REMONTTIKUULUMISET VKO 38

Se olisi taas sunnuntai ja remonttikuulumisten aika. Tänään mielessä kävi oikeastaan ensimmäistä kertaa, josko nämä sunnuntain perinteiset pitäisi jättää välistä, mitään suurempaa raportoitavaa kun ei tällä(kään) viikolla kertynyt. Toisaalta sitten taas haluaisin pitää kiinni tästä postaussarjasta, sillä kyllähän kaikenlaista remontoitavaa on jäljellä aika roimastikin vielä tässä syksyn mittaan. Mitäs raati tuumaa, pidättekö mieluummin jokaviikkoisista, lyhyemmistä raporteista ajankohtaisiin remontti- ja sisustuskuulumisiin liittyen vai harvemmin julkaistavista koonneista, joissa tapahtumia ja näytettävää on enemmän? Teistähän tämä on kiinni, joten ei muuta kuin kommenttia kehiin.
Viikolla haettiin vihdoin ja viimein valmistunut portaikon kaide puusepältä. Kolmen viikon toimitusaika näytti olevan tässä tapauksessa aika suhteellinen käsite, heh. Mutta mitäs sitä menneitä muistelemaan, nyt kaide on täällä ja loppu on kiinni enää meistä. Saas nähdä koska tuo löytää paikalleen, sentään kaide on nostettu jo tukevasti ns. pelipaikan viereen – tuosta ei ole enää pitkä matka maaliin asti. 😉
Malliltaan kaide on vanhaa mallia mukaileva simppeli, pystypinnainen puukaide. Kaiteen käsijohde on samaa kaidepuuta kuin toisella puolella seinässä oleva käsijohde, ja pystypinnoihin on ajettu pieni koristeura. Kaiteen päähän tulee tuo kuvassa etualalla majaileva neliskanttinen tolppa, jonka päälle tulee pieni yksinkertainen koriste, malliltaan joko pallo tai neliskanttinen. Tämä vielä kaiteesta puuttuu, taitaa jäädä meidän tehtäväksemme askarrella tai metsästää moinen jostakin…
Tilaamani verhotangotkin saapuivat, ja näitä on mallailtu viikonloppuna ikkunoihin. Valitsin ikkunahelojen mukaisesti lakatut messinkitangot, joiden paksuudet valikoitui huonetilojen mukaan: alakerran korkeisiin huoneisiin 30 mm tankoa, yläkerran matalampiin tiloihin 20 mm ja vessaan 13 mm salusiinitankoa. Korkeat huoneet kestävät vähän näyttävämmätkin tangot, mutta ylös halusin vähän kevyemmän version, tämä osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Verhotankoajatuksestani en kuitenkaan halunnut joustaa, huomaamaton kiskokin on toki tosi kaunis, mutta tähän taloon perinteinen  tanko sopi minusta ehdottomasti luontevammin.
Tankojen lisäksi piti tietysti hankkia myös tarpeelliset helat. Kannakkeiksi valitsin mahdollisimman yksinkertaisen mallin (suurin osa messinkisistä oli kovin koukeroisia, onneksi löytyi tämä) ja tankojen päihin vain yksinkertaiset päätytulpat. Messinkitanko on itsessään jo niin näyttävä, etten kaivannut siihen enää lisää koristetta, vaikka klassista simppeliä palloakin aluksi harkitsin. Nyt olen kuitenkin tosi tyytyväinen tähän yksinkertaiseen ratkaisuun.
Nyt saan tankojen myötä otettua tarkat mitat tilaan tulevista verhoista, joten tämäkin asia etenee vihdoin. Verhoja kaavailen vain neljään ikkunaan, puolet jäävät siis verhottomiksi. Nämä muutamat verhotkin kuitenkin pehmentävät varmasti tunnelmaa kivasti, odottelen jo kovin niiden saapumista. Vanhaan taloonhan verhot ovat klassinen hankinta, mutta kylläpäs niitä on alkanut taas viime aikoina näkymään ihan kaikenlaisissa yhteyksissä, voisi jo melkein puhua selkeästä verhobuumistakin. Mitäs te tuumaatte verhoista taas pitkästä aikaa – uhka vai mahdollisuus?
Sellaista lyhykäisyydessään tällä viikolla. Ensi viikolla jatkan siis näiden nimenomaisten verhojen kimpussa, saatanpa kirjoittaa aiheesta pari sanaa tänne blogiinkin. Huomenna olisi esittelyssä meidän olkkarin uusin tulokas ja loppuviikosta kurkataan meidän yläkerran kylppäriin. Välissä toki kaikkea muuta pientä ja isompaakin kivaa, joten pysykääpä siis linjoilla. 
Mukavaa alkavaa viikkoa!
This week we got a new railing to our hallway and some brass curtain rods that will be installed in four windows. The rest of the windows remain bare, I don´t want to cover them all. Next week I will order the curtains, cant wait to see them in place!
Kommentit (22)
 1. Pilviraitti
  25.9.2016, 19:03

  Jatka vaan samaan malliin remonttikuulumisten kanssa. 🙂

  Mistä löysit verhotangot ja helat? Kun me muutettiin, niin ostettiin vain jotkut ensimmäiset edulliset, että saatiin verhot ikkunaan, mutta nyt ne ei miellytä enää yhtään ja tekisi mieli vaihtaa. Olen ehdottomasti verhoihmisiä. En osaisi olla ilman ja mielestäni ne kuuluu tällaiseen 50-luvun taloon.

  1. No kiva kuulla 🙂

   Tilasin verhotangon Anja Pesolalta. Tämä on lähinnä alan yrittäjille suunnattu tukkukauppa, en itse asiassa tiedä tekevätkö he ollenkaan kuluttajamyyntiä. Mutta kannattaa selvittää toki, heillä on tosi laaja ja kattava tuotevalikoima, josta varmasti löytyy tarpeelliset tavarat.

 2. Täälläkin liputetaan viikkopostauksien puolesta! Samoin verhotankojen ostopaikka kiinnostaa! Kaavailin jo kiskoa mutta nuo messinkiset näyttävät tosi hienoilta myös!

  1. No mahtavaa, kiva kuulla että viikkopostaukset kiinnostavat suppeampinakin. Tätähän se elämä on – perusarkea ja hitaita muutoksia, ei aina voi olla päräytettävää näytettävää. 🙂

   Kurkkaa edellinen vastaukseni, eli tangot on siis Anja Pesolalta (tukkukaupasta) tilattu. Kivoja messinkisiä tankoja löytyy myös mm. Kirschiltä, kannattaa tsekata nämäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *