REMONTTIKUULUMISET VKO 37

Mukavaa sunnuntaita! Täällä ollaan nautittu aurinkoisesta ilmasta ja järkkäilty kotia kuntoon koko päivä. Kaikenlaisia pieniä fiksauksia on vielä ihan tuhottomasti jäljellä, ja toki sitä isompaakin remontoitavaa.  Nyt ollaan keskitytty enemmänkin tuohon ensimmäiseen, jotta saadaan asuminen rullaamaan ja kaikki vaadittavat elementit, kuten peilit, koukut ja huonekalut paikalleen. Ja tokihan välillä on mukava ihan olla vaan, hektisen remonttivuoden jäljiltä akut on kieltämättä nyt aika tyhjillään.
Viikolla hankin vessaan uuden peilin ja tänään se liimattiin paikalleen. Ajattelin tuohon ensin jotain vintagepeiliä, mutta Ikean reissulla silmiini tarttui simppeli fasettihiottu Kolja-peili. Se on paikkaansa juuri passeli ja sopivan eleetön, antaa tilaa muille yksityiskohdille. Kiinnitettiin peili seinään propattavien kiinnikkeiden sijaan vahvalla rakennusliimalla, tipat jokaiseen kulmiin ja keskelle riittää pitämään peilin seinässä. Jos tuon joskus haluaa vaihtaa (eli jos vastaan tulee jokin oikein herkku vanha peili) saa liimatipat irroitettua mattoveitsen avulla. Näin laattaan ei jää reikiä tai jälkiä, jotka rajoittaisivat uuden peilin kokoa.
En kuitenkaan usko, että vaihtotarvetta tulee kovin pian, kehyksetön peili on paikassaan ihanan kevyen näköinen. Fasettihiotut reunat ovat kiva pieni yksityiskohta; kuvissa ne eivät tule kovin selkeästi esille, mutta luonnossa kyllä näkyvät. Ei ollenkaan huono tapa käyttää 20 euroa.
Mies innostui paneloimaan kuistia ja nyt se on jo melkein valmis – paneelit loppuivat harmittavasti paketin verran kesken, joten homma jäi vielä viimeistelyä vaille. Kuistille tuli 100 mm helmiponttipaneelia, joka sopii minusta kivasti tyyliin. Vaikka kuisti vielä täysin kesken onkin, kohentui sisääntulon ilme huomattavasti jo nyt. Kyllä valkoinen paneeli on vain raikas!
Ostimme helmiponttipaneelit valmiiksi pohjamaalattuna, nyt ei vain aika ja tilat riittäneet paneelien pohjamaalaukseen. Maalaamme nuo kerran tai kahdesti pintamaalilla, kunhan ensin asettuvat paikkaansa. Vanhassa talossa teimme sen virheen, että pintamaalasimme kuistin paneelit heti tuoreeltaan asennuksen jälkeen. Puuhan sitten eli ajan myötä ja pintamaalit repeytyivät muutamasta saumakohdasta. Nyt jätämmekin pintamaalauksen suosiolla reilusti tuonnemmaksi, katsellaan sitä sitten uudemman kerran vaikka tuossa kevään korvilla…
Kuistin lattiaan on tulossa tätä jo hyvissä ajoin jemmaan hankittua terrakottalaattaa, en malttaisi odottaa lopputulosta! Veikkaan, että näkymästä tulee aika hauska, laatta nappaa kivasti värinsä eteisen tapetin kukasta. Klassinen terrakotta innostaa kovasti sekä värinsä että materiaalinsa puolesta, ja vaikka sitä onkin käytetty ensisijaisesti 60- ja 70-lukulaisissa asunnoissa, taipuu se minusta mukavasti myös vanhempaankin taloon. Kaikki on yhdistelmistä kiinni.
Viikon odotetuin asia on kuitenkin tässä: loppuviikosta meille tuli uusi sohva! Sohvan myötä olohuonekin jo vähän järkevöityi, ja nyt tila alkaa näyttää jo kohtuullisen mukavalta, tai ainakin asutulta. Yksityiskohdissa on tietysti vielä tekemistä ja mm. tuo kuvan matto pitäisi vaihtaa, minusta se ei oikein enää sovi tähän kokonaisuuteen. Mutta tilan pääkaluste on nyt paikallaan ja se on tärkeintä, kyllä nyt kelpaa ottaa rennosti.
Alkuviikosta on luvassa lisäjuttua sohvasta, nyt taidan mennä nauttimaan auringonsäteistä niin kauan kuin niitä vielä riittää. Illalla kavutaan kotikukkulamme päälle katselemaan Turun päivän ilotulituksia, ovat olleet edellisenä vuosina tosi upeita. Palaillaan taas linjoille, mukavaa uutta viikkoa!

My renovation stories of this week: our toilet got a new mirror, our porch got some panels and a new sofa was carried in! I just love it, more about the sofa will follow later on next week.
Kommentit (10)
 1. Kaunista! Tuo sohva on kyllä upea, minkä valmistajan se on? Pidän itse tuollaisista ajattomista perussohvista. Onnea uuteen kotiinne!
  Anneli

  1. Kiitos, Anneli! Sohva on tanskalainen Sören Lund. Juuri tämän päivän postauksessa kirjoittelinkin siitä tarkemmin. Samaa ihastelin minäkin, sohva on ihanan klassinen, mutta kuitenkin kevyt. Se sopii monenlaiseen sisustukseen ja pysyy ajankohtaisena vuodesta toiseen.

 2. Peili on kuin tehty tuohon 🙂 Ihanan sohvan olet valinnut! Onko Sören Lundin sohva? Mikä malli ja verhoilukangas teillä siinä on? Olen ajatellut samanmoista hankittavaksi 🙂

  1. Jotenkin ihan näpsäkästi tuo kyllä peili osui paikkaansa, kiva että tämä hankinta hoitui nyt näin kätevästi.

   Sohva on Sören Lund, malli SL580 ja kangas Pause. Kurkkaapa tämän päivän postaukseni, siinä sohvajuttua enemmänkin. On kyllä ihana sohva, niin klassinen ja mukava. Suosittelen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *