REMONTTIKUULUMISET VKO 34

Huhhei mikä viikko! Kotiuduttiin juuri raksalta, siellä on tehty viime aikoina pitkää päivää. Harva se ilta ollaan raahauduttu kotiin vasta illalla yhdentoista kieppeillä – ja aamuksi taas tietysti töihin kuka minnekin suuntaan. Mutta onpahan saatu paljon aikaiseksi! 
Ennen viikon remonttikuulumisten kertausta haluan kuitenkin kiittää teitä kaikkia edellisen keittiöpostaukseni kommenteista niin täällä blogin, Facebookin kuin Instagraminkin puolella. Olette te aika huippuja! Vastaan kommentteihin heti kun tilanne sen sallii, kaikki terveiset on kuitenkin jo luettu innolla ja ilolla. Kyllä teidän lukijoiden tsemppauksesta saa vaan niin paljon lisäpuhtia tähän hommaan!
Mutta palataanpa taas takaisin tämän päivän varsinaiseen asiaan ja kurkataan seuraavaksi kuvista mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä kuluneen viikon aikana:
Minä olen viikon aikana lähinnä maalannut. Tai oikeammin kitannut, hionut ja maalannut. Ihmeen paljon maalattavaa sitä yhteen taloon vaan mahtuu, onneksi nyt homma on sentään enää muutamia viimeistelyvetoja vaille valmis. Listoja tuli maalattua pitkät pätkät sekä irtona että paikallaan, tässä eteiseen tulevaa karmilistaa. Tällä hetkellä listoittamatta onkin enää juuri tämä nimenomainen tila, se saa nämä kuvan listat paikalleen luultavasti huomenna, jahka tuosta ensin vielä vähän kuivuvat.
Mies taituroi viikon aikana rintapaneelit olohuoneeseen ja ruokasaliin, ja näistä(kin) napsahti minulle myös melkoinen kittaus- ja maalausurakka. Nyt paneelit ovat kokonaisuudessaan valmiit, vain sähkökalusteet pitäisi laittaa vielä takaisin paikalleen. Lopputuloksesta tuli kyllä tosi kiva, vaikka olihan tämä kieltämättä vähän työläs homma näin muiden kiireiden keskelle. Teen paneeleiden työvaiheista ja käytetyistä materiaaleista tarkempaa juttua blogiin vähän myöhemmin, joten palataan asiaan näiden tiimoilta hieman tuonnempana.
Viikonlopun aikana tapetoitiin myös eteinen, ja jestas siitä tuli kiva! William Morrisin Pimpernel-tapetti tuo juuri sopivaa säväystä harmaasävyiseen alakertaan. Pieni läpikulkutila kestää minusta hyvin vähän reippaammankin tapetin, ja tekee sisääntulosta heti astetta tunnelmallisemman. Onneksi käännyin värien puoleen, vaikka ei toinen vaihtoehtonikaan huono olisi ollut.
Tulevaa muuttotarkastusta silmälläpitäen myös portaikon käsijohde asennettiin paikoilleen, se pitää maalata vielä pintamaalilla, mutta jäänee raikkaan valkoiseksi. Sen sijaan varsinainen portaikon kaide puuttuu valitettavasti vielä toistaiseksi, sitä ei puuseppä ennättänyt tehdä vielä valmiiksi.
Tänään olikin sitten talolla täysi tohina päällä, talkooporukalla fiksasimme viimeisiä juttuja kuntoon ja tyhjensimme ja siivosimme koko huushollin putipuhtaaksi. Kiitos vielä koko poppoolle ihan huikeasta avusta! Asuinkerroksista puuttuu nyt oikeastaan enää patterit ja nuo alimman kuvan aukkoon tulevat pariovilehdet, joitakin listoja ja muita pieniä juttuja – ja tietysti se kovan onnen kaide. Kaikki asumiseen tarvittava on kuitenkin nyt valmiina, ja lattiapahvien poiston ja perusteellisen siivouksen jälkeen talo alkoi näyttää jo ihan eri tavalla kodilta. Kyllä oli jännä tunne kävellä illalla siisteissä, tyhjissä huoneissa – missä vaiheessa tämä oikein tuli näin valmiiksi? 
Huomiseksi meille on sovittu muuttotarkastus, nyt saakin jännätä, mitä tarkastaja tuumaa. Sormet ja varpaat ristissä täytyy toivoa, että puuttuva kaide ei aiheuta hankaluuksia, lähtökohtaisesti kun tämä kuitenkin pitäisi olla paikoillaan. Jos kaikki menee hyvin, niin sitten saakin alkaa jo suunnittelemaan muuttopäivää – aika huimaa! Mukavaa uutta viikkoa täältä jännän ääreltä!
Happened this week at our house: moldings are installed and painted almost in every room, high wainscoting is made to dining and living rooms, hallway is wallpapered and the whole house is cleaned for the upcoming inspection that needs to be done before moving in. It´s been a hard week, but we got so many things done as well. And maybe next week we will be able to move in. So exciting!
Kommentit (43)
 1. Hanna/ Pastellimaja
  28.8.2016, 22:22

  Voi hurjaa, mitä uurastusta viikosta toiseen! ootte kyllä superahkeria. Ja lopputuloshan on aivan mieletön. Onnittelut jo nyt uudesta upeasta kodista!

  1. Kiitos Hanna! No joo, työn määrä on kyllä ollut sellainen, että kieltämättä takki alkaa olla nyt vähän tyhjä. Mutta onneksi nyt syksyn tullen helpottaa, vaikka hommat ei suinkaan muuttoon lopu. Ihana päästä kuitenkin nauttimaan pimeistä syysilloista ihan vaan kotosalla!

  2. Hanna/ Pastellimaja
   29.8.2016, 22:05

   Uskon kyllä, miten tuolta raaskii lähteä sitten yhtään minnekään, kun viimein saa muuttaa sisään :)! Nauttikaa!

  3. No niinpä, voi olla, että seuraavat viikot ei liikuta talosta minnekään paitsi pakollisiin töihin! Pidemmällä tähtäimellä ajateltuna taas en osaa sanoa – toisaalta näin ajattelin edellisestäkin talosta, ja eipä sinne ole tullut yhtään haikailtua. Aika aikaansa kutakin. 🙂

   Kiitos – nautitaan varmasti!

 2. Voi että miten upea lopputulos! Olen seurannut mielenkiinnolla remontointia alusta loppuun saakka ja täytyy sanoa, että olette kyllä tosi taitavia ja ihan mahtava sisustussilmä sinulla! Asun itsekin Turussa ja olen muutaman vuoden ajan ollut kiinnostunut vanhoista taloista ja remontoinnista ja tässä blogissa on kyllä siitä saanut nauttia. Onnea teille urakan valmistumisesta! Miltä muuten kellarissa näyttää nykyään?

  T:Maija

  1. Kiitos! Mahtava kuulla, että olet seuraillut innolla mukana. Vanhoissa taloissa on vain sitä jotakin, eikö! 🙂

   Kellarissa näyttää aika samalta kuin puoli vuotta sitten – betonipintaa lähinnä siellä. Nyt syksyn ja talven tullen käymme tuon tilan kimppuun, jahka saadaan ylemmät kerrokset ensin kuntoon. Lisää juttua siis tästä tilasta tulossa syksyn mittaan!

  2. Voi mahtavaa, jään innolla odottamaan! Kyllä, nimenomaan vanhoissa taloissa on sitä jotakin! Kun vain olisi osaamista yhtä paljon kuin teillä. Vaikka teidän urakka on ollut tosi suuri niin lopputulos taitaa palkita uurastajan. Kiitos, kun olette ottaneet mukaan nojatuolimatkalle! 🙂

   Maija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *