Blogit
Pihkala

REMONTTIKUULUMISET VKO 34

Huhhei mikä viikko! Kotiuduttiin juuri raksalta, siellä on tehty viime aikoina pitkää päivää. Harva se ilta ollaan raahauduttu kotiin vasta illalla yhdentoista kieppeillä – ja aamuksi taas tietysti töihin kuka minnekin suuntaan. Mutta onpahan saatu paljon aikaiseksi! 
Ennen viikon remonttikuulumisten kertausta haluan kuitenkin kiittää teitä kaikkia edellisen keittiöpostaukseni kommenteista niin täällä blogin, Facebookin kuin Instagraminkin puolella. Olette te aika huippuja! Vastaan kommentteihin heti kun tilanne sen sallii, kaikki terveiset on kuitenkin jo luettu innolla ja ilolla. Kyllä teidän lukijoiden tsemppauksesta saa vaan niin paljon lisäpuhtia tähän hommaan!
Mutta palataanpa taas takaisin tämän päivän varsinaiseen asiaan ja kurkataan seuraavaksi kuvista mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä kuluneen viikon aikana:
Minä olen viikon aikana lähinnä maalannut. Tai oikeammin kitannut, hionut ja maalannut. Ihmeen paljon maalattavaa sitä yhteen taloon vaan mahtuu, onneksi nyt homma on sentään enää muutamia viimeistelyvetoja vaille valmis. Listoja tuli maalattua pitkät pätkät sekä irtona että paikallaan, tässä eteiseen tulevaa karmilistaa. Tällä hetkellä listoittamatta onkin enää juuri tämä nimenomainen tila, se saa nämä kuvan listat paikalleen luultavasti huomenna, jahka tuosta ensin vielä vähän kuivuvat.
Mies taituroi viikon aikana rintapaneelit olohuoneeseen ja ruokasaliin, ja näistä(kin) napsahti minulle myös melkoinen kittaus- ja maalausurakka. Nyt paneelit ovat kokonaisuudessaan valmiit, vain sähkökalusteet pitäisi laittaa vielä takaisin paikalleen. Lopputuloksesta tuli kyllä tosi kiva, vaikka olihan tämä kieltämättä vähän työläs homma näin muiden kiireiden keskelle. Teen paneeleiden työvaiheista ja käytetyistä materiaaleista tarkempaa juttua blogiin vähän myöhemmin, joten palataan asiaan näiden tiimoilta hieman tuonnempana.
Viikonlopun aikana tapetoitiin myös eteinen, ja jestas siitä tuli kiva! William Morrisin Pimpernel-tapetti tuo juuri sopivaa säväystä harmaasävyiseen alakertaan. Pieni läpikulkutila kestää minusta hyvin vähän reippaammankin tapetin, ja tekee sisääntulosta heti astetta tunnelmallisemman. Onneksi käännyin värien puoleen, vaikka ei toinen vaihtoehtonikaan huono olisi ollut.
Tulevaa muuttotarkastusta silmälläpitäen myös portaikon käsijohde asennettiin paikoilleen, se pitää maalata vielä pintamaalilla, mutta jäänee raikkaan valkoiseksi. Sen sijaan varsinainen portaikon kaide puuttuu valitettavasti vielä toistaiseksi, sitä ei puuseppä ennättänyt tehdä vielä valmiiksi.
Tänään olikin sitten talolla täysi tohina päällä, talkooporukalla fiksasimme viimeisiä juttuja kuntoon ja tyhjensimme ja siivosimme koko huushollin putipuhtaaksi. Kiitos vielä koko poppoolle ihan huikeasta avusta! Asuinkerroksista puuttuu nyt oikeastaan enää patterit ja nuo alimman kuvan aukkoon tulevat pariovilehdet, joitakin listoja ja muita pieniä juttuja – ja tietysti se kovan onnen kaide. Kaikki asumiseen tarvittava on kuitenkin nyt valmiina, ja lattiapahvien poiston ja perusteellisen siivouksen jälkeen talo alkoi näyttää jo ihan eri tavalla kodilta. Kyllä oli jännä tunne kävellä illalla siisteissä, tyhjissä huoneissa – missä vaiheessa tämä oikein tuli näin valmiiksi? 
Huomiseksi meille on sovittu muuttotarkastus, nyt saakin jännätä, mitä tarkastaja tuumaa. Sormet ja varpaat ristissä täytyy toivoa, että puuttuva kaide ei aiheuta hankaluuksia, lähtökohtaisesti kun tämä kuitenkin pitäisi olla paikoillaan. Jos kaikki menee hyvin, niin sitten saakin alkaa jo suunnittelemaan muuttopäivää – aika huimaa! Mukavaa uutta viikkoa täältä jännän ääreltä!
Happened this week at our house: moldings are installed and painted almost in every room, high wainscoting is made to dining and living rooms, hallway is wallpapered and the whole house is cleaned for the upcoming inspection that needs to be done before moving in. It´s been a hard week, but we got so many things done as well. And maybe next week we will be able to move in. So exciting!

Kommentit (43)

 1. Hanna/ Pastellimaja

  Voi hurjaa, mitä uurastusta viikosta toiseen! ootte kyllä superahkeria. Ja lopputuloshan on aivan mieletön. Onnittelut jo nyt uudesta upeasta kodista!

  • maija

   Kiitos Hanna! No joo, työn määrä on kyllä ollut sellainen, että kieltämättä takki alkaa olla nyt vähän tyhjä. Mutta onneksi nyt syksyn tullen helpottaa, vaikka hommat ei suinkaan muuttoon lopu. Ihana päästä kuitenkin nauttimaan pimeistä syysilloista ihan vaan kotosalla!

  • Hanna/ Pastellimaja

   Uskon kyllä, miten tuolta raaskii lähteä sitten yhtään minnekään, kun viimein saa muuttaa sisään :)! Nauttikaa!

  • maija

   No niinpä, voi olla, että seuraavat viikot ei liikuta talosta minnekään paitsi pakollisiin töihin! Pidemmällä tähtäimellä ajateltuna taas en osaa sanoa – toisaalta näin ajattelin edellisestäkin talosta, ja eipä sinne ole tullut yhtään haikailtua. Aika aikaansa kutakin. 🙂

   Kiitos – nautitaan varmasti!

 2. Anonyymi

  Voi että miten upea lopputulos! Olen seurannut mielenkiinnolla remontointia alusta loppuun saakka ja täytyy sanoa, että olette kyllä tosi taitavia ja ihan mahtava sisustussilmä sinulla! Asun itsekin Turussa ja olen muutaman vuoden ajan ollut kiinnostunut vanhoista taloista ja remontoinnista ja tässä blogissa on kyllä siitä saanut nauttia. Onnea teille urakan valmistumisesta! Miltä muuten kellarissa näyttää nykyään?

  T:Maija

  • maija

   Kiitos! Mahtava kuulla, että olet seuraillut innolla mukana. Vanhoissa taloissa on vain sitä jotakin, eikö! 🙂

   Kellarissa näyttää aika samalta kuin puoli vuotta sitten – betonipintaa lähinnä siellä. Nyt syksyn ja talven tullen käymme tuon tilan kimppuun, jahka saadaan ylemmät kerrokset ensin kuntoon. Lisää juttua siis tästä tilasta tulossa syksyn mittaan!

  • Anonyymi

   Voi mahtavaa, jään innolla odottamaan! Kyllä, nimenomaan vanhoissa taloissa on sitä jotakin! Kun vain olisi osaamista yhtä paljon kuin teillä. Vaikka teidän urakka on ollut tosi suuri niin lopputulos taitaa palkita uurastajan. Kiitos, kun olette ottaneet mukaan nojatuolimatkalle! 🙂

   Maija

 3. Anonyymi

  Huikean kaunista! Kaikki! Peukut lopputarkastukseen! (…. luulisi tarkastajan mykistyvän kaikesta kauniista, eikä takertuisi kaiteen puuttumiseen). 🙂
  Johanna

  • maija

   Kiitos Johanna! No näin luulisi, että katsoisivat kokonaisuutta yksittäisten juttujen sijaan, mutta eihän noista koskaan tiedä… :))

 4. Liisa Ketola

  Tuleepa uudesta kodistanne ihana! 🙂 Tykkään valtavasti keittiöstänne ja tuosta ihanasta takasta, eteisen tapetista sekä vihreistä ovistanne. 🙂

  • maija

   Kiitos Liisa! Nuo jutut ovat minunkin omia lemppareita, alkuperäinen takka tietysti kaikista suurimpana silmäteränä. Siihen ihastuin jo ensimmäisellä visiitillä. 🙂

 5. -HEINI-

  Niin kaunista! Ja paljon onnea jo nyt uuteen kotiin <3

  • maija

   Kiitos, Heini!

 6. Miia

  Kyllä on niin kertakaikkisen upea kokonaisuus, että ei voi muuta kuin nostaa hattua urakallenne! Pian pitkä remonttiaika palkitaan sillä, että saatte joka päivä nauttia yksityiskohtia myöten upeasta kodista. 🙂 Tsemppiä vielä muuttoon!

  • maija

   Huh, kiitos Miia! On kyllä aika uskomaton tunne, että tämä pitkä urakka alkaa hiljalleen olla loppumassa… Ainakin kriittisten vaiheiden osalta siis, hommathan ei vanhassa talossa tunnetusti lopu koskaan. 😉

 7. Hannele Ruusukummusta

  Aivan ihan koti♥♥
  Varmasti muuttotarkastuksesta menee läpi!

  • maija

   Kiitos!

   …ja läpihän se meni! 🙂

 8. Liisa

  Brilliant! <3

  • maija

   Thanks :))

 9. Anonyymi

  Ihan käsittämättömällä taidolla ootte remontoineen taloa. Kaikki pikku yksityiskohdat on vimpanpäälle mietitty. Aivan mahtava lopputulos. Mistä olet muuten tuon eteisen vihreän tapetin ostanut? Kiitos. Maria

  • maija

   Kiitos Maria ihanasta kommentista. Kyllähän tuota on pieteetillä tehty, jestas sentään. On kyllä ollut opettavainen ja antoisa, joskin aika raskaskin matka. Mutta nyt vihdoin pääsee nauttimaan sen hedelmistä! 🙂

   Tapetti on ostettu Koodista, sieltä löytyy Morrisin edustus.

 10. Anonyymi

  Kahden ammattilaisen mestarillinen työnäyte. Kyllä sen nyt näkee sokeampikin tarkastaja, että kaide ei jää asentamatta näin yksityiskohtaisesti mietitystä kodista. Tai sitten voi painua sinne missä pippuri kasvaa! 🙂
  Vielä kerran: ONNEA uuteen, upeaan kotiinne!
  terkuin, Tuulia

  • maija

   Voi Tuulia, kiitos (taas kerran) sanoistasi! Heh, no tarkastaja oli kuulemma ihan myyty ja kysyi, josko saisi ottaa valokuvia ihan kollegoillekin näytettäväksi. Ei siinä paljon kaiteita katseltu. Onneksi! Toisinkin olisi voinut olla, ei näistä koskaan tiedä…

 11. Ilonin Anna

  Niin upeaa!! Kaikki on niin kaunista! <3

  • maija

   Kiitos Anna!

 12. Vekarus

  Upealta näyttää! Ihan mahtavan työn olette tehneet! Pidetään peukkuja!

  • maija

   Kiitos! Peukkujen pitäminen auttoi – läpihän se tarkastus hienosti meni! Huh!

 13. Susanna // Kotona | Hemma

  Onnea tarkastukseen! Olen oikein ruvennut odottamaan näitä sunnuntain postauksia. Hurjan hienoa työtä teette! Minuakin kiinnostaa, mitä sinne kellariin kuuluu?

  • maija

   Kiitos! Hyvin siinä sitten lopulta kävi eli nyt on muuttolupa plakkarissa.

   Kellariin ei kuulu mitään, siksi siitä ei ole kirjoiteltukaan. 😀 Jätettiin tuo tila ihan vaiheeseen, kun keskityttiin ylempiin kerroksiin ja talon muuttokuntoon saamiseen. Nyt kun nämä kerrokset alkavat olla kondiksessa, tulee nyt syksyllä kellarin vuoro – jatkossa remonttikuulumisissa keskitytäänkin varmasti tähän tilaan ja kuistiin. Ensin kuitenkin hengähdetään hetki!

 14. Anonyymi

  Oho, en edes heti tajunnut kuvista, että siellähän tapetti eteisessänne jo koreilee! Sillä se sopii tuonne niin täydellisesti, että on kuin alkuperäistä kalustoa vanhassa talossa. Olisi muuten todella kiva nähdä viikkojen päästä sellaisia sisustuskuvia, joissa remonttipariskunta itse näkyisi – vaikka epätarkastikin – elelemässä kodissaan. 🙂

  • maija

   Siellä se tosiaan jo on 🙂 Minustakin istuu tosi kivasti tunnelmaan, tuo väreillään ja kuvioillaan vähän lisää vanhan ajan henkeä taloon.

   Kiitos toiveesta, me nyt ei olla mitään varsinaisia linssiludeja, mutta yritän toteuttaa sitä parhaani mukaan. 🙂 Pieni kurkkaus tähän remonttipariskuntaan tuli sentään jo tämän päivän postauksessa, heh.

 15. Anonyymi

  Huh huh, on kyllä täydellisyyttä hipova tämä. Upeasti vanha talo remontoitu tähän päivään, tätä näkee liian harvoin.

  • maija

   Kiitos! Minustakin on kyllä valitettavaa, että niin monet vanhat talot joutuvat kaltoin kohdelluiksi – joko talon henki on remontoitu piiloon tai niiden on annettu mädäntyä piloille. Asiaan ei oikein voi vaikuttaa kuin omalla toiminnallaan, tämä onkin tälläinen yhden projektin mittainen hatunnosto vanhoille taloille. Jospa tämä innostaisi muitakin vaalimaan vanhoja taloja ja arvostamaan eri aikakauden tuotteita. Helpommalla toki pääsee rakentamalla uutta, mutta kannattaako kaikki valinnat sitten aina tehdä helpoimman kaavan mukaan, se on toinen juttu…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *