Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 38

Se olisi taas sunnuntai ja remonttikuulumisten aika. Tänään mielessä kävi oikeastaan ensimmäistä kertaa, josko nämä sunnuntain perinteiset pitäisi jättää välistä, mitään suurempaa raportoitavaa kun ei tällä(kään) viikolla kertynyt. Toisaalta sitten taas haluaisin pitää kiinni tästä postaussarjasta, sillä kyllähän kaikenlaista remontoitavaa on jäljellä aika roimastikin vielä tässä syksyn mittaan. Mitäs raati tuumaa, pidättekö mieluummin jokaviikkoisista, lyhyemmistä raporteista ajankohtaisiin remontti- ja sisustuskuulumisiin liittyen vai harvemmin julkaistavista koonneista, joissa tapahtumia ja näytettävää on enemmän? Teistähän tämä on kiinni, joten ei muuta kuin kommenttia kehiin.
Viikolla haettiin vihdoin ja viimein valmistunut portaikon kaide puusepältä. Kolmen viikon toimitusaika näytti olevan tässä tapauksessa aika suhteellinen käsite, heh. Mutta mitäs sitä menneitä muistelemaan, nyt kaide on täällä ja loppu on kiinni enää meistä. Saas nähdä koska tuo löytää paikalleen, sentään kaide on nostettu jo tukevasti ns. pelipaikan viereen – tuosta ei ole enää pitkä matka maaliin asti. 😉
Malliltaan kaide on vanhaa mallia mukaileva simppeli, pystypinnainen puukaide. Kaiteen käsijohde on samaa kaidepuuta kuin toisella puolella seinässä oleva käsijohde, ja pystypinnoihin on ajettu pieni koristeura. Kaiteen päähän tulee tuo kuvassa etualalla majaileva neliskanttinen tolppa, jonka päälle tulee pieni yksinkertainen koriste, malliltaan joko pallo tai neliskanttinen. Tämä vielä kaiteesta puuttuu, taitaa jäädä meidän tehtäväksemme askarrella tai metsästää moinen jostakin…
Tilaamani verhotangotkin saapuivat, ja näitä on mallailtu viikonloppuna ikkunoihin. Valitsin ikkunahelojen mukaisesti lakatut messinkitangot, joiden paksuudet valikoitui huonetilojen mukaan: alakerran korkeisiin huoneisiin 30 mm tankoa, yläkerran matalampiin tiloihin 20 mm ja vessaan 13 mm salusiinitankoa. Korkeat huoneet kestävät vähän näyttävämmätkin tangot, mutta ylös halusin vähän kevyemmän version, tämä osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Verhotankoajatuksestani en kuitenkaan halunnut joustaa, huomaamaton kiskokin on toki tosi kaunis, mutta tähän taloon perinteinen  tanko sopi minusta ehdottomasti luontevammin.
Tankojen lisäksi piti tietysti hankkia myös tarpeelliset helat. Kannakkeiksi valitsin mahdollisimman yksinkertaisen mallin (suurin osa messinkisistä oli kovin koukeroisia, onneksi löytyi tämä) ja tankojen päihin vain yksinkertaiset päätytulpat. Messinkitanko on itsessään jo niin näyttävä, etten kaivannut siihen enää lisää koristetta, vaikka klassista simppeliä palloakin aluksi harkitsin. Nyt olen kuitenkin tosi tyytyväinen tähän yksinkertaiseen ratkaisuun.
Nyt saan tankojen myötä otettua tarkat mitat tilaan tulevista verhoista, joten tämäkin asia etenee vihdoin. Verhoja kaavailen vain neljään ikkunaan, puolet jäävät siis verhottomiksi. Nämä muutamat verhotkin kuitenkin pehmentävät varmasti tunnelmaa kivasti, odottelen jo kovin niiden saapumista. Vanhaan taloonhan verhot ovat klassinen hankinta, mutta kylläpäs niitä on alkanut taas viime aikoina näkymään ihan kaikenlaisissa yhteyksissä, voisi jo melkein puhua selkeästä verhobuumistakin. Mitäs te tuumaatte verhoista taas pitkästä aikaa – uhka vai mahdollisuus?
Sellaista lyhykäisyydessään tällä viikolla. Ensi viikolla jatkan siis näiden nimenomaisten verhojen kimpussa, saatanpa kirjoittaa aiheesta pari sanaa tänne blogiinkin. Huomenna olisi esittelyssä meidän olkkarin uusin tulokas ja loppuviikosta kurkataan meidän yläkerran kylppäriin. Välissä toki kaikkea muuta pientä ja isompaakin kivaa, joten pysykääpä siis linjoilla. 
Mukavaa alkavaa viikkoa!
This week we got a new railing to our hallway and some brass curtain rods that will be installed in four windows. The rest of the windows remain bare, I don´t want to cover them all. Next week I will order the curtains, cant wait to see them in place!

Kommentit (22)

 1. Pilviraitti

  Jatka vaan samaan malliin remonttikuulumisten kanssa. 🙂

  Mistä löysit verhotangot ja helat? Kun me muutettiin, niin ostettiin vain jotkut ensimmäiset edulliset, että saatiin verhot ikkunaan, mutta nyt ne ei miellytä enää yhtään ja tekisi mieli vaihtaa. Olen ehdottomasti verhoihmisiä. En osaisi olla ilman ja mielestäni ne kuuluu tällaiseen 50-luvun taloon.

  • maija

   No kiva kuulla 🙂

   Tilasin verhotangon Anja Pesolalta. Tämä on lähinnä alan yrittäjille suunnattu tukkukauppa, en itse asiassa tiedä tekevätkö he ollenkaan kuluttajamyyntiä. Mutta kannattaa selvittää toki, heillä on tosi laaja ja kattava tuotevalikoima, josta varmasti löytyy tarpeelliset tavarat.

 2. Noushka

  Täälläkin liputetaan viikkopostauksien puolesta! Samoin verhotankojen ostopaikka kiinnostaa! Kaavailin jo kiskoa mutta nuo messinkiset näyttävät tosi hienoilta myös!

  • maija

   No mahtavaa, kiva kuulla että viikkopostaukset kiinnostavat suppeampinakin. Tätähän se elämä on – perusarkea ja hitaita muutoksia, ei aina voi olla päräytettävää näytettävää. 🙂

   Kurkkaa edellinen vastaukseni, eli tangot on siis Anja Pesolalta (tukkukaupasta) tilattu. Kivoja messinkisiä tankoja löytyy myös mm. Kirschiltä, kannattaa tsekata nämäkin.

 3. Idis & Interiööri

  Suhteellinen käsite on meidän 8 vuotta sitten tilaamamme peilikin…noh, ehkä olen jo luopunut toivosta 😀

  Teidän kotiin verhotangot sopivat kyllä hyvin. Mulla on meneillään kriisi verhojen kanssa, sillä en saa kiinni mistään järkevästä meidän ruokailutilan verhojen suhteen. No, joku yö se selkiää varmaan.
  Mukavaa uutta työviikkoa <3

  • maija

   Apua, no tuo vasta suhteellinen käsite onkin! 😀

   Minullakin valinnat vaativat toisinaan aikaa, kyllä ne sieltä sitten lopulta kirkastuvat – usein tosiaan keskellä yötä tai muuten hassussa paikassa. Kun vain malttaisi antaa asioiden edetä painollaan eikä tehdä liian pikaisia ratkaisuja. 🙂

   Kivaa viikkoa sinne myös!

 4. eetyyli

  Ehdottomasti remonntikuulumisia joka viikko, vaikka aina ei raportoitavaa niin paljon olisikaan. Tätä postausta nimittäin odotan aina yhtä innolla! 🙂 Meillä on joka huoneessa verhot, mutta mielestäni riippuu kuitenkin tilasta ja huoneesta ja vähän kaikesta laittaakko verhot vai ei. Teillä on ainakin niin kauniit ikkunat että itse en raaskisi peittää niitä varmaan ollenkaan tai vaan ihan kevyellä pellavalla! 🙂

  • maija

   Mukava kuulla! Tämä asia on vähän mietityttänyt, kun tosiaan sitä tapahtumaa ei ole viime aikoina enää niin kamalasti ollut. Mutta jatketaan nyt ainakin toistaiseksi vielä tällä linjalla, mukaanhan saa mukavasti myös sisustusjuttua, jos niinkseen tulee. Tässä ainakin riittää vielä kerrottavaa! 🙂

   Joo, ehdottomasti tilakohtaisia juttuja nämä verhot. En minäkään raaski kaikkia ikkunoitamme niillä peittää, mutta makkareihin ja vessaan ne on kiva saada ihan yksityisyyden takia. Ruokasali taas on muuten kalustukseltaan niukka, joten verhot tuovat sinne vähän massaa ja syvyyttä. Mutta olkkari ja keittiö ehdottomasti ilman!

 5. Asta

  Kyllä nämä viikottaiset remonttikuulumiset on kivaa luettavaa! Toivon siis, että viikkopostaukset jatkuvat. Teillä nuo pienetkin yksityiskohdatkin ovat niin harkittuja ja hienoja, että niistä lukee mielellään. Mukava seurata, miten kokonaisuus rakentuu pikkuhiljaa.

  • maija

   Kiva kuulla! Kylläpä te näytätte olevan selkeästi tällä kannalla, joten viikkopostaukset jatkukoot ainakin vielä toistaiseksi.

   Ja juu, pikkuhiljaahan se koti rakentuu, aina ei voi olla radikaalia muutosta näytettävänä. 🙂 Varsinaisen remppa-asian lisäksi tykkään kertoa näissä sunnuntaipostauksissa juuri kaikista pienistä yksityiskohdista, joista muuten ei ehkä tulisi tehtyä omaa postausta. Näissä postauksissa näkökulma on ehkä vähän erilainen, ovat enemmänkin vähän sellainen rennompi ja elämänmakuisempi katsaus talon pienempiinkin tapahtumiin. Ehkä siis mukavaa vaihtelua muille jutuille?

 6. Anonyymi

  Ehdottomasti jatka näitä sunnuntaipostauksia! Odotan niitä aina innolla! Tai odotan sinun postauksia joka päivä, koska sinulla on joka kerta niin kauniita ja inspiroivia kuvia 🙂

  • maija

   Vau, kiitos! Mahtava kuulla. 🙂

 7. Anonyymi

  Ääni viikoittaiselle remonttipostaukselle täältäkin.

  Joissain vähän spessummissa tiloissa verhottomuus toki näyttää hyvältäkin, mutta itse en sellaisessa paikassa ole asunut, vaan verhoja on ollut kaikkien kotien kaikissa ikkunoissa. 🙂 Musta näyttää helposti kolkolta, jos tällaisessa aivan perusasunnossa ei ole verhoja ikkunoissa.

  • maija

   Jes, tämä onkin saanut jo kaikki äänet tähän mennessä. 🙂

   Tuo on muuten totta. Justiinsa isoissa moderneissa ikkunoissa tai vanhan talon koristeellisissa ruuduissa niitä ei ehkä tarvita, mutta kyllä minustakin ehdottomasti sopivat ns. tavallisen ikkunan pariksi – ikkunoissa kun ei ole tällöin mitään erityistä "katsottavaa", vaan tilanne on ehkä jopa päinvastainen. Kyllä tällaisissa tapauksissa verhot vain pehmentävät tunnelmaa, häivyttävät ja viimeistelevät ilmettä.

 8. Anonyymi

  Niin ja perusasunnolla viittaan siis omaan rivariasuntooni, en teidän upeaan taloonne! 😀

  -äskeinen kommentoija

  • maija

   🙂

 9. Anonyymi

  On enemmän kuin ymmärrettävää, jos kisaväsy iskee ja voisi tehdä vähän koostetumminkin. Tai sitten Remppapäivitykset vol 2, jossa käytte esim. sitten joskus sitä kellaria läpi..? – Muuten kyllä olen samaa mieltä kuin kaikki muutkin, eli postauksia odotellaan – päivästä riippumatta! 🙂 Pihakuulumisetkin kiinnostavat, sitten kuin niiden aika on.
  Innostavaa viikkoa,
  terkuin tuulia

  • maija

   Joo, kyllä nyt kieltämättä on pieni kisaväsy iskenyt. Enää ei ole tarvetta huhkia, niipä tiivis tahti on nyt väistynyt… Kyllä tässä vielä tapahtuu kaikenlaista, mutta ehkä ei ihan entiseen tahtiin. Kellarista luvassa toki paljon juttua, ja kiva kuulla, että pihakin kiinnostaa. Se taidetaan nyt kuitenkin jättää ensi kevääseen, mutta jotakin pienimuotoisempaa täytyy tehdä jo nyt syksylläkin, jos ei muuta niin sipulikukkia ainakin haluan!

   Mukavaa viikkoa sinne!

 10. Hannele Ruusukummusta

  Mielelläni luen remontista…ja sisustuksesta..:) Jos suinkin viitsit niin ehdoton kyllä remppajutuille..:)

  • maija

   Kiva kuulla, no näinhän muutkin ovat äänestäneet. Eli tehdään juttua niin kauan kuin sitä riittää! 🙂

  • Anonyymi

   Hei!

   Aivan asiasta toiseen…. Tuo musta-valkoinen matto, joka pilkottaa pöydän alta, "verhotankokuvissa", onko se villamatto? Minkä niminen ja kenen valmistama?

  • maija

   Hei! Se on Hayn Peas-villamatto. Tuota sävyä ei tehdä enää, mutta paria muuta on vielä saatavilla. On palvellut meillä oikein hyvin jo yli 7 vuotta! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *