiden alla, ja näin ollen ne vaativat kulkuaukon yläkerran portaiden vastakkaiselle puolelle, eli keittiöön. Uusi oviaukko aiheutti myös nykyisen keittiön ja eteisen välisen oven siirtymisen, ja summa summarum, tämä taas johti koko seinänpätkän purkamiseen. Kyseessä oli kantava seinä, joka tuki mm. yläkerran rappuset, niinpä ennen seinän kaatamista piti rakentaa uusi kantava seinä sen viereen…
…ja tämän jälkeen vanhan seinän sai moukaroida alas. Eilisillan vietin lapioimassa seinän sisällä olleita sahanpuruja ja tiilipölyä, onneksi tätä hommaa on enää vähenevissä määrin tiedossa. Pölyävä puru ei ole se mukavin seuralainen.
Viime viikolla tuli myös yksi odotettu paketti, meidän uudet suihkut nimittäin! Suihkujen näkyvät osat asennetaan tosin vasta kuukausien päästä, mutta olipas kiva päästä jo fiilistelemään ensimmäisiä näkyville jääviä elementtejä. Tästä se lähtee, uuden suunnittelu ja hiljalleen myös sisustusvalintojen konkretisoituminen.
Huomenna meillä alkaa rytistä, kun tien puoleista julkisivua aletaan vihdoin purkaa. Ihan mahtavaa, tätä olen jo odottanut! Raporttia tästä ja muistakin kuulumisista seuraa taas totutunlaisesti viikon lopussa, joten palaillaanpa taas silloin remonttiaiheisiin.
Renovation news from the last week. We received our new showers, that was definitely the best part of the week. These beauties from Tapwell will not be installed yet, but it was great to hold them in hands as they are the first visible thing in the house.
Kommentit (6)
  1. Irmastiina Ruusukummusta
    29.9.2015, 06:33

    Hui…kuka tuon toisen kuvan on ottanut…sinäkö?

    1. Mies sen on napannut muuraushommiensa yhteydessä. Minä en tuonne piipulle asti ole uskaltautunut, niinpä piti pyytää häneltä vähän kuvamateriaalia hommasta 🙂

  2. Remontoiko miehesi täysipäiväisesti taloa, kun muutamassa kuukaudessa on tapahtunut näin paljon?

    1. Kesän hän teki täyspäiväisesti hommia tuolla ja alun perin aikomuksena oli, että tämä olisi jatkunut koko remontin ajankin. Kuviot muuttuivat kuitenkin hiukan, kun hän aloittikin nyt syksyllä päätoimisen opiskelun korkeakoulussa. Nyt syyskuun alusta lähtien hän on siis opiskellut päivisin ja minä tietysti olen ollut töissä, hommia ollaan tehty sitten iltapuhteena ja viikonloppuisin. Eli jatkossa tahti kyllä hidastuu väkisinkin tämän johdosta… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *