Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 35

Mukavaa sunnuntaita! Muutto on taputeltu ja täällä uudessa kodissa alkaa elämä hiljalleen rullaamaan. Kaikki on tietysti vielä uutta ja jännää, muuton jäljet näkyvät edelleen paikkaansa hakevissa tavarakasoissa ja useat huoneet ammottavat vielä tyhjyyttään. Mutta kyllä se siitä, hiljalleen tavarat löytävät paikkansa ja huoneet rakentuvat valmiimmaksi. Kiirettä ei ole.
Vaikka yksi iso etappi onkin nyt takana, ei remontointi suinkaan loppunut vielä tähän. Vielä on talossa paljon viilattavaa mm. eteisen, portaikon ja kuistin kanssa totaalisen kesken olevasta kellarista puhumattakaan. En siis ole vielä toistaiseksi lopettelemassa tätä sunnuntaista remonttikuulumiset-postaussarjaa, kerrottavaahan riittää aiheen tiimoilta edelleen. Jatkossa toki teemme remonttia vähän hitaampaa tahtia, joten voi olla, että ihan joka viikoksi ei riitä kerrottavaa tai sitten postaukset ovat vähän lyhyempiä. Remontin ehdoilla mennään, mutta nämä aiheet eivät kuitenkaan suinkaan ole vielä lopussa – päinvastoin!
Viime viikko oli todella tapahtumarikas. Viime maanantaisen muuttoluvan ja loppuviikon muuton väliin mahtuu kuitenkin muutakin tapahtumaa; näkyvimpänä niistä oli pattereiden asennus. Meidän talossa on lämmitysmuotona maalämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys kaikissa tiloissa, joissa on valettu betonilattia, eli kellarissa, wc:ssa ja kylppärissä. Lankkulattian pariksi emme kuitenkaan halunneet laittaa lattialämmitystä lankun suuren elämisriskin vuoksi, vaan käännyimme ihan perinteisten pattereiden puoleen. Ensin tämä tuntui minusta tylsältä kompromissilta, mutta sitten bongasimme nämä vanhan ajan malliin tehdyt valurautapatterit, jotka mahtuivat vielä budjettiimme – tämän jälkeen patterien tulo ei ole haitannut sitten lainkaan!
Löysimme nämä perinteisen malliset patterit suomalaisen maahantuoja Wifotekin kautta, valmistaja on Viadrus. Täyttä rautaa olevat patterit painoivat kuin synti ja miehillä oli täysi työ saada isoimpia sisään yläkertaan kantamisesta puhumattakaan. Hiki meinasi tulla pelkästä katselusta, huh. Painonsa vuoksi patterit tulikin pultata huolella seinään kiinni, lisäksi niissä on pienet jalat painoa tasaamassa, ihan herttainen yksityiskohta tämä. Valitsimme mallin, jossa vesijohdot kytketään alapuolelta perinteisen sivukytkennän sijaan, näin ne jäävät piiloon miltei kokonaan ja yleisilme pysyy siistimpänä. Vesijohdot kaipaavat vielä valkoista peitettä ympärilleen, mutta muuten homma on nyt valmis. Eivätpä nuo kaipaa edes mitään patterinsuojia ympärilleen, jotenkin raffit rautapatterit toivat taloon vielä vähän lisää autenttisuutta.
Loppuviikko huhkittiin tosiaan muuton kimpussa ja nyt tiloissa ajelehtii enää tavaroita vähän siellä täällä. Ruokasaliin on kertynyt tuolivarastoa ja olohuoneeseen puolestaan hajanaisia tavaraläjiä, suurimmat tavaravyöryt on kuitenkin jo saatu selvitettyä. Huoneissa on vielä aika tyhjää ja sohvaa odotellaan jo kovin, ensi viikolla pitäisi mennä myös hakemaan pari vanhaa lipastoamme, ruokapöytää ja sen sellaista vanhemmiltani. Sittenpä saa jo vähän kirjoja paikalleen ja pikkuesineitä säilöön. Ja pöydän myötä tietysti vähän järkeä tuohon tuolikasaankin.
Makkarissa ollaan puolestaan asenneltu vaatekaappien ovia. Kuvaan lopputulosta paremmin vähän aurinkoisempana päivänä, tässä kuitenkin jo pieni kurkistus lopputulokseen. Kaapisto rakennettiin vinon katon alle ja ovien sävyn nappasin tapetista, lopputuloksesta tuli justiinsa hyvä. Kaapit tilattiin keittiön lailla turkulaisesta Unique Homesta, jonka kautta tällainenkin ratkaisu oli mahdollista. Vuokra-asunnossa vaatesäilytys oli vähän huonolla tolalla ja tankotilaa ei esimerkiksi ollut yhtään, nyt olikin erityisen ihanaa viikkailla vaatteet siisteihin pinoihin ja ripustaa väljästi tangoille. Kyllä sitä vain voi ihmeesti nauttia pienistäkin asioista!
Vielä kaappeihin pitäisi asentaa vetimet, ne ovat nämä kuvan ruskeat nahkalenkit. Ruskea ja kupari matchaavat aika kivasti tapettiin ja tuovat hiekansävyisiin oviin vähän kontrastia. Tällaisia pieniä fiksauksia on vielä jäljellä vähän siellä täällä; vetimiä, koukkuja ja vessapaperitelineitä… Jospa sitä ensi viikolla saisi kaikki puuttuvat pikkuasiat hankittua ja paikoilleen.
Makuuhuoneesta puheen ollen – viime päivinä olen fiilistellyt erityisesti aamuja, uudessa makkarissa heräämisessä on jotain taianomaista. Sängystä näkee suoraan ulos ja huone tulvii valoa. Mikäs tuossa heräillessä, uudessa omassa kodissa.
Mukavaa uutta viikkoa!
Renovation this week: we installed our iron radiators, they are brand new but imitate the old model. How pretty a radiator can be, there´s no need to cover them. Also we did some small fixings like installing doors to our bedroom cabinets and so on. And of course, as I´ve told earlier, we moved our stuff in the house! Slowly the house starts to feel like home and things find their place.

Kommentit (30)

 1. Anonyymi

  Ihanan näköistä, kodin tunnelman voi aistia kuvien avulla. Ei voisi uskoa, että kuvissa on sama talo kuin ennen remonttia.
  Tanja

  • maija

   Kiitos Tanja! Joo, kyllähän talolle on tapahtunut aika huikea muutos. Täytyy jossain välissä tehdä vielä kunnon ennen-jälkeen kuvasarja, kunhan sisätiloihin on ensin saatu vähän kalusteita.

   Kyllä tämä alkaa jo kodilta tuntua, vaikka huonekaluja on vielä vähänlaisesti ja tavaraa seilaa vielä pitkin lattioita. Vanhan talon puitteissa on kuitenkin sellaista kodikasta tunnelmaa, ettei keskeneräisyyskään niin haittaa.

 2. Anonyymi

  Huikean kaunista, ei voi muuta sanoa! Upeaa työtä olette kyllä tehneet tuon talon kanssa. Odotan aina innolla sunnuntain remonttikuulumisia. Onnea uuteen kotiin!

  Anna-Riina

  • maija

   Kiitos! Ja ihana kuulla, ainakin syksyn verran nuo remonttikuulumiset saavat vielä jatkua. Aikanaan ne väistämättä toki loppuvat, mutta sitten keksitään jotain muuta kivaa tilalle. Vaikka sunnuntaiset sisustuskuulumiset? :))

 3. Susanna // Kotona | Hemma

  Onnea uuteen kotiin!

  • maija

   Kiitos, Susanna!

 4. Anonyymi

  Ei voi kuin huokailla, kun katsoo näitä kuvia! Odotan joka viikko ja päivä postauksiasi 🙂 Upeaa jälkeä!

  • maija

   Vau, ihana kuulla! Kiitos! Niin mahtavaa, että elätte näin innolla mukana tässä meidän kodin rakentumisessa. 🙂

 5. Terhi Lanzett

  On niin kaunista! Ihana katsoa teidän projektia

  • maija

   Kiitos, Terhi! Mukava, kun seurailet mukana. 🙂

 6. Terhi Lanzett

  On niin kaunista! Ihana katsoa teidän projektia

  • maija

   Kiitos, Terhi! Ihanaa kun seurailet mukana. 🙂

 7. Anni

  Ihanan näköistä. Kuvista oikein huokuu talon tunnelma,olette tehneet upeaa jälkeä☺

  • maija

   Kiitos, Anni! Vanhan talon tunnelma palautui kyllä mukavasti taloon tämän remontin myötä, paljon siitä ei ollutkaan jäljellä remonttia aloittaessa. Kyllä vanhat talot ovat vain niin ihania!

 8. Anni

  Ihanan näköistä. Kuvista oikein huokuu talon tunnelma,olette tehneet upeaa jälkeä☺

  • maija

   Kiitos, Anni! Vanhan talon tunnelma palautui kyllä mukavasti taloon tämän remontin myötä, paljon siitä ei ollutkaan jäljellä remonttia aloittaessa. Kyllä vanhat talot ovat vain niin ihania!

 9. Hannele Ruusukummusta

  Ihanat nuo vanhan näköiset patterit!

  • maija

   Eikös, minusta niistä tulee kivaa vanhanajan fiilistä tiloihin. Ovat juuri sopivan raffit, tarkastajakin luuli niitä alkuperäisiksi. 🙂

 10. MS Ordinary

  Olen todella hyvällä tavalla hämmentynyt teidän kodista. Se huokuu vanhan ajan tunnelmaa ollen kuitenkin raikkaasti tässä päivässä kiinni. Valitut värisävyt ovat upeita ja tunnelma on harmooninen. Hienoa työtä! Osaisinpa itsekin! 🙂

  • maija

   Olipa mukava kommentti, kiitos! Jo ihan alusta alkaen minulle oli tärkeää, että taloon palautuu sen alkuperäinen henki, tämä olikin tärkeimpiä suuntaviivoja koko remontin teossa. Kuitenkaan en halua asua ihan silkassa museossa, vaan kaipaan ympärilleni myös tämän päivän raikkautta. Minusta lopputuloksessa yhdistyy mukavasti nämä kaksi puolta, perinteikkyys ja nykyaika. Kestävyys ja laadukkuus olivat tietysti myös tärkeitä pointteja, jotta talo kestäisi käyttöä vaikkapa toisetkin sata vuotta.

 11. Villis

  Onnea uuteen ihanaan kotiin!!! Jo tässä vaiheessa tekisi mieli antaa arvosanoja ja talohan on täysi 10!!!
  Olette niin osaavia rakentajia ja suunnittelijoita, että työt teiltä eivät lopu koskaan! Edessänne on huikea tulevaisuus omissa ammateissanne! Onnellisia päiviä Uuteen Pihkalaan?! vai onko talolla jo oma nimi?

  • maija

   Voi Villis, kiitos sanoistasi! Tuo on varmasti totta, että työ ei lopu koskaan – kyllä sitä vaan kummasti tekevän mieli alkaa suunnitella uusia projekteja, aina ei pääse vanhoistakaan eroon. 🙂 Ja tokihan täytyy toivoa, että ihan "virallisella" työrintamallakin riittää hommia myös jatkossa, näistä ajoistahan ei koskaan tiedä.

   Talolle ei ole löytynyt papereista mitään nimeä, emmekä mekään sitten ruvenneet ristimään taloa uusiksi. Joten Uudella Pihkalalla mennään – tätä blogin nimeä olen kyllä nyt harkinnut vaihdettavaksi, kun siihen viittaava talo nyt on auttamattomasti jo historiaa. Mutta nimenvaihto uusine osoitteineen on sellainen ruljanssi, ettei siihen oikein haluttaisi lähteä…saas nähdä mihin lopputulemaan oikein päädyn.

 12. Anonyymi

  Kaunista! Joka kerta, kun postaat, ei voi muuta kuin huokailla. Wau! Onnea uuteen kotiin!

  • maija

   Voi, kiitos tuhannesti! On kyllä ihanaa asua vihdoin täällä uudessa kodissa, kummasti sitä vain kaikki kuluneen vuoden remonttikiireet ja -murheet unohtuvat tässä vaiheessa. 🙂

 13. Muuttuvakotini Päivi S

  Onnea uuteen kotiin ja talo on kyllä ihana, ihanaa vanhaa henkeä. Olette kyllä uskomattoman nopsaa tehneet kaikki. Meillä vieläkin osa työn alla, vaikka 16 vuotta sitten ostettiin vanha talo. Kerätään välillä voimia ja rahaa 🙂

  • maija

   Kiitos, Päivi! Sitä se on vanhojen talojen kanssa, kyllä meilläkin riittää hommaa vielä pitkälti tulevaisuuteen. Ja ei kai ne koskaan ihan täysin lopu… Meillä tärkeää oli saada talo asumiskuntoon yhdellä rykäisyllä, jotta vuokraa tarvitsisi maksaa vain mahdollisimman lyhyt aika. Nyt ei ole enää sellaista kiirettä, joten taidetaanpa mekin kerätä voimia (ja rahaa) nyt hetken aikaa. 🙂

 14. Anonyymi

  Ihanan näköinen on koko koti <3 Kysäisisin teidän sägyistä – muuttivatko Ikean sängyt mukana uuteen kotiin ja oletteko olleet niihin tyytyväisiä? Mitä lakanavaihtoehtoa käytätte peittämään rungot? 🙂

  • maija

   Kiitos! Ja pahoittelut vähän viivästyneestä vastauksesta, vasta nyt huomasin palata tämän postauksen kommentteihin.

   Ikean sängyt muuttivat meidän mukana tänne uuteen kotiin, ja olemme olleet niihin kyllä oikein tyytyväisiä. Miehen sängyn jouset (kova Skaun-patja) alkoivat kyllä rutista jossakin vaiheessa, tämän huomaa kun sängylle istuu vähän vauhdikkaammin. Nukkuessa ei kuulu mitään ääntä, eikä tämä kyllä kuulemma ole vaikuttanut nukkumamukavuuteenkaan millään lailla. Omalla puolellani (minulla puolikova Songli) ei ole mitään moitittavaa, jousista ei kuulu pihahdustakaan ja unet ovat oikein maittavat.

   Käytän sängyssä valkoista canvaspuuvillaista helmalakanaa, muistaakseni olen ostanut sen H&M Homesta. Se peittää nätisti rungot ja tekee petauksesta vähän huolitellumman.

 15. Anonyymi

  Aivan ihanat patterit!!! Onko malli Kalor? Saiko näihin valita värisävyn? Mikä sävy teillä?:)

  • maija

   Juurikin se, malli on Kalor. Näihin sai valita itse vapaasti värisävyn NCS-värikartasta, me otettiin kuitenkin se standardivalkoinen, mutta nyt en muista koodia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *